Ut Twidde steelt punten van Uno Animo 2 en vervolgt goede reeks

Uno Animo 2 – Wernhout 2    0-1
Zondag 26 februari was het weer zo ver: een competitiewedstrijd van Ut Twidde op het programma. De week ervoor was een succesvol Carnabal-toernooi georganiseerd door V.V. Wernhout, waar menig selectiespelers aan deel heeft genomen. Een aantal selectiespelers besloten echter hun geluk te beproeven in de Oliebollencup bij Moerse Boys. Uiteindelijk werd het Carnabal-toernooi gewonnen door een team zonder selectiespeler. Wel behaalden het team van Casanova, Luudje, d’n Borstel, blonde piek en de Belg de finale, wat zeker het benoemen waard is. Helaas, maar volgend jaar beter!
 
Dat Carnaval zijn sporen achter had gelaten bleek wel op de dinsdagavond training, waar er maar met een kleine groep getraind werd. Vele hadden zich ”ziek” gemeld. Of er sprake was van terecht malaise of een gebrek aan karakter zullen we nooit weten. Naast dat het Carnaval was, was het ook een schoolvakantie en alle vaste lezers weten wat dat voor gevolgen heeft. Juist ja, captain Lexie is dan weer eens op vakantie, tussen de weekendjes weg door dan. Ook Doelpaal was niet voor de eerste keer dit seizoen afwezig wegens vakantie.
 
Er stond deze zondag een wedstrijd tegen Uno Animo 2 op het programma. Op papier een makkelijkere ploeg dan dan de laatste weken als we naar de stand keken. Maar iedereen die ooit gevoetbald heeft, weet dat dit natuurlijk niet telt. Dit is ook de enige tegenstander waar Ut Twidde nog niet tegen gespeeld had deze competitie.
 
Remco gaf in zijn bespreking aan dat hij de laatste twee wedstrijden vond dat Ut Twidde slapper en minder scherp aan wedstrijden begon. Desondanks werden er 7 punten in 3 wedstrijden binnengehaald, waardoor er een gat geslagen was met de onderste plaatsen. Wanneer deze wedstrijd gewonnen werd, zou het gat 14 punten worden, iets wat bijna niet meer te achterhalen lijkt. Ook zou de aansluiting met de top 4 behouden blijven bij winst. Genoeg motivatie om wederom de punten mee terug naar Wernhout te nemen!
 
Remco gaf aan dat het niet moeilijk was voor hem om 11 spelers in de basis te zetten, ondanks dat we een grote groep op de lijst hadden deze week. Met de simpele reden, dat er maar 11 man had getraind, wat ook zeer terecht is. Dit waren de volgende namen: Onze Belgische sluitpost, Jaape, Mouwskuhhh, D’n Blauwe envelop, Tommy, D’n Borstel, Meijer (’60 Bertje), Gespierde spijker Max, Luudje (’55 Mart A.), the Burn & bodybuilder Dennis. De bank werd bezet door: vakantieganger Lexie, Krampus, Bertje, Mart A. & jeugdmanneke Thijn. Doelpaal was afwezig vanwege een weekendje Oostende. Via deze weg willen wij hem namens Ut Twidde nog veel plezier wensen. 
 
Disclaimer: vaste notulist RL7 was afwezig vanwege een Covid-19 besmetting en de auteur is wegens een blessure vroegtijdig gaan douchen, waardoor het verslag wederom niet uitgebreid zal zijn. De vacature voor parttime notulist bij Ut Twidde staat nog steeds open!!!!
Ut Twidde begon wederom slap aan de wedstrijd net als de laatste weken, ondanks dat Remco dit had aangegeven tijdens zijn bespreking. Ook in balbezit was het rommelig, waardoor Ut Twidde weinig gevaar kon stichten. Hierdoor was Uno Animo de bovenliggende partij en kregen zij de kansen.
 
Zo kwam Uno Animo een aantal keer dreigend door de defensie van Ut Twidde, die de laatste weken juist als een huis stond. In 2023 incasseerde Ut Twidde nog maar 1 doelpunt in competitieverband, maar daar was deze zondag weinig van te zien. Zo kreeg Uno Animo tweemaal de kans om de bal voor een leeg doel binnen te schuiven, binnen 10 meter, maar gelukkig gingen beide kansen over en naast.
 
Daarnaast werd er ook nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel voor Uno Animo. Dat zijn normaal gezien toch genoeg waarschuwingen. Ut Twidde kon hier maar kleine plaagstootjes tegenover zetten. Zo kapte Luudje zijn tegenstander uit en leek de voorzet panklaar op het hoofd van the Burn te leggen. Een verdediger onderschepte echter de bal net voor het hoofd van the Burn, waardoor de kans verkeken was.
 
Ook kwam Ut Twidde er voetballend een keer heel goed door met een combinatie van Meijer, Dennis en the Burn. De laatste bal van Dennis op Luudje werd helaas onderschept. Deze combinatie was daarentegen een teken dat hier voetballend zeker wat te halen viel. Voornamelijk door het zwakke afronden van Uno Animo gingen we de rust in met de brilstand.
 
In de rust legde Remco uit waarom we geen grip op de wedstrijd kregen, doordat zij met 4 middenvelders speelden wanneer zij aan de bal waren. Hierdoor kreeg Ut Twidde er geen druk op en konden zij constant een vrije man vinden. Ook speelde we door de afwezigheid van Doelpaal en met Mart A. op de bank met een ander middenveld dan normaal, wat ook verwarring en onduidelijkheid creëerde.
 
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en was Uno Animo de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Onze Belgische sluitpost had echter nog weinig te doen gehad, doordat de afwerking niet vaak tussen de palen was.
 
10 minuten voor tijd kreeg Uno Animo een enorme kans. De spits werd 1-op-1 met onze Belg gezet, maar hij schoot de bal met buitenkant rechts een meter naast de goal. Hierdoor bleef het nog steeds gelijk staan, maar wel was duidelijk geworden waarom deze ploeg nog maar 11 doelpunten heeft gemaakt in de competitie. Want kansen hadden ze genoeg, en grote kansen ook.
 
Zoals wel vaker in het Nederlandse amateurvoetbal trad een vaak optredende voetbalwet in werking voor Ut Twidde: ‘als je de goal aan de ene kant niet maakt, dan zul je zien dat die aan de andere kant er wel in valt’. Ut Twidde kreeg namelijk een (discutabele) vrije trap, nadat D’n Borstel een paar keer flink het duel aanging, maar reglementair volgens de scheids, en een speler van Uno Animo vervolgens de overtreding beging. De bal werd door D’n Blauwe envelop voor de goal geslingerd en werd door Mouwskuhhh goed teruggelegd op de ingevallen Bertje. Bertje schoot de bal met zijn mindere linker door de benen van de keeper, waardoor Ut Twidde zwaar onterecht op voorsprong kwam.
 
Nadat bertje tegen Groen-Wit 2 zijn bijna zekere goal in de 90e minuut op wonderbaarlijke wijze tegengehouden zag worden, scoorde hij nu wel vlak voor tijd. Een ezel stoot zichzelf geen twee keer aan dezelfde steen en dat deed deze ezel ook niet. Al kun je in het geval van Bertje misschien beter spreken over een varken als je kijkt hoe hij zich gedraagt in het weekend.
 
Hierna ging Uno Animo alles op alles spelen om nog een goal te maken. Zo moest onze Belg nog een keer gestrekt op het schot van de trainer/speler. Ook kreeg de keeper die mee ging met de laatste corner nog een vrije schietkans op de rand van de zestien meter, maar hij trapte de bal bijna recht omhoog, waar de duiven in Loon op Zand nog steeds van wakker schrikken.
 
Uiteindelijk trok Ut Twidde de 3 punten over de streep, waardoor het gat met de onderste drie ploegen nu 14 punten is. Daarnaast is het gat met de top 4 nog maar 3 punten, waardoor er momenteel misschien wel eerder naar boven gekeken kan worden dan naar beneden. Iets wat in het begin van het seizoen niet verwacht werd.
 
Ook hield Ut Twidde wederom de nul, al was dat voornamelijk te danken aan Uno Animo deze wedstrijd. Verder is dit al de zesde wedstrijd dat Ut Twidde ongeslagen is en maakt het elftal zelfs kans op de 2de periode van de Wernhoutse Seizoenencup, waar 100 minisnacks mee te verdienen zijn. Hier zijn ze echter wel afhankelijk van Wernhout 6 die nog een wedstrijd te goed heeft.
 
Ik hoop dat u wederom genoten heeft van dit verslag, ondanks de afwezigheid van de notulist.
 
De volgende wedstrijd is thuis tegen Gilze en hier heeft Ut Twidde nog wat recht tegen te zetten van de vorige wedstrijd (3-0).
 
Wij hopen u graag te mogen ontvangen om het sportpark van V.V. Wernhout, om 12.00 wordt er afgetrapt, tot dan!

Deel dit bericht op social media