Meer nieuws

Ut Twidde verdient punt met strijd en inzet tegen RKVVO 3

Wernhout 2 – RKVVO 3   1-1
6-11-2022
Ut Twidde had wat goed te maken na de slechte wedstrijd van vorige week tegen SVSSS 2. Nadat het afgelopen weken warm weer was voor deze tijd van het jaar, was het deze zondag voor het eerst echt herfstweer. Deze omstandigheden vinden tegenstanders vaak minder fijn dan de spelers van Wernhout, een nat drassig veld, waarbij zogenaamde mooi-weer-voetballers niet goed tot hun recht komen.
Er was ook weer goed nieuws te melden vanuit de ziekenboeg. Zo keerde onze Schoenlappert terug van een langdurige blessure. Onze Schoenlappert was de afgelopen jaren vaste keeper van Wernhout 1, maar raakte afgelopen seizoen dusdanig geblesseerd dat hij onder het mes moest gaan. Aanvankelijk werd gezegd dat hij er tot de winterstop uit zou liggen. Dit is dus een flinke meevaller voor de Wernhoutse selectie. Ook D’n Blauwe envelop maakte zijn rentree bij Ut Twidde, nadat hij in de eerste competitiewedstrijd geblesseerd raakte. Ook was dit de eerste wedstrijd van het seizoen waarbij er geen jeugdmannekes hoefde aan te sluiten bij Ut Twidde, wat een goed teken is.
Voor deze week stond de wedstrijd met RKVVO 3 op het programma. Deze ploeg is qua resultaten vergelijkbaar met SVSSS 2. RKVVO 3 heeft een goede competitiestart gemaakt en staat hierdoor aan de bovenkant van de ranglijst. Wederom een wedstrijd waar Ut Twidde hun borst voor nat kan gaan maken. De volgende 11 namen begonnen in de basis: De Schoenlappert op goal, Doelpaal, D’n Blauwe envelop, Mouwksuhhh, Krampus, D’n Borstel, Mart A. (’65 Jaape), Meijer, Lampie, the Burn & Bodybuilder Dennis. Op de bank namen plaats Breeky, Lexie, Tommy & Jaape. Brett stond niet op de wedstrijdlijst, hij heeft afgelopen zaterdag meegedaan met de jo-19, waar ze personele problemen hadden. Luudje is helaas nog steeds geblesseerd, maar hoopt volgende week te kunnen trainen.
Ut Twidde begon beter aan de wedstrijd dan vorige week, toen het in de eerste minuten direct een tegengoal kreeg. Toch kwam het eerste gevaar van de wedstrijd van RKVVO 3. Ze kwamen er gevaarlijk door over rechts en de rechtsbuiten gaf een strakke lage voorzet. De bal leek voor het inschieten te liggen voor de inkomende speler van RKVVO, maar Doelpaal hinderde hem goed, waardoor hij niet kon afdrukken. De spelers van RKVVO vonden het een penalty, maar daar wilde de scheidsrechter niks van weten. Na deze kans, kreeg Ut Twidde zelf een grote kans. Lampie speelde D’n Borstel vrij in het strafschopgebied zijn inzet was echter te slap, waardoor de keeper deze kon oprapen.
De wedstrijd was fel en goed in evenwicht, alleen creëerde RKVVO net wat makkelijker kansen dan Wernhout in de eerste helft. Zo kon de spits van de uitploeg na 22 minuten vrij doorlopen op de Schoenlappert, die zijn goal verkleinde. De spits schoot de bal gelukkig tegen de binnenkant van de paal, waardoor deze weer terug het veld in rolde. Kort hierna, in de 33e minuut, gebeurde bijna precies hetzelfde. Wederom kon de spits van RKVVO direct op de Schoenlappert aflopen. Alleen nu kon de spits niet afwerken, doordat de Schoenlappert snel van zijn lijn was. De spits bleef echter wel in balbezit en legde deze terug op de inkomende middenvelder, die zo een schietkans kreeg voor open goal. D’n Borstel liet hem schrikken door keihard JAAAAA!!!! Te roepen. Hierdoor kreeg Meijer de mogelijkheid om de bal te blokken, waardoor deze kans slecht uitmondde in een corner.
1 minuut voor Rust kreeg Wernhout een grote kans uit een corner. The Burn kopte de bal terug voor de goal en deze belandde bij Mouwskuhh. Hij schoot hard en wild over, sonde want dit was wel een goed mogelijkheid om de leiding in de wedstrijd te nemen. Zo gingen beide ploegen de rust in zonder te scoren, terwijl beide teams zelf ook wisten dat de kansen hiervoor wel aanwezig waren.
Na rust kreeg Ut Twidde steeds meer controle over de wedstrijd en gaven ze amper nog kansen weg. De spits van RKVVO werd goed in bedwang gehouden en dat was al moeilijk genoeg. Wernhout won bijna alle tweede ballen. Iets wat de afgelopen jaren veel tegenstanders chagrijnig heeft gemaakt. Echter werd er ondanks het felle spel weinig gecreëerd, door slordig spel in de eindfase. (ook iets wat vorig jaar vaak gebeurde)
Na 64 minuten gebeurde waar alle Wernhout supporters op hoopten. Dennis nam een corner en trapte deze strak en gevaarlijk bij de eerste paal. De bal werd licht getoucheerd door een speler van RKVVO. Hierdoor liet de keeper de bal door zijn handen schieten. De bal belandde op de 5 meter, waar the Burn als een echte spits op de goede plaats stond en attent reageerde op deze kans, 1-0! Daarna liet D’n Borstel zien over een uitstekende techniek te beschikken door 2 tegenstanders helemaal dol te draaien, waardoor er een derde kwam om hen onderuit te schoffelen. Dit resulteerde in een gele kaart voor de spits, de frustratie was zichtbaar bij hem.
In de 69e minuut gebeurde er iets opmerkelijks langs de kant. Uit het niets deed Tommy een dab wat in 2016 een grote trend was. Voor lezers die niet weten wat een dab is, volgt hier een uitleg: ‘de dab is een dansbeweging waarin een danser het hoofd laat zakken terwijl hij zijn arm en elleboog omhoog werpt, wat veel op niezen lijkt‘. (Wikipedia, 7 september 2020). Tommy gaf zelf aan dat hij moest niezen, maar dat betwijfelden de overige bankzitters en geblesseerden.
In de 75e kwam de gelijkmaker van RKVVO redelijk uit de lucht vallen. Ze creëerden amper kansen in de tweede helft maar scoorde wel. Ut Twidde schakelde niet snel genoeg om, waardoor we op elke positie in het veld een stap te laat waren en zo brak de speler van RKVVO aan de rechterkant door. Hij legde de bal keurig voor, waarna een middenvelder de bal vanaf een meter of 10 vrij kon inschieten en dit deed hij dan ook, 1-1. Dit was een fikse tegenvaller voor Ut Twidde, want alles leek onder controle te zijn.
Wernhout zwakte steeds meer af naar het einde van de wedstrijd toe. Steeds meer tweede ballen werden gewonnen door RKVVO. Zo moest Mouwskuhhh nog een keer ingrijpen nadat de Doelpaal de bal vlak voor de verdediging verspeelde en de spits een vrije doortocht leek te hebben naar onze Schoenlappert. Gelukkig kon Mouwskuhhh met een uiterste inspanning ervoor zorgen dat de bal bij de Schoenlappert in zijn handen terechtkwam.
2 minuten voor tijd kreeg RKVVO nog een grote kans. Een voorzet vanaf de zijkant kwam terecht bij een speler van de tegenstander en hij kon de bal op zijn borst aannemen en vrij uithalen vanaf de zestienmeter. De inzet ging hoog over de goal, maar dit mag nooit gebeuren. Zo laat in de wedstrijd, iemand zo vrij laten schieten. De laatste kans van de wedstrijd was echter voor Ut Twidde. Het begon bij Krampus die wederom eens een duel won en zijn uitstekende wedstrijd bijna mocht bekronen met een assist. Hij bereikte Dennis met een hoge bal die naar de rechterkant was uitgeweken. Dennis kapte naar binnen om op goal te schieten, helaas werd zijn schot geblokt en was de kans verkeken. Hierdoor eindigde wedstrijd in een gelijkspel.
Ut Twidde heeft zichzelf goed hersteld van de wedstrijd van vorige week en laat zien dat er met inzet en strijd veel punten behaald kunnen worden dit seizoen. Volgende week staat de wedstrijd met Beek Vooruit 2 op het programma. Zo krijgt Ut Twidde de nummers 1, 2 & 3 achter elkaar, maar dat wil niks zeggen zoals afgelopen zondag te zien was.
Ik hoop dat u weer heeft genoten van het verslag en wij hopen u aankomende zondag om 11:30 uur te mogen zien op sportpark de Heikant.