Ut Twidde wint nipt van Vlijmense Boys

Zondag 14 mei stond in het teken van de afsluitingsdag van V.V. Wernhout. Deze dag was de laatste thuiswedstrijd van Wernhout 1, daarnaast speelde Ut Twidde & beide dames elftallen thuis. Het was ook zeer mooi weer deze dag, wat Doelpaal, de Schoenlappert en Luudje goed hadden ingeschat, door een korte broek aan te doen. Wel was Doelpaal vergeten om een riem aan te doen en leek het net een bouwvakker toen hij over de boarding hing.
De wedstrijd tegen Vlijmense Boys stond op het programma. De uitwedstrijd was een moeilijke wedstrijd voor Ut Twidde, waar aan het eind van de wedstrijd een punt uit het vuur gesleept werd. De omstandigheden zijn ditmaal een stuk anders, het weer is volledig anders en de stand op de ranglijst. Vlijmen vecht nog voor lijfsbehoud, terwijl zij er goed voor stonden in de winterstop.
Toen alle spelers van Ut Twidde zich verzamelde op het sportprak, ook Doelpaal die precies om 10:15 aanwezig was. Kreeg de voetbal een telefoontje dat Vlijmen wat later is, doordat de bus stukken had. Hierdoor was het een beetje een rommelige voorbereiding op de wedstrijd.
Vorige week heeft Ut Twidde de kans laten liggen om Remco op 2de pinksterdag naar huis te laten lopen. Naast dat de spelers zich moeten revancheren van de blamage bij degradant Madese Boys, heeft Remco een nieuwe doelstelling opgesteld. Dezelfde doelstelling die leidde tot een grote reeks overwinningen, namelijk 6 punten uit de laatste 3 wedstrijden.
Eenmaal met de warming-up begonnen arriveerde de bus van Vlijmen en niet zomaar een bus. Het was namelijk een partybus, al vonden wij dat apart, want er viel nog weinig te vieren voor hun dachten wij. Maar als snel bleek dat er een groep supporters bij waren die alleen maar kwamen om te drinken & te roepen. Zelfs de eigen spelers van Vlijmense Boys irriteerde zichzelf aan het gedrag van hun aanhang.
Het toppunt van asociaal gedrag was het afsteken van vuurwerk vlak naast een ambulance. Hopelijk hebben zij hier iets van geleerd, want dit soort gedrag wordt nergens goedgekeurd.
Om terug naar de orde van de dag te komen, de wedstrijd. Remco stuurde de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Jaape, D’n Blauwe enevelop, Mouwskuhhh, Krampus (’65 Tommy), Doelpaal, D’n Borstel, Meijer, Luudje, the Burn (’70 de Schoenlappert) & jeugdmanneke Sem (’55 Bertje) (’85 Senna). De bank werd bezet door: De Schoenlappert, Tommy, Bertje & jeugdmanneke Senna.
Het warme weer leek van grote invloed te zijn deze wedstrijd. Heel veel onnodig balverlies en de echte scherpte was er totaal niet. Gelukkig voor Ut Twidde was dit bij Vlijmen precies hetzelfde en was het een enorme slechte wedstrijd. Er werden amper kansen gecreƫerd en het voetbal was niet 1e klasse waardig.
Uiteindelijk kwam Ut Twidde ook nog op achterstand door een zondagsschot van een middenvelder van Vlijmen. Die de bal uit een schieronmogelijke hoek de bal in de verre kruising krulde buiten het bereik van Mart. Normaal gezien zeggen ze dan het is terecht als je zo slecht speelt, maar Vlijmen was net zo slecht, dus het was gewoon pure pech.
Hierna volgde de gelijkmaker van Ut Twidde. Na balverlies in de verdediging ontving Luudje de bal, nadat hij met Sem van kant was gewisseld. Hij omspeelde zijn man en gaf de bal direct voor met zijn linkerbeen. De bal was perfect op maat voor the Burn die de bal als een echt spits binnen knikte. Dit was voor the Burn alweer zijn 6de goal in 3 wedstrijden.
Kort hierna kwam Ut Twidde zelfs op voorsprong na een korte combinatie tussen D’n Borstlen & the Burn kon D’n Borstel op dribbelen. Hij dribbelde helemaal tot de zestien van de tegenstanders en speelde bal op het perfecte moment naar Sem. Sem stond vrij voor de keeper en schoot de bal zuiver in de verre hoek, 2-1! Ook voor Sem was dit inmiddels al zijn 4 goal in zijn laatste 5 wedstrijden bij Ut Twidde als jeugdspeler.
Dit was ook gelijk de ruststand. In de rust werd ook aangegeven door Remco, dat dit een hele slechte wedstrijd was van 2 kanten. Het enige wat wij konden doen was het voetballen oppakken en uitlopen naar een grote overwinning en niet meegaan in het slechte voetbal zoals in de eerste helft.
Dit werd echter niet goed opgepakt en zo kreeg Ut Twidde direct na rust de 2-2 om de horen uit een corner. De middenvelder van Vlijmen werd volledig vrijgelaten op 7 meter van het doel. Zulke dingen zouden 3 maanden geleden nooit gebeurd zijn, toen de scherpte er wel was.
Kort na deze gelijkmaker scoorde Ut Twidde weer. Na een actie van krampus ontstond een flipperkast en deze belandde bij Luudje. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek, dit was voor hem ook weer de eerste goal sinds zijn enkelblessure.
Het spelbeeld bleef rommelig tot het einde van de wedstrijd, maar tot kansen kwam Vlijmen niet meer. The Burn kreeg nog een goede kans om te scoren, toen Luudje zijn directe tegenstander passeerde en de bal teruglegde op the Burn. The Burn schoot de bal zo’n 8 meter van het doel met links over de goal.
Hiernaast werden niet echt grote kansen meer gecreƫerd. Op het einde van de wedstrijd raakte Bertje oogschijnlijk zwaar geblesseerd aan zijn knie. Dit zal de komende weken duidelijk worden, wat voor blessure het precies is. Dit is naast Lexie al de tweede speler die naar alle verwachting zwaar geblesseerd raakt aan de knie.
Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en werd er met 3-2 gewonnen van Vlijmense Boys. Een van de supporters van Vlijmen kwam zijn excuus nog aanbieden voor hun gedrag gedurende de wedstrijd aan Jaape, die de hele tijd aan hun kant stond. Hij kreeg hiervoor een biertje van de desbetreffende persoon.
In de kleedkamer was er na de wedstrijd voor het eerst in tijden meer behoefte aan fris dan aan bier, dat geeft wel aan hoe warm het was. Er waren te weinig blikjes gehaald, maar als echte teamgenoten werd er natuurlijk gedeeld. Zo stond Meijer op het punt om in de douche te gaan toen het drinken langs kwam. Maar hij maakt ook graag tijd voor zijn teamgenoten. Zo schonk Meijer volledig naakt een blikje half over voor Mouwskuhhh, die ook aangaf dit nog niet meegemaakt te hebben.
Na het douchen werd er gezamenlijk een pilsje gedronken in het zonnetje op de verhoging tijdens de wedstrijd van Wernhout 1. Ut Twidde zal hun laatste thuiswedstrijd op 2de pinksterdag voetballen tegen Uno Animo 2. Voor het zover is zal Ut Twidde eerst op bezoek gaan bij Groen-Wit, waar het met een overwinning de 5de plaatst definitief kan vaststellen in een competitie met 14 elftallen.
Wij hopen u daarom graag te zien op sportpark Haags om 11:00 uur! Waarna we natuurlijk gelijk doorkunnen naar Zundert voor de derby van Wernhout 1!
Totdan!

Deel dit bericht op social media