Ut Twidde weet weer wat winnen is en pakt 3 punten tegen Dubbeldam 2

Wernhout 2 – Dubbeldam 2   3-1
Zondag 20 november, een dag die voornamelijk in het teken staat van het begin van het wereldkampioenschap voetbal. Een evenement, georganiseerd in Qatar, waar de afgelopen maanden genoeg over gesproken is. Voor de mannen van Ut Twidde lag de focus echter op hun thuiswedstrijd tegen Dubbeldam 2. Ut Twidde mocht weer eens op het eigen veld opdraven, wat van natuurlijk gras is gemaakt. De ideale zondag was al uitgestippeld in de volgende volgorde: 3 punten pakken, Max verstappen de laatste Grand Prix zien winnen, Wernhout 1 die het eerste zes-punten-weekend compleet maakt en de start van het WK kijken onder het genot van een koude Freddy. De taak aan Ut Twidde om hier het startschot voor te geven!
De omstandigheden bij aanvang van de wedstrijd waren gunstig te noemen. Een frisse temperatuur, grauw en nat weer en het welbekende biljartlaken van V.V. Wernhout. Dit was weer een uitgelezen mogelijkheid om punten binnen te gaan harken. Alle punten die Ut Twidde dit seizoen heeft behaald, zijn gespeeld op natuurgras. Om 10:45 werd iedereen verwacht op het sportpark. The Burn vertrouwde het echter niet, dus om 10:39 belde hij uit voorzorg naar Luudje/de man van glas, die zichzelf al een keer had verslapen dit seizoen. Hij nam niet op en dit zorgde voor lichte paniek bij de spits van Ut Twidde. Gelukkig kwam Luudje enkele seconde later aangefietst en was hij al onderweg toen the Burn belde.
Remco stuurde de volgende elf namen de wei in: De Schoenlappert, Doelpaal, Mouwskuhhh, D’n Blauwe envelop, Krampus (’45 Jaape), D’n Borstel, Mart A., Meijer (’70 Lexie), Luudje (’86 Tommy), the Burn & Brede kast Max (’78 Breeky). De bank werd bezet door: Jaape, Lexie, Tommy, Breeky & jeugdmanneke Sem. Een opsteker was dat zowel Luudje/de man van glas als brede kast Max voor het eerst dit seizoen aan de aftrap mochten verschijnen. Brett had zichzelf beschikbaar gesteld als vlagger voor deze wedstrijd, nadat hij met Wernhout 4 een goede 1-0 overwinning had geboekt.
De wedstrijd begon slordig van beide kanten, met veel onnodig balverlies. Het spel werd voornamelijk op de helft van Dubbeldam gespeeld. Na 9 minuten kwam het eerste wapenfeit van Ut Twidde: Meijer werd neergehaald op de rand van de zestien. Hij eiste zelf de bal op, maar schoot helaas de bal in de handen van de keeper.
Na 17 minuten werd Wernhout weer gevaarlijk door een vrije trap. Ditmaal nam D’n Borstel deze en legde de bal op het hoofd van the Burn. Helaas voor Wernhout kopte the Burn deze bal over het doel. In de tussentijd zijn ze op de bank lekker ouderwets aan het kletsen. Sem vertelde dat hij de documentaire van Louis van Gaal heeft gekeken, maar dat hij niet overtuigd was dat Nederland het WK ging winnen.
In de 22e minuut stuurde Doelpaal Luudje de diepte in. Luudje was sneller dan zijn tegenstander. Hierdoor kon hij de bal voorgeven op the Burn. Helaas was zijn afronding matig en ging deze voor het doel langs.  2 minuten daarna krijgt Ut Twidde een vrije trap en gaf Remco aan dat Luudje deze moest nemen. Remco verwachtte een pegel, maar Luudje besloot het met binnenkant voet te doen, niet zijn beste keuze.
D’n Borstel reageerde snel op deze slechte vrije trap en veroverde de bal terug. Hij speelde Meijer aan die aan een solo begon. Met wat geluk drong hij de zestien binnen en werkte deze keurig af in de korte hoek, 1-0! 10 minuten na de treffer kreeg Meijer wederom een schietkans. De bal werd door Dubbeldam weggekopt uit een corner en kwam terecht in de voeten van Meijer, hij schoot helaas naast.
De laatste actie van de eerste helft was een domper voor Ut Twidde. Krampus onderschepte een bal maar raakte hierbij geblesseerd. Een op het oog zware blessure, waardoor hij waarschijnlijk al klaar is met voetballen in 2022. Jammer voor Ut Twidde, maar vooral voor hem zelf, omdat Krampus net weer fit begon te raken.
In de rust werd aangegeven dat Wernhout de wedstrijd snel op slot moest gooien, met 1 of 2 treffers, aangezien Dubbeldam niet thuis gaf. Om een vervelende wedstrijd te voorkomen, moest er simpel gezegd snel een tweede goal gemaakt worden.
Ut Twidde begon goed aan de tweede helft en kreeg in de 48e minuut een grote kans. Meijer dook de ruimte in en kwam in de zestien aan de bal. Hij trok de bal gevaarlijk terug op de inkomende Mart A.. Hij schoot op doel, maar helaas door het midden, waardoor de keeper redding wist te brengen.
Nog geen minuut daarna scoorde D’n Borstel bijna een fantastische goal. Hij krulde de bal vanaf een meter of 18 over die keeper richting de winkelhaak. De toucheerde de onderkant van de lat en stuiterde terug het veld in. Daarna gleed Luudje weg bij de rebound, waardoor de kans verkeken was.
In de 54e minuut gebeurde dan eindelijk waar Ut Twidde recht op had, namelijk de 0-2! Max verdedigde goed mee, won de bal en speelde deze naar Meijer. Hij speelde vervolgens Luudje in met ruimte voor hem. Luudje begon te sprinten en de verdedigers van Dubbeldam konden hem niet bijhouden. Eenmaal aangekomen bij de goal schoot hij de bal hard in de korte hoek langs de keeper.
Na 66 minuten voetballen had het 3-0 moeten staan, maar een onwaarschijnlijke misser van Meijer voorkwam dat. Dubbeldam kreeg de bal niet weg in de zestien. De verdediger van Dubbeldam probeerde open te draaien, maar werd geblokt door Luudje. Hierdoor viel de bal voor de voeten van Meijer, op zo’n 7 meter van het doel. In plaats van de bal rustig in de hoek te schuiven, schoot hij een halve meter naast.
Uiteindelijk viel de 3-0 alsnog. Een corner viel net als 2 weken terug precies bij the Burn, waardoor hij simpel de bal binnen kon tikken. Hij laat zien een echte spits te zijn door op zulke momenten op de juiste plaats te staan. In de laatste minuten scoort Dubbeldam nog door een schot wat van richting wordt veranderd, sonde! Hierdoor eindigt de wedstrijd in 3-1 en kan de formatie van Remco weer 3 punten bijschrijven.
De volgende wedstrijd is uit tegen WSC 2 uit Waalwijk. Wederom een uitwedstrijd die niet om de hoek is voor Ut Twidde. Daarnaast zal de kans groot zijn dat deze wedstrijd ook op kunstgras gespeeld zal worden. Een mooie uitdaging om voor het eerst dit seizoen punten te gaan pakken op een kunstgrasveld en om van die mindere reeks af te stappen. WSC 2 heeft momenteel net zo veel verliespunten als Wernhout, een mooie graadmeter dus. Hierbij moet wel gezegd worden dat Ut Twidde 3 punten meer heeft momenteel, omdat WSC 2 24 november nog moet voetballen.
Wij hopen dat u het sterrenensemble van Ut Twidde komt aanmoedigen op sportpark Eikendonk in Waalwijk.
Daarnaast hebben we een mooie vermelding! Onze Jasper Brenders in het verslag ook wel bekend als D’n Borstel heeft zijn vaarbewijs behaald, Chapeau! Nu mag hij naast de WC ook de open wateren gaan borstelen. Misschien ligt er zelfs een nieuwe bijnaam in het verschiet: Kapitein Borstel, maar deze laten we aan u, als lezer. De uiteindelijk beslissing zal teruggekoppeld worden in het verslag van volgende week.
Dit was weer een mooie afsluiter van het verslag.
Tot volgende week!

Deel dit bericht op social media