Ut Twidde wint in feestelijk weekend van Madese Boys

Wernhout 2 – Madese Boys 2   4-0
4-12-2022
Zondag 4 december, 2022: een koude maar mooie dag voor V.V. Wernhout. De dag ervoor had het Nederlands elftal gewonnen van de Verenigde Staten en op deze dag stond naast Wernhout 2 – Madese Boys 2 ook nog de derby van Wernhout 1 – Zundert 1 op het programma.
Ut Twidde kon een mooi voorbeeld nemen aan het Nederlands elftal. Er moest gewonnen worden en het maakte niet uit op welke manier, aldus Remco Broos. Madese Boys 2 zou Ut twidde naderen tot 3 punten bij een overwinning. Bij een overwinning van Ut Twidde zou een gat worden geslagen van 9 punten.
Bij het verzamelen in de kleedkamer kregen we te horen dat we onze vertrouwde rode shirts niet mochten dragen. We moesten in grijze tenues gaan spelen. Normaal gezien geen groot probleem, alleen konden we hierdoor niet onze thermoshirts onder dit tenue aan doen. Dat terwijl de gevoelstemperatuur onder de nul graden was gezakt. Natuurlijk lieten we onszelf niet kennen en gingen we gewoon met blote armen de kou in. Hiervoor werd ook wel het bekende gezegde gebruikt: ”We zijn toch niet van suiker”.
Vorige week is het niet gelukt om onze trainer Remco een dikke winterjas van Wernhout te bezorgen. Deze krijgt hij pas wanneer Ut Twidde 4x heeft gewonnen en de teller staat momenteel op 3. Gelukkig kreeg hij vanuit Wernhout een alternatieve jas, om als extra motivatie te dienen.
Remco stuurde de volgende namen in het veld: De Schoenlappert, Jaape, Lexie, Mouwskuhhh, Tommy, D’n Blauwe Envelop, D’n Borstel, Mart A., Gespierde spijker Max, Luudje & Bodybuilder Dennis. Op de bank zaten: Bert, Staakie, Jeugdmannekes Thijn en Chiel.
Voordat het daadwerkelijke wedstrijdverslag begint is er mooi nieuws te melden. Voor de vaste lezer zal het in de vorige alinea al opgevallen zijn dat the Burn niet bij de selectie zit. En nee, hij heeft geen transfer gemaakt. Er is een The Burn junior ter wereld gekomen, genaamd Sev Bernard! Gefeliciteerd namens de Wernhoutse Selectie!!!
Nu kunnen we weer over naar de orde van de dag, namelijk de wedstrijd van Ut Twidde. In de derde minuut was de eerste kans voor Madese Boys, hierdoor was Wernhout al gewaarschuwd.
De reactie hierna was goed, door nog geen 2 minuten later een grote kans te creëren. Jaape zag een goede loopactie van Mart A. en bediende hem op maat. Mart kwam oog in oog met de keeper van Madese Boys, maar de keeper won het onderlinge duel.
In de 9e minuut kreeg Wernhout een corner en deze werd rakelings naast gekopt door captain Lexie. In dezelfde minuut kreeg Madese Boys weer een hele grote kans. Ineen stond de aanvaller oog in oog met de Schoenlappert. De Schoenlappert maakte zichzelf groot en waardoor de aanvaller de bal over de goal schoot.
In de 14de minuut stuurde D’n Blauwe envelop Bodybuilder Dennis diep met een lange bal. Dennis bracht de bal gevaarlijk voor het doel richting Gespierde spijker Max. Max toucheerde de bal waardoor deze op de binnenkant van de paal kwam. De scheidsrechter en grensrechter gaven aan dat de bal niet over de lijn was geweest, helaas geen doelpunt.
Nog geen minuut later ontving Jaape de bal als rechtsback. Hij zag de loopactie van Luudje en gaf wederom een lange bal op maat. Luudje kwam 1 op 1 met de keeper van Madese Boys en schoot de stuiterende bal beheerst in de verre hoek, 1-0!
Na deze goal leek het verzet bij Madese Boys al verbroken. 5 minuten na de 1-0 werd Bodybuilder Dennis opnieuw diep gestuurd. Hij bereikte wederom een speler van Ut Twidde voor de goal. Helaas kopte D’n Blauwe envelop over. 2 minuten hierna wederom een kans uit een corner voor Wernhout. Mart A. tikt de bal richting goal, maar de keeper redt knap.
In de 38e minuut werd de voorsprong verdubbeld. D’n Borstel kwam door via de rechterkant en slingerde de bal gevaarlijk voor. Max miste de bal nog een paar meter voor het doel, maar Mart A. stond nog achter hem om deze binnen te tikken, 2-0!
Hierna gebeurde er niet veel spannends meer en was het tijd voor een kop thee. In de rust bleek onze Schoenlappert te veel last te hebben van zijn vinger, na een duel met de aanvaller van Madese Boys. Extra zuur voor hem aangezien hij het begin van de competitie al moest missen door een knieblessure. Doordat er geen tweede keeper op de wedstrijdlijst stond was Ut Twidde gedwongen een speler op goal te zetten.
Uiteindelijk bood Jaape zichzelf aan om te gaan keepen. Al is keepen niet onbekend in de familie Willemsen. Zo heeft vader Rolf vroeger niks anders gedaan dan het doel verdedigen. Hierdoor wisten we dat we een adequate vervanger hadden. De opdracht was simpel, Jaape zoveel mogelijk ontlasten door de tegenstander niet te laten schieten.
De tweede helft begon en het was zeer geconcentreerd vanuit Wernhoutse zijde, vooral verdedigend. Zo kwam het eerste schot van de tweede helft pas in de 55e minuut tot stand. Luudje werd diep gestuurd hij sneed naar binnen en schoot de bal in de handen van de keeper.
2 minuten daarna kwam Jaape goed in actie. Een vrije trap van Madese Boys werd voor de goal geslingerd en als een echte keeper bokste hij de bal weg.
In de 70e minuut kwam de verlossing. Luudje werd wederom diep gestuurd hij legde de bal af op Mart A. die vrijstond. Mart wilde vol uithalen, maar trapte op de bal. Hierdoor belandde de bal bij Staakie die de 3-0 binnen kon tikken.
In de 74e minuut ontving Staakie de bal van Bodybuilder Dennis en vlamde hij op het vijandelijke doel. De keeper bracht tevergeefs redding waardoor het 3-0 bleef. 1 minuut later werd Luudje de diepte in gestuurd. Hij probeerde de bal over de keeper te stiften. Helaas ging zijn inzet een metertje naast.
Staakie, die goed inviel in de tweede helft, liet zichzelf weer zien in de 80e minuut. Hij draaide fraai weg bij zijn directe tegenstander en schoot op goal. Hij mikte te hoog om echt gevaar te kunnen stichten.
In de tussentijd zijn de jeugdmannekes ook ingevallen. In de 84e minuut krijgt Chiel (hij maakt zijn debuut vandaag!) een 1 op 1 kans. Jammer genoeg was zijn inzet te slap om de keeper te verschalken. 1 minuut voor tijd ramde Staakie maar weer een bal op goal. De keeper hield tegen, maar Jeugdmanneke Thijn tikte de bal van dichtbij binnen, 4-0! Dit was ook gelijk de eindstand.
Door deze belangrijke overwinning neemt Ut Twidde afstand van Madese Boys 2. Hierdoor kunnen ze op hun gemak met een pilsje de derby van Wernhout 1 gaan kijken.
In de voorbeschouwing op deze derby werd er door Zundert een verslag van Ut Twidde bij gepakt. Namelijk de laatste van het seizoen met de titel:”Ut Twidde maakt van Wernhout de tweede club van Zundert”. Kennelijk werd dit gebruikt als motivatie voor de spelers van Zundert 1. Door zichzelf met deze tekst in een ”underdog” rol te plaatsen.
Toch doen daden meer dan woorden, want Wernhout won dik verdiend met 4-1 van Zundert. Al was in het verslag van Zundert terug te lezen dat de spelers van Wernhout zenuwachtig waren. Dit interpreteerden andere mensen langs de kant toch anders. Ach ja, uiteindelijk gaat het om de punten en die bleven in Wernhout.
Vorig jaar speelde Ut Twidde tegen Zundert 2 en werd uit dik verloren van Zundert met maar liefst 5-0. Een speler van Zundert deelde toen een foto op Instagram met de tekst: ”Dit zullen ze nog wel even voelen in Wernhout”. Dit was dezelfde speler die na de wedstrijd als eerste van het veld afdroop. Wij als Ut Twidde zijn natuurlijk extra nieuwsgierig wat er de komende week op zijn Instagramaccount wordt gepost.
Uiteindelijk is en blijft dit verslag bedoeld voor Ut Twidde. Toch vind deze auteur het ook belangrijk dat successen van het eerste elftal ook zeker benoemd mogen worden.
Na dit succesvolle weekend rest er nog 1 wedstrijd tot de winterstop. Deze wedstrijd zal uit bij Vlijmense Boys 2 gevoetbald gaan worden. Wij hopen dat u, ook in de geboorteplaats van Michael van Gerwen, ons komt aanmoedigen.
Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Deel dit bericht op social media