Ut Twidde weet weer wat verliezen is

Wernhout 2 – SVSSS 2   0-1

 

Zondag 19 maart stond de eerste de wedstrijd van de zware reeks op het programma, namelijk tegen medekoploper SVSSS 2. Deze wedstrijd kon op papier als ware topper bestempeld worden. Het was namelijk de nummer 2 tegen de nummer 4 van de 1e klasse reserve. Ut Twidde kon hun borst nat maken, vooral met de uitwedstrijd nog in het achterhoofd (3-0).
SVSSS staat voor Sportvereniging Sport Staalt Spieren, iets wat de echte kenners natuurlijk al lang wisten.
Vòòr de wedstrijd was de welbekende W2-kip nergens te bekennen. Op de plek waar hij de afgelopen weken Ut Twidde aan het aanmoedigen was, was de gevleugelde tweevoeter niet te vinden. Dit heeft er misschien mee te maken dat zijn beste vriend Bodybuilder Dennis er niet bij was, doordat hij een scheur in zijn hamstring heeft van minstens 3 centimeter. Normaal gezien is het ook einde seizoen voor hem, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit natuurlijk. Dat bleek eerder dit seizoen wel toen iedereen er op Wernhout achter kwam dat D’n Blauwe envelop 80 meter aan een stuk kan sprinten.
Naast onze Bodybuilder deed Luudje ook nog niet mee door een enkelband blessure en zat Jaape alleen op de bank om in te vallen bij uiterste noodzaak. Dit doordat hij voor de 2de keer in de korte tijd een blauwe voet had. Met behulp van 3 jeugdspelers kon Ut Twidde toch weer 15 man op de lijst zetten.
Er waren nog wel zorgen om Meijer of hij aanwezig kon zijn. Hij had afgelopen week een dubbele functie had. Namelijk een van bouwkundig adviseur & dierlijke kraamhulp. Hij moest zowel bouwtekeningen maken voor zijn klanten als de bevallingen van de schapen begeleiden. Gelukkig lukte het hem om tijd voor Ut Twidde vrij te maken. Zo werd er gezegd dat hij direct vanuit de wei naar de voetbal kwam.
Over naar de wedstrijd. Remco stuurde de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Bertje, Mouwskuhhh, Lexie(’44 Jeugdmanneke Sem), Krampus, Doelpaal, D’n Blauwe envelop(’65 Tommy), Meijer, D’n Borstel (’65 Jeugdmanneke Thijn), Sharel & the Burn. op de bank zaten Jaape, Tommy & jeugdmannekes Sem en Thijn.
De wedstrijd verliep zoals gedacht, SVSSS 2 veel aan de bal en Ut Twidde met de linies kort op elkaar. Na enkele kleine plaagstootjes creëert SVSSS 2 echter weinig gezien het vele balbezit. In de 10e minuut kan er voor het eerst iets over Ut Twidde genoteerd worden. Doelpaal ging een duel aan wat resulteerde in flinke koppijn. Hij kreeg de bal vol op zijn snavel geschoten.
In de 25e minuut kunnen we de eerst echte kans voor SVSSS 2 noteren en direct een grote ook. Een afstandschot wordt door Jeugdmanneke Mart gekeerd en belandt in de voeten bij een aanvaller. Lexie probeerde zichzelf nog voor de bal te gooien, maar het leek te laat. Gelukkig schoot de aanvaller de rebound hoog over.
In de 34e minuut kunnen we de eerst kans voor Ut Twidde noteren. D’n Blauwe envelop bediende een loopactie van Meijer op maat met een lange bal. Meijer kwam goed voor zijn man, maar schoot helaas over. Wel een lichtpuntje in deze wedstrijd, dat we niet kansloos zijn.
1 minuut voor de rust was er een akelig moment. Lexie werd aangespeeld door Jeugdmanneke Mart en kapte zijn tegenstander uit. Zonder dat zijn tegenstander hem raakte viel Lexie schreeuwend op de grond. Dit lijkt op het eerste oog een zeer zware blessure en waarschijnlijk, net als voor onze Bodybuilder Dennis, ook einde seizoen. We hopen dat het uiteindelijk meevalt, maar dat zal de tijd uitwijzen.
Na de rust kreeg SVSSS 2 weer een kans om de leiding te pakken in de wedstrijd, maar ook deze kans werd naast geschoten. In de 66e minuut werd de bal gevaarlijk laag voor de goal gelegd, waar een aanvaller tegenaan liep. Dit was wederom een goede kans om op voorsprong te komen, maar weer ging het schot over het doel.
Het spelbeeld veranderde aan het einde van de wedstrijd steeds meer. Ut Twidde kwam steeds verder op de helft van SVSSS 2, waardoor er ook kansen ontstonden. Zo werd Jeugdmanneke Sem de diepte ingestuurd, maar zijn schot ging tegen de buitenkant van de haak, dus naast. D’n Borstel leek na deze aanval neergehaald te worden in de zestienmeter, maar de scheids vond het niks.
In de 77e minuut schoot the Burn van een meter of 20 de bal met een verraderlijke stuit op doel, waar de keeper zichtbaar moeite mee had. 2 minuten voor tijd kreeg Ut Twidde nog een vrije trap van een meter of 25 en Meijer ging achter de bal staan. Hij schoot de bal maar rakelings langs de paal. De wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen.
Toch gebeurde hetgeen wat al lang niet gebeurd was maar er een keer aan zat te komen. Ut Twidde kreeg een goal tegen in de 90+3e minuut, wat het extra zuur maakt natuurlijk. SVSSS 2 was in de aanval en Ut Twidde kreeg de bal niet weg. De aanvaller van de gasten uit Udenhout reageerde uiteindelijk het meest attent en kon de bal het doel binnen lopen. SVSSS 2 vierde het doelpunt alsof ze kampioen waren geworden, wat natuurlijk een groot compliment is aan Ut Twidde. Door deze overwinning blijft SVSSS 2 op gelijke hoogte met koploper Beek Vooruit 2. Ut Twidde haakt helaas de aansluiting met de top kwijt en bekleed nu de 6e plek (2 punten achterstand op de nummer 4 en 7 punten voorsprong op de nummer 7).
Met strijdlust zijn er al veel punten binnengehaald dit seizoen en deze wedstrijd was er opnieuw aan strijd geen gebrek. Deze wedstrijd viel het kwartje helaas net de verkeerde kant op wat resulteerde in een nederlaag. Na een geweldige reeks van 8 wedstrijden niet verliezen en vijfmaal op rij winnen zonder een tegengoal te incasseren, kunnen we alleen maar trots zijn. Ut Twidde heeft in ieder geval een teken afgegeven aan de andere ploegen in de 1e klasse dat het op natuurlijk gras heel moeilijk te verslaan is.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen RKVVO 3 op het programma, de verste wedstrijd voor Ut Twidde dit seizoen (73 km!). Ondanks de afstand hopen wij  alle support te mogen ontvangen van jullie. Om 11.45 wordt er afgetrapt, graag tot dan!

Deel dit bericht op social media