Ut Twidde wint de derby tegen de Moer en staat in de top 4

Moerse Boys 2 – Wernhout 2   0-1
Zondag 12 maart 2023 stond de derby Moerse Boys 2 – Wernhout 2 op het programma. De eerste confrontatie werd gewonnen door Wernhout met 3-2, maar dat staat natuurlijk los van deze wedstrijd. Wie vooraf had gezegd dat beide ploegen er momenteel zo voor zouden staan in de competitie, zou voor gek verklaard worden. Het zou eerder andersom verwacht worden. Ut Twidde dat strijdt tegen degradatie en Moerse Boys 2 dat hoger op de ranglijst te vinden is. Ut Twidde heeft dit echter toch echt zelf afgedwongen. Niet altijd met goed voetbal, maar vooral met strijd en inzet!
De ‘W2-kip’, nog steeds zonder naam, stond op zijn vertrouwde plaats te wachten (zie foto, lichtelijk gecamoufleerd). De fietstocht ging vandaag echter de andere kant op van de gemeente Zundert. Voor sommige mannen van Ut Twidde kan dit wellicht ook gezien worden als thuiswedstrijd.
Tijdens de wedstrijdbespreking lijkt the Burn aan zijn ‘mandarijn pel techniek’ gewerkt te hebben. Hij legt vakkundig de schil in de vorm van een mannelijk geslachtsdeel. Dit soort humor wordt altijd gewaardeerd bij Ut Twidde. Het gevolg hiervan was wel dat er een korte onderbreking plaatsvond, zodat er gelachen kon worden.
Er worden na de bespreking nog wat oude koeien uit de sloot gehaald. Meijer speelt in veel van deze terugblikken een hoofdrol. Vooral de keer dat Ut Twidde klaar stond om het veld te betreden uit bij Dosko. Hier bleek een live verbinding van de wedstrijd te zijn, waarop hij dit (inclusief de link van deze verbinding) naar zijn wederhelft wilde sturen. Dit was niet helemaal gelukt aangezien het bericht in de buurtpreventie-app belandde met de volgende ondertiteling: ”Volg ons Tiki-taka spel”. In deze tijd konden WhatsApp berichten nog niet verwijderd worden, wat het alleen maar lolliger maakt natuurlijk.
Mouwskuhhh oppert nog om een fotoshoot met Ut Twidde en de oma van the Burn te organiseren, oftewel onze wel gewaardeerde wasvrouw. Naam en toenaam van de oma van the Burn houden we geheim. Wassen kan ze namelijk als de beste! Na iedere wedstrijd zit Ut Twidde namelijk in de luxe positie dat alle kleding gewassen wordt en deze iedere zondag weer gereed staan en schoon en lekker ruikend aan te trekken. Daar zijn wij haar uiteraard heel dankbaar voor! Bij deze is de oma van the Burn ook zeker uitgenodigd voor het Ut Twidde-uitje dat nog op de agenda staat.
Voor deze wedstrijd had Remco wat wijzigingen aan te brengen in zijn basis, doordat deze op verschillende plekken gewijzigd was. Zo moesten Gespierde spijker Max & Mart A. met Wernhout 1 mee en bleek Luudje niet te kunnen spelen middels een enkelblessure. Hiertegenover stond de van vakantie teruggekeerde Meijer.
Met de bovengenoemde informatie stuurde Remco de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Jaape, Lexie, Mouwskuhhh, Krampus, Doelpaal, D’n Blauwe envelop, Meijer, D’n Borstel, the Burn & Bodybuilder Dennis. Op de bank zaten: Bertje, Sharel, Tommy & jeugdmanneke Chiel. Deze gasten moesten de punten mee terug naar Wernhout gaan nemen.
Tom Zagers was bereid om deze wedstrijd te vlaggen, waarvoor dank! Hierdoor was RL7 weer instaat om te notuleren. Hij zal echter niet altijd beschikbaar zijn hiervoor en staat de vacature nog altijd open!!!
Over naar de orde van de dag, namelijk de wedstrijd. De Moer krijgt in de eerste minuut direct een kans om het doel van Wernhout onder vuur te nemen. De bal raakt in de kluts, de aanvaller bedenkt zich geen moment en schiet de bal uit de draai in de korte hoek. Gelukkig voor Ut Twidde red Jeugdmanneke Mart deze bal knap.
Enkele minuten daarna lijkt Ut Twidde zich door de verdediging van de Moer te counteren. De bal van the Burn lijkt echter iets te hard, waardoor Bodybuilder Dennis helemaal naar de buitenkant moet uitwijken. Bodybuilder Dennis brengt de bal nog goed voor, precies op het hoofd van the Burn. Helaas voor Ut Twidde kopt the Burn deze bal op de punt van de kruising, waardoor het bij de brilstand bleef.
In de 6de minuut stuurt the Burn Bodybuilder Dennis goed de diepte in. Hij lijkt alleen op de keeper te gaan, maar dan gaat het goed mis. Net voordat hij kan uithalen schiet het in zijn hamstring, een op het oog langdurige blessure. Na de wedstrijd ging het gerucht zelfs dat de pass van the Burn zo splijtend was, dat zelfs de hamstring van Dennis het niet aankon. Een grote aderlating voor Ut Twidde, dat in 1 week tijd van 3 buitenspelers naar 0 gaat. Sharel was zijn vervanger.
In de 16de minuut liet Ut Twidde zich opnieuw zien. D’n Borstel verwerkt een lange bal van de verdediging achter standbeen en bereikt direct Meijer. De voorzet van Meijer zag er gevaarlijk uit, maar werd prima verdedigt. Hierna gebeurde er weinig. Moerse Boys was nog een keer dichtbij een goal uit een corner, die zoals het leek door een eigen spelers van de doellijn werd gehaald, opmerkelijk!
In de 37e minuut verloor D’n Borstel een duel en ook lichtelijk zijn hoofd, nadat hij daarna vol voor de man ging. Hij werd bestraft met geel. Dit was de laatste gebeurtenis in een voor de supporters niet bepaald aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.
In de tweede helft ging dit vrolijk verder. Waarin beide ploegen uitblinken in balverlies en er voornamelijk duels worden gespeeld op het middenveld. Moerse Boys was niet bij machten om de Wernhoutse defensie te doorbreken en het aanvallend gehavende Wernhout creëerde ook vrijwel niks.
In de 75e minuut liet Doelpaal nog een gele kaart opschrijven, maar in de tussentijd was er weinig gebeurd. Tot plots in de 78e minuut, waar the Burn en D’n Borstel hoogstand voetbal laten zien uit het niets. Deze Tiki-taka combinatie werd door D’n Borstel knap in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper geschoten, 0-1! Uit het niets scoort Ut Twidde en het leek er ook niet op dat Moerse Boys 2 nog ging scoren in de laatste 10 minuten.
Het Tiki-taka duo mocht direct het veld verlaten na de goal, hun werk zat erop. Hun vervangers waren Bertje en Jeugdmanneke Chiel. In de 65e minuut was Tommy ook al ingevallen, doordat Krampus, niet geheel verrassend. uitgevallen was met kramp.
In de laatste minuut wilde Ut Twidde tot slot een korte corner nemen, maar dat verliep niet helemaal soepel. Sharel probeerde een variant die hij op Curaçao had geleerd. Hij nam de corner, maar had zelf nog niet door dat hij deze al genomen had, hierdoor besluit hij deze corner nogmaals te nemen. De bal heeft hij in de tussentijd 3 maal aangeraakt, waardoor Ut Twidde een vrije trap tegen krijgt.
Na dit hoogtepunt, was de wedstrijd gedaan en zijn de punten weer voor Ut Twidde. Er worden 6 punten tegen Moerse Boys gepakt dit seizoen. Daarnaast is het al de 8ste wedstrijd op rij dat Ut Twidde ongeslagen is, de 5de overwinning en de 5de clean sheet op rij. Inmiddels staat Ut Twidde op een ongelofelijke knappe 4de plaats in de competitie.
Na de wedstrijd, in de kantine, moest Meijer zo snel mogelijk naar huis, aangezien zijn schapen op knappen stonden zei hij. Een schaap was zelfs zo groot dat het leek op een koe, zoals Meijer het zelf verwoordde. We zijn benieuwd of we komende zondag beschuit met muisjes mogen ontvangen voorafgaand aan de wedstrijd en welke kleur muisjes het zijn.
In de komende 3 wedstrijden staat voor Ut Twidde de top 3 op het programma, een mooi meetmoment!. Eerst zal SvSSS 2, dit staat voor Sportvereniging Sport Staalt Spieren, op bezoek komen in Wernhout. Een ploeg waar Ut Twidde in de uitwedstrijd volledig van de mat werd geveegd (3-0 nederlaag). In deze competitie hebben ze al laten zien zich te kunnen revancheren van eerdere, mindere resultaten.
Wij hopen u 19 maart graag te zien op het sportpark van V.V. Wernhout, tot dan!