Meer nieuws

Ut Twidde wint verhitte strijd van Virtus 2

Wernhout 2 – Virtus 2   1-0
Zondag 4 februari stond de clash met Virtus 2 op het programma, een tegenstander die bekend is voor Ut Twidde. Beide ploegen hebben vorig jaar promotie naar de 1e klasse afgedwongen. In de eerste wedstrijd van dit seizoen stonden beide ploegen ook tegenover elkaar Toen wist Ut Twidde een 1-2 overwinning te boeken in Zevenbergen.
Dit kon voor veel sportliefhebbers en gezelschapsmensen een mooie dag worden. Een wedstrijd van Ut Twidde, de derby Wernhout 1 – Schijf 1, Feyenoord – PSV & het WK veldrijden. De taak voor Ut twidde dus om hier een goede start aan te geven!
Vorige week stonden the Burn & Meijer nog synchroon een banaantje op te peuzelen, maar deze zondag stond the Burn in zijn eentje. Meijer was geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Groen-Wit 1/2 en was niet tijdig hersteld voor deze wedstrijd.
Na een niet al te felle warming-up, wat ook door Remco werd benoemd voor de wedstrijd, stuurde hij de volgende elf namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Mouwskuhhh, Lexie, D’n Blauwe envelop, Jaape, Doelpaal, D’n Borstel, Mart A. (’65 Bertje), Luudje (’65 Bodybuilder Dennis), the Burn (’80 jeugdmanneke Sem) & gespierde spijker Max. De bank werd bezet door:  Brett, Bodybuilder Dennis, Bertje en jeugdmannekes Sem & Thijn.
Voor de wedstrijd was er al gezegd dat er 6 punten gehaald moesten worden uit de eerste 3 wedstrijden, waardoor deze en volgende wedstrijd gewonnen moesten worden. Virtus is een fysieke ploeg, maar van duels spelen is Ut Twidde ook niet vies. Zo bleek wel 30 seconde na de aftrap, toen Doelpaal bijna de scheenbeschermer van de linksbuiten in tweeën trapte. Gelukkig kreeg hij hiervoor alleen een waarschuwing.
Deze overtreding zette de toon voor deze wedstrijd, waar de spelers vaker met elkaar bezig waren dan met het spel. De eerste 15 minuten waren heel onrustig, waardoor er veel balverlies werd geleden. Hierdoor ontstond er bij beide elftallen veel frustratie en deze werden naar elkaar geuit. In de eerste helft waren er meerdere opstootjes, waar vaak dezelfde spelers bij betrokken waren.
Echte kansen werden er niet gecreëerd in het eerste halfuur. In de 30e minuut kreeg Wernhout een corner en deze belandde in de kluts bijna in de goal, maar helaas lukte het Virtus om de bal uiteindelijk weg te krijgen. In de 34e minuut kreeg Ut Twidde de eerste kans. Luudje snelde langs zijn tegenstander en bereikte gespierde spijker Max met een voorzet. Max schoot de bal echter net over, waardoor de kans verkeken was.
Nog geen minuut later kwam Ut Twidde op voorsprong. D’n Borstel draaide een voorzet gevaarlijk naar de tweede paal, waar Luudje met een sliding de bal in een keer voor de goal kon brengen. Deze bal belandde precies bij the Burn die als echte spits goed positie had gekozen en de bal binnen kon lopen.
In de 38e minuut kwam Ut Twidde goed weg na een vrije trap die werd genomen door de blonde nummer 12 van Virtus, iemand die ook bij alle opstootjes betrokken was. Hij schoot de bal over de muur op de buitenkant van de pal, wat resulteerde in een doeltrap. Dit was ook direct het laatste wapenfeit van Virtus in de eerste helft.
Doelpaal kwam er tijdens een van de vele opstootjes nog achter dat hij nog een broer bleek te hebben. Tuurlijk kent iedereen Leroy (W1), oftewel Stierke, maar de linksbuiten schreeuwde ineens naar hem ”hey broer”. Een TV programma zal het leuker hebben aangepakt, echter de uitkomst blijft hetzelfde, leuk dat ze elkaar op deze manier toch treffen!
Een paar minuten voor tijd snijdt Luudje nog een keer naar binnen en haalt uit met links. De bal lijkt op de kruising af te gaan maar de lange keeper pakte deze bal echter rustig klemvast. Hierna volgde de rust, waarin Remco aangaf dat het hem niet uitmaakt hoe, maar dat er vandaag 3 punten worden binnengesleept.
In de tweede helft stond Ut Twidde wederom verdedigend goed opgesteld en gaf het weinig weg, tot de 56e minuut. Er werd slordig balverlies geleden op het middenveld en hierdoor kwam Virtus in een overtal situatie, echter speelde ze het slecht uit en belande de voorzet over de achterlijn.
2 minuten laten brak gespierde spijker Max door de verdediging heen en werd hij bijna doormidden getrapt door de laatste man. Virtus had enorm veel geluk dat dit niet resulteerde in een rode kaart. Hij werd bestraft met slechts geel In de 67e minuut lijkt Lexie de bal richting de kruising te koppen, maar wederom pakt de lange keeper de bal simpel klem.
In de 83e minuut kwam Ut Twidde nog goed weg. Virtus kreeg een goede kopkans, maar werd gelukkig naast gemikt. Dit bleek ook direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd te zijn, waardoor Ut Twidde de 3 punten in Wernhout houdt.
In de kleedkamer zei Remco het volgende ”ah fack it, over het spel zullen we het maar niet hebben, maar de 3 punten zijn het belangrijkste” Hierdoor blijft ook de doelstelling haalbaar die in de winterstop is afgesproken, namelijk 6 punten uit de eerste 3 wedstrijden. Door deze overwinning is Ut Twidde ondertussen al weer 4 wedstrijden ongeslagen in de competitie.
The Burn deed na de wedstrijd nog een opvallende uitspraak. Hij zei namelijk dat hij de wedstrijdverslagen altijd in de ochtend op het werk leest als hij aan het poepen is. Mijn excuses dat je vorige week geen leesvoer had tijdens je toiletbezoek, deze week zullen er 2 verslagen online komen. Vergeet niet om goed af te vegen na het lezen van het verslag!
Om een terugkoppeling te geven voor de sportliefhebbers was het bijna een perfect weekend! Ut twidde won, Mathieu van der Poel werd wereldkampioen veldrijden, Feyenoord en PSV verspeelde punten en Ajax liep in. Wernhout 1 verloor echter wel de derby van Schijf. Overigens zullen Trainer Remco, Lexie & Bertje over het derde punt wel anders denken, want die hebben de pech supporter te zijn voor PSV.
De volgende wedstrijd die op het programma staat is tegen RKDVC 3, de ploeg waar Ut Twidde vorig jaar tegen promoveerde, maar ook de enige ploeg waar Ut Twidde thuis van heeft verloren. Er staat dus nog een rekening open, die 12 februari afgerekend zal worden!
We zien u graag 12 februari, op Sportpark aan de Duinweg in Drunen, tot dan!

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws