Meer nieuws

Ut Twidde verliest geflatteerd van Beek Vooruit 2

Beek vooruit 2 – Wernhout 2

13-11-2022

Ut Twidde mocht weer de wei in en opnieuw was het een warme najaarsdag met veel zon. Ditmaal de wedstrijd tegen koploper Beek Vooruit 2. Een tegenstander waar Ut Twidde vorig jaar nog tegen heeft geoefend en toen met 3-0 onderuit ging. Dat wil natuurlijk niets zeggen over de wedstrijd van vandaag. Zeker omdat in Prinsenbeek het afgelopen flink feest is gevierd met de aftrap van het Carnavalsseizoen. Dit kan het nodige effect hebben op menig voetballer van de tegenstander. Daarnaast heeft de wedstrijd van vorige week een goed gevoel bij de spelersgroep achtergelaten. De wedstrijd tegen RKVVO 3 bevestigde dat Ut Twidde veel punten kan winnen door strijd en inzet. Waar het vorig jaar in de 2de klasse ook lukte om wedstrijden te winnen met minder inzet en strijd, is dat in de 1e klasse niet het geval. Dat heeft de ploeg ervaren in de thuiswedstrijd tegen RKDVC 3 en de uitwedstrijd tegen SVSSS 2.
Natuurlijk is het niet altijd te verwijten aan strijd en inzet, wanneer een wedstrijd verloren wordt. Veel ploegen werken hun thuiswedstrijden af op kunstgras, iets wat Ut Twidde niet altijd even goed afgaat. Dit mag aan de andere kant ook geen excuus blijven, aangezien het de afgelopen jaren al verschillende keren op kunstgras heeft moeten voetballen. Daarnaast is het voor de tegenstanders dan weer wennen als zij op de Wernhoutse biljartlaken mogen spelen.
Vooraf aan de wedstrijd werd er eerder verzameld, zodat zowel spelers als trainer op hun gemak de wedstrijd konden voorbereiden. Nadat D’n Blauwe envelop en Bodybuilder Dennis de onderdelen van de sleutelbos (die door Beek Vooruit overhandigd werd)  hadden verdeeld voor eigen gebruik, kon Remco beginnen aan zijn wedstrijdbespreking.
De volgende elf namen begonnen in de basis: de Schoenlappert, Mouwskuhhh, Lexie (’68 Brett), D’n Blauwe Envelop, Krampus, D’n Borstel (’45 Luudje), Doelpaal, Mart A., Bodybuilder Dennis (’68 Sem), the Burn & Veteraan Meijer. De bank werd opgevuld door: Jaape, Luudje, Brett & jeugdmanneke Sem. Luudje stond gelukkig weer op de wedstrijdlijst, afwachten of hij nu langer dan 1 week fit kan blijven. Daarom ook aan u de vraag wat uw mening is over de mogelijk nieuwe bijnaam van Luudje: ‘de man van glas’. We horen het graag in de reacties. De persoon met de meest verse bijnaam, Breeky, mocht minuten gaan maken bij de lagere senioren.
De wedstrijd begon meteen in een hoog tempo, in het begin leek het soms meer op een flipperkast dan een voetbalwedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg, maar deze eindigde met een rollertje in de handen van de Schoenlappert. Na 10 minuten kreeg Ut Twidde een kans: een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door D’n Borstel en the Burn kopte deze op goal. Helaas wel in de handen van de keeper.
Door het hoge tempo is er veel balverlies. Vooral aan Wernhoutse zijde wordt er vaak onzuiver omgegaan met het balbezit. In de 15e minuut scoort Beek Vooruit. De bal wordt niet goed verwerkt door D’n Blauwe envelop, waardoor de aanvaller recht op de goal afgaat en scoort, 1-0. 5 minuten hierna is er wederom een grote kans voor Beek Vooruit. Na balverlies in de aanval van Wernhout, ontstaat een 3 tegen 2 situatie waarbij de Doelpaal de ruimte goed dichtloopt en onze Schoenlappert knap redding brengt.
In de 24e minuut wordt Mart A. diep gestuurd en onderuitgehaald in het strafschopgebied. Waar zowel Wernhout als Beek Vooruit een fluitsignaal verwachtte, gebeurde er niks. De afwegingsfactor was niet hoog genoeg voor de scheidsrechter. Hij vertelde echter wel als dit buiten het strafschopgebied was gebeurt, hij wel gefloten had. 3 minuten daarna kreeg Wernhout wederom een goede kans om te scoren. Doelpaal stuurde Mouwskuhhh diep met een goede pass en Mouwskuhhh bereikte met zijn voorzet Dennis. Dennis kreeg de bal helaas niet op goal en schoot over.
Weer 3 minuten later kreeg Ut Twidde weer een kans, opnieuw via Mart A.. Hij zette de aanval zelf op en kreeg van the Burn de bal terug, maar schoot vervolgens naast van dichtbij. In de 35e minuut kreeg Beek Vooruit weer een grote kans, de aanvaller kon recht op de Schoenlappert aflopen. De Schoenlappert liet zien de een op een situaties nog niet verleerd te zijn en won deze strijd van de aanvaller met een goede redding.
2 minuten daarna gebeurde er iets waarbij alle monden aan Wernhoutse zijde openvielen. Wederom werd Mart neergehaald in de zestienmeter en wederom was de afwegingsfactor niet genoeg voor deze scheids. Het zure voor Ut Twidde was dat direct uit de counter werd gescoord door Beek Vooruit. Hierdoor gingen alle spelers van Wernhout natuurlijk verhaal halen bij de scheidsrechter. Blijkbaar was dit nog niet vaak gebeurt, want hij reageerde emotioneel, dat wij moesten stoppen met zeiken. Dit deden we uiteindelijk ook maar, want de tranen stonden al in zijn ogen.
Vlak voor rust gaat Mouwskuhhh diep en hij werd goed bedient door Meijer. Mouwskuhhh kon vanaf eigenhelft helemaal doorlopen naar de keeper. Hij faalde oog in oog met de keeper, hij raakte meer kunstgras dan bal leek het wel, want de bal ging meters naast. In de rust kwam hij met de verklaring dat hij al aan het denken was hoe die moest gaan juichen, tja dan kun je hem ook geen ongelijk geven natuurlijk.
De tweede helft begon hoopgevend toen de net ingevallen Luudje bij zijn eerst actie zijn man uitspeelde en naar binnentrok. Hij had ruimte om met links te schieten en deed dit ook. De bal ging via het gezicht van een verdediger op de paal in de handen van de keeper. Hierna ging echter alles fout wat fout kon gaan. Overal op het veld werden onverklaarbare fouten gemaakt, waardoor Beek Vooruit uitliep naar 6-0….  Veel persoonlijke fouten werden direct afgestraft, waardoor het leek of de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer was, maar daar was geen sprak van. De eerste helft had Ut Twidde net zo goed voor kunnen staan. De scheids was een afwegingsfactor voor de ruststand. In een tijdsbestek van 25 minuten liet Ut Twidde het afweten en liet het zich ook uit de kast lokken.
Een eretreffer zat er gelukkig nog wel in voor Ut Twidde. In de 82e minuut sneed Luudje naar binnen en schoot de bal met links in de verre hoek. Deze bal leek houdbaar, maar blijkbaar zat genoeg vaart achter de bal om de keeper te verschalken. Hierna scoorde Wernhout bijna weer na een goede actie van Sem die ook naar binnen sneed, maar de bal net over de kruising schoot. De einduitslag bleef hierdoor 6-1, in het voordeel van Beek Vooruit.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen Dubbeldam 2. Een ploeg die vorig jaar Zundert 2 nog uitschakelde in de nacompetitie, maar de ronde daarna uiteindelijk wel degradeerde. Door hun aanvraag zijn ze uiteindelijk niet gedegradeerd en hebben zij een herkansing gekregen van de KNVB. Dubbeldam 2 vinden we terug op een 5e plaats op de ranglijst, met 12 punten  uit 7 wedstrijden. Ut Twidde staat bekleed op dit moment de 11e plaats met 7 punten.
Wij hopen u te mogen ontvangen op het sportpark van V.V. Wernhout, waar u dan eerst het Ut Twidde kan komen aanmoedigen. Daarna kunt u samen met de spelers van Wernhout 2, 3 & 6 plaats nemen op de verhoging. Dan kunnen we samen het weekend afsluiten door de wedstrijd te kijken van Wernhout 1 onder het genot van een drankje. En natuurlijk niet te vergeten de derde helft, waar de spelers van Wernhout 1 en de overige leden en supporters ook aansluiten.