Ut Twidde weet weer wat winnen is en neemt sportieve revanche op WSC 2

Zondag 23 april stond in het teken van de dag dat de Wenhoutse selectie zich veilig kon voetballen. Zowel Wernhout 1 als Wernhout 2 is bij een overwinning volgend seizoen in dezelfde klasse te bewonderen (W1 3e klasse en Ut Twidde 1e reserveklasse). Dit was ook de eerste dag dit seizoen dat de temperaturen richting het zomerse gingen en het gedurende de wedstrijd zelfs warm aanvoelde.

De tegenstander van vandaag was WSC 2, waar in de uitwedstrijd nog met 7-3 van werd verloren. Deze wedstrijd is in de individuele gesprekken meermaals aangehaald door verschillende spelers, doordat onze zwaktes die wedstrijd bloot werden gelegd. Mede door deze wedstrijd hebben wij onze speelstijl aangepast, wat Ut Twidde nu al op de rand van handhaving heeft gebracht.
De warming-up was, zoals vaker dit seizoen, niet bepaald scherp te noemen, maar dat is niet altijd een slecht teken gebleken. Een mindere warming-up heeft dit seizoen al vaker geresulteerd in een goede wedstrijd. Trainer Remco Broos deed er nog een schepje bovenop tijdens de warming-up door aan te geven dat als Ut Twidde dit seizoen 45 punten behaalt, hij de laatste wedstrijd te voet naar huis (Roosendaal) gaat.
Dit is een gewaagde uitspraak, aangezien de huidige spelersgroep van Ut Twidde wel kan genieten iemand een beetje te kakken te zetten. De eerste horde voor deze doelstelling is ook niet de minste, want WSC 2 staat momenteel 4de op de ranglijst en heeft na de vorige wedstrijd tegen ons slechts eenmaal verloren  en eenmaal gelijkgespeeld gedurende 13 wedstrijden.
The Burn keerde ook weer terug na te zijn uitgeraasd in Aqua Mundo en dit heeft hem zeer goed gedaan, maar dat volgt verder dit verslag….
Wederom stond er met aanvulling van de Jo19, 16 man op de wedstrijdlijst en de volgende namen mochten starten: Jeugdmanneke Mart, Bertje, Mouwskuhhh, D’n Blauwe Envelop, Krampus (’65 Tommy), D’n Borstel (’80 Staakie), Doelpaal, Meijer (’80 Jeugdmanneke Vince), Luudje (’65 Jaape), the Burn (’85 Schoenlappert) & jeugdmanneke Sem. De bank werd bezet door: Jaape, Tommy, Jeugdmanneke Vince, Staakie & onze Schoenlappert.
Direct na het fluitsignaal werd het wedstrijdbeeld duidelijk: WSC 2 stond hoog en was zeer vaardig aan de bal. Met backs die heel hoog stonden, bleef alleen the Burn voorin staan. Hier lagen ook de countermogelijkheden voor Ut Twidde, waar het tegen Groen-Wit 2 ook gevaarlijk werd.
Na 4 minuten was hier het eerste voorbeeld van. Na balverlies van WSC 2 op het middenveld, zocht Luudje de diepte op en D’n borstel probeerde hem te bereiken. De bal leek wat aan de harde kant, maar middels een sliding kreeg Luudje er nog een corner uit en met succes. Deze corner werd namelijk binnengeknikt door the Burn, met een gerichte kopbal via de grond verschalkte hij de keeper en verdedigers die op de lijn stonden, 1-0!
Kort hierna liet WSC 2 zich voor het eerst gevaarlijk zien. Een afstandsschot werd door Jeugdmanneke Mart moeizaam naast gekeken. Nog geen minuut daarna was er eenzelfde moment, waarbij de bal over ging en Jeugdmanneke Mart met de schrik vrij kwam.
Na 17 minuten liet Ut Twidde zich aanvallend weer zien en werd Doelpaal op de helft van WSC 2 vrijgespeeld. Hij dribbelde op en besloot vanaf een meter of 20 uit te halen. Zijn poging ging over, maar Ut Twidde liet weer eens wat van zichzelf zien.
Hierna ontstonden lange tijd geen kansen, tot de 33e minuut. Luudje werd aangespeeld en dribbelde op. Hij zag Meijer vrij lopen en probeerde hem te bereiken. Een verdediger van WSC toucheerde de bal half en the Burn nam de bal in een keer mee uit de lucht, waarmee hij zijn tegenstander passeerde. Hij schoot met links vanaf rand zestien de bal knap diagonaal onder in de hoek, buiten bereik van de doelman, 2-0!
10 minuten hierna gebeurde het kantelpunt van de wedstrijd. WSC 2 probeerde een ingestudeerde vrije trap uit te voeren, maar deze mislukte volledig. Krampus kon er met de bal vandoor. De WSC 2-middenvelder, die de vrije trap nam, was gefrustreerd en haalde Jesse spijkerhard onderuit. Met een vliegende tackle, op de binnenkant van het bovenbeen van onze linksback, werd hij met rood terecht van het veld gestuurd.
2 minuten hierna was de wedstrijd in de eerste helft eigenlijk al beslist. De keeper stond ver voor zijn doel na een dieptepass en de bal belandde bij the Burn, die met een geweldige stift zijn loepzuivere hattrick maakte. Ik weet niet wat er allemaal in het water zat bij Aqua Mundo maar het heeft the Burn in ieder geval goed gedaan, 3-0!
Dat alles wel snor zat bleek op de bank. Trainer Remco Broos was handtekeningen aan het uitdelen en ditmaal niet aan het bestuur van Internos, maar aan de pupillen van V.V. Wernhout (zie afbeelding), in verband met de Week van Wernhout.
Nog eens 2 minuten later kwam Meijer door in de zestien via een combinatie met the Burn. Meijer leek zo op weg naar de 4-0, maar werd onderuit gehaald en de scheids deed niks. Waarschijnlijk vond hij een rode kaart en een penalty te veel van het goede, terwijl Ut Twidde hier volgens de regels wel opnieuw recht op had.
Ut Twidde ging met een comfortabele 3-0 voorsprong + 1 man meer de rust in. Zonder gekke dingen zou dit een makkelijke overwinning worden, dacht iedereen. Remco probeerde iedereen in de kleedkamer echter van bewust te maken dat we zeker niet mogen verslappen tegen deze tegenstander, omdat ze alleraardigst kunnen voetballen.
De tweede helft ging zoals verwacht: Ut Twidde die de ruimtes klein hield en hoopte via de omschakeling de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dit gebeurde in de 52e minuut ook bijna. The Burn stuurde Meijer diep en hij ging alleen op de keeper af. Luudje liep mee, zodat Meijer de bal kon afleggen. Dit probeerde hij ook, alleen de bal was te zacht, waardoor de verdediger er nog tussen kon komen.
De volgende grote kans was in de 66e minuut, waar D’n Borstel de verdedigers op het verkeerde been zette en de bal meegaf aan the Burn. The Burn kapte zijn tegenstander uit en schoot door de benen van de keeper, die de bal nog wel toucheerde, waardoor de bal vaart minderde. Hierdoor kon de verdediger de bal nog voor de doellijn wegwerken.
2 minuten hierna was er chaos op het veld. De linksback ontving zijn tweede gele kaart voor praten van de scheids en dit werd niet in dank afgenomen door de spelers en trainer van WSC 2. Na een overleg van 5 minuten werd samen met beide elftallen besloten dat de tweede gele kaart werd teruggedraaid, zodat de wedstrijd gewoon uitgespeeld kon worden.
In de laatste 10 minuten scoorde Ut Twidde nog tweemaal. Eerst onderschepte Jeugdmanneke Sem een bal in de opbouw, die hij daarna heel beheerst afrondde en daarna, na wederom voorbereidend werk van Jeugdmanneke Sem, kon Jeugdmanneke Vince zijn eerste doelpunt in de selectie maken. Al hoopte de Schoenlappert dat hij de bal zou krijgen, evenals de toeschouwers, maar onze Schoenlappert heeft nog 4 wedstrijden om een goaltje mee te pikken.
De eindstand was 5-0, mede door een hattrick van man of the match the Burn!
Doordat Wernhout 1 gelijk heeft gespeeld tegen DSE 1, zijn beide elftallen gehandhaafd en heeft Wernhout 1 zelfs nog zicht op nacompetitie voor promotie. Dat is natuurlijk een prestatie van formaat en laat zien dat de gehele selectie een goed seizoen heeft gedraaid, waarbij beide elftallen een stap hogerop zijn gaan spelen. Dit werd goed en terecht gevierd met de Hollandse Party!
Volgende week staat de wedstrijd tegen Madese Boys op het programma. Normaal valt de term ”uitbollen” na het behalen van de doelstelling, maar door de gewaagde uitspraak van onze trainer Remco, zal dit voorlopig nog niet gebeuren.

Bij het schrijven van dit verslag is de wedstrijd van 30 april tegen Madese Boys 2 verzet (op verzoek van Made). Wij hopen u daarom volgende week zondag 7 mei graag om 11:45 te zien in de Maaij, tot dan!