Ut Twidde maakt van V.V. Wernhout de tweede club van Zundert.

In dit verslag komen 2 wedstrijden aan bod, namelijk zowel de heen-  als terugwedstrijd tegen RKDVC 4.

16-6-2022

Wernhout 2 – RKDVC 4

Na de slijtageslag tegen RWB 2, waar Ut Twidde maar liefst 120 minuten voor nodig had om RWB 2 over de knie te leggen, moest Ut Twidde zichzelf gaan oprichten voor een dubbele confrontatie met RKDVC 4. Dit team had met overtuigende cijfers van de Valk 2 gewonnen (4-0). Dat de wedstrijd tegen RWB een slijtageslag was, bleek wel de eerstvolgende training op dinsdag. Veel mensen hadden nog pijntje en voor Meijer en RL7 was het zelfs einde seizoen na afgelopen wedstrijd.

De dinsdagtraining werd rustig uitgevoerd, zodat de spelers toch bezig zijn geweest, maar zichzelf niet hebben overbelast. Na de training vroeg D’n Borstel of van Bommel de lievelingsspeler van Jan Sr. was, omdat een shirt droeg met zijn naam op de achterkant. Jan reageerde met ‘nee,  dat is Neeskens’ en hij vroeg aan D’n Borstel of hij hem kende. D’n Borstel gaf aan de Neeskens zijn buurman was, dus blijkbaar is Johan Neeskens ver van zijn vertrouwde plaats Heemstede afgeweken, als we D’n Borstel moeten geloven.

Enfin, nadat Zundert 2 de eerste ronde van de nacompetitie tegen Dubbeldam 2 niet heeft overleeft, is Ut Twidde nog het enige elftal in de gemeente Zundert wat nog kans maakte op promotie. Een aantal spelers van Zundert 2 kwamen op de donderdagavond het sterrenensemble van Ut Twidde bekijken.

Ondanks dat het einde van het seizoen voor verschillende spelers al hun tol heeft geëist, staan er toch weer 18 namen op de wedstrijdlijst, met dank aan Jeugdmannekes Mart K, Mart A, Senna & Sem. Jan Sr. stuurde de volgende namen het veld in tegen RKDVC 4: onze Belgische sluitpost, Mouwskuhhh, Lexie, Chri, Krampus (75’Jaape), D’n Borstel, Doelpaal, D’n blauwe Envelop, Luudje (70’Lolly), The Burn (88’Sem) & Bodybuilder Dennis.

Er was veel publiek aanwezig voor de eerste promotiewedstrijd van de finale. Zo werd er ook vuurwerk afgestoken toen de spelers het veld betraden. Dit was een voorschot op een goed begin van de wedstrijd.

Ut Twidde probeerde de tegenstander onder druk te zetten door fel door te dekken en op elke bal te jagen. RKDVC 4 bleek echter een ploeg die makkelijk onder de Wernhoutse druk uit kon voetballen. In de 3de minuut kreeg Mouwskuhhh de bal en werd onder druk gezet door de aanvaller van RKDVC. Luudje zocht de diepgang en Mouwskuhhh bediende Luudje op maat. Luudje was een stuk sneller dan zijn tegenstanders, waardoor hij zo naar de goal kon lopen. De keeper twijfelde om uit te komen en bleef uiteindelijk staan. Hierdoor kon Luudje gemakkelijk de bal onder in de hoek, buiten het bereik van de keeper schieten.

Een paar minuten na de 1-0 liep D’n blauwe Envelop diep, hij werd ook op maat bediend, ditmaal door Krampus. D’n blauwe Envelop kreeg hierdoor een goede schietkans op zo’n 15 meter van de goal. Er zat echter te weinig kracht in zijn schot (met links), waardoor de keeper de bal klemvast had.

Voetballend was RKDVC 4 de bovenliggende partij, maar Ut Twidde kreeg de beste kansen in de wedstrijd. Op een wild schot wat over vloog van RKDVC na creëerden ze eigenlijk geen echte kansen. Ze waren zeer dreigend, maar niet gevaarlijk. Na 20 minuten besloot Ut Twidde om in te gaan zakken, hierdoor was er minder ruimte voor RKDVC om te voetballen en kwam Ut Twidde meer in de duels. Hierdoor ontstond meer ruimte achter de verdediging, waar al een aantal kansen uit ontstaan waren. In het restant van de eerste helft zijn geen grote kansen meer ontstaan. Ut Twidde kreeg een aantal goede counter mogelijkheden, maar deze werden slecht uitgespeeld, waardoor het gevaar uitbleef.

Na de rust verliep de wedstrijd hetzelfde als in het laatste deel van de eerste helft. Tot aan de 56e minuut toen RKDVC ineens een enorme mogelijkheid kreeg. De aanvaller kwam 1-op-1 met onze Belgische sluitpost, gelukkig voor Ut Twidde werd deze gekeerd door de Belg, net als tegen RWB 2.

Na deze kans werd er wederom weinig gecreëerd. Een schot van Dennis wat voorlangs ging was het enige wapenfeit tot het laatste kwartier van de wedstrijd. Na 70 minuten voetballen voelde een aantal spelers het lange seizoen in de benen. Zo kreeg Luudje weer is kramp na een sprint en moest vervangen worden. De bijnaam Krampus van Jesse kan misschien wel beter gebruikt gaan worden voor Luudje. Krampus hield echter de eer aan zichzelf een kreeg zelf ook kramp 5 minuten na Luudje. Een kwartier voor tijd gaf Ut Twidde een vrije trap weg op een gevaarlijke plek. Dit bleek een fatale overtreding, want de vrije trap die hierop volgde werd binnen gekopt, 1-1. RKDVC leek de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken en Ut Twidde kwam amper meer over de helft van de tegenstander.

Tot de 86e minuut, D’n blauwe Envelop nam namelijk de bal lekker mee uit de lucht en via en hakbal van The Burn ontstond een schietkans voor Dennis van een meter of 18. Dennis schoot de bal straks en laag in de korte hoek, waardoor de keeper kansloos was, 2-1! Dit was een doelpunt die weinig mensen aan de kant zagen aankomen.

Het werd in de 90e minuut nog mooier toen Ut Twidde een corner kreeg die getrapt werd door D’n blauwe Envelop. Hij legde de bal voorbij de tweede paal, waar alleen Chri nog stond. Hij schoot de bal via een verdediger op de lijn in de goal, 3-1! Hierna klonk het eindsignaal, waardoor Ut Twidde een goede uitgangspositie had voor de return wedstrijd. Een knappe prestatie, aangezien RKDVC de sterkste ploeg is tegen wie Ut Twidde dit seizoen heeft gevoetbald. Voetballend moest Ut Twidde het onderspit delven, maar fysiek, conditioneel en mentaal waren ze de betere.

 

19-6-2022

RKDVC 4 – Wernhout 2

De allesbeslissende en allerlaatste wedstrijd van het seizoen was dan toch echt aangebroken. Ut Twidde heeft zichzelf op de donderdag een goede uitgangspositie verschaft, namelijk een 3-1 voorsprong. Dit wil nog niks zeggen, want het moest vandaag, 19 juni 2022, gebeuren en de hoop is dat die dag in de geschiedenisboeken bij VV Wernhout geschreven kan worden.

Aan de steun langs de zijkant lag het in ieder geval niet. Zo werd er een feestbus geregeld, zodat spelers van W1, W3, W6, De dames, Jo-19 & Mo-19 massaal naar de wedstrijd konden kijken. Daarnaast kwamen er nog verschillende mensen op eigen vervoer richting Drunen. De spelers van Ut Twidde zelf werden ook richting Drunen gebracht met busjes bestuurd door Ed en Hugo van Aert & onze Casanova.

Jan Sr. stuurde voor de laatste keer de volgende 11 namen het veld in: Onze Belg, Mouwskuhhh, Lexie, Chri, Krampus, Doelpaal, D’n Borstel, D’n blauwe Envelop, Luudje, The Burn, Bodybuilder Dennis. De bankzitters van D-Day waren Lolly, Jaape, Meijer en Jeugdmanneks Mart A, Mart K, Senna & Sem. Precies dezelfde namen als de eerste wedstrijd, alleen heeft Murdock (hij was als leiding mee op jeugdkamp) plaats gemaakt voor Meijer op de wedstrijdlijst.

Vooraf was afgesproken dat we niet hetzelfde gingen beginnen als in de eerste wedstrijd. Druk zetten bij deze tegenstander had weinig zin, door hun voetballend vermogen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Ut Twidde, waarbij Dennis doorkwam aan de linkerkant en de bal rakelings voorlangs schoot.

Een paar minuten later kreeg RKDVC een corner deze werd niet goed verwerkt door onze Belg, waardoor een speler van RKDVC de bal voor het inschieten had. Deze kans liet hij ook niet liggen. Ut Twidde stond na een kwartier spelen met 1-0 achter. Het wedstrijdbeeld veranderde niet, Wernhout had nog steeds het voordeel met de vorige wedstrijd in het achterhoofd.

In de 24e minuut kwam Ut Twidde via de linkerkant gevaarlijk door. Dennis zag Luudje vrij staan bij de tweede paal en gaf de bal voor. Luudje kon met een vliegende tackle de bal volleren. Hij raakte de bal wel vol, maar deze ging voorlangs, waardoor de kans verschoten was.

Hierna volgde er 2 kansen voor RKDVC waarbij een schot in de handen eindigde van onze Belg. De andere kans was veel groter. Door slechte communicatie kreeg RKDVC een kans voor open goal. Onze Belg kwam uit om de bal weg te schieten, maar Krampus besloot de bal zelf weg te trappen. Hij raakte de bal niet optimaal en deze kwam terecht bij de spits van RKDVC en onze Belg was uit zijn doel. Gelukkig schoot de spits de bal over.

1 minuut na deze grote kans voor RKDVC kreeg Ut Twidde een enorme kans. Luudje legde de bal over de verdediging bij de tweede paal. Dennis kwam invliegen, maar was net te laat om de bal op goal te schieten. Hij gleed de bal rakelings naast de goal.

Zo zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 1-0 stand in het voordeel van RKDVC. Na de rust kreeg RKDVC direct een goede kans, maar Lexie, die een goede wedstrijd speelde, zat er nog tussen om de kans onschadelijk te maken.

Het bleek een helft te worden waar Ut Twidde vooral moest overleven en alles moest doen om geen tegengoal te krijgen. Zo bracht de Belg in de 60e minuut nog knap redding op een inzet van RKDVC. In de 64e minuut kreeg Luudje een kans om de wedstrijd te kantelen. Hij kwam in een 1-op-1 situatie met de verdediger, maar zijn afwerking met links was wild en ging over.

In 67e minuut gebeurde het geen wat niet mocht gebeurde, het werd 2-0. Wederom scoorde RKDVC uit een corner. De lange middenvelder kopte de bal binnen, op 5 meter van het doel. In de rust werd nog gezegd: ‘blijven doen wat we normaal altijd doen, want wij scoren elke wedstrijd, hoe slecht we ook spelen’. Deze uitspraak van Lexie bleek waarheid.

In de 72e minuut ontstond er een vreugdexplosie aan Wernhoutse zijde. Dennis bereikte The Burn met een perfecte voorzat vanaf de zijkant. The Burn kopte de bal tegendraads naar de grond, waardoor de keeper geen schijn van kans had, 2-1! Met deze uitslag zou Ut Twidde weer promoveren naar de 1e klasse.

Na deze goal vond Ut Twidde weer nieuwe energie en deze werd gebruikt om met man en macht het goal te verdedigen. Dit bleek wel toen het leek dat een speler van RKDVC een vrije schietkans had vanaf de zestienmeter, maar Sjoerd blokte de bal met een van zijn laatste inspanning. Dit was nodig, want hierdoor vloog de bal over in plaats van op doel.

Hieruit ontstonden 6 corners achter elkaar, iedereen bij Wernhout stond in de 16 om de bal weg te werken en bij RKDVC ging ook de keeper mee naar voren. De corner werden door RKDVC gevaarlijk voor de goal geslingerd waardoor de bal keer op keer over de achterlijn werd gekopt door Ut Twidde (de Belg gaf later aan dat hij nog nachtmerries heeft gehad van deze gevaarlijke corners). Gelukkig kon The Burn uiteindelijk de bal naar de zijkant koppen. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en de supporters van Wernhout rende het veld op om het feest met de spelers samen te vieren.

Ut Twidde PROMOVEERT NAAR DE 1e KLASSE!!!!!!!!!!

Wat een seizoen was dit voor de selectie van Wernhout. Het seizoen kon niet slechter beginnen toen de spelers, stafleden, bestuursleden en andere leden te horen kregen dat Rudo Gommers, de trainer van Wernhout 1, onverwachts was overleden. Dit seizoen heeft zowel de selectie als de club dichter bij elkaar gebracht. Wij zijn niet alleen als speler gegroeid maar ook als mens, zoals Joost Anthonissen mooi verwoorde na afloop van de wedstrijd in de kleedkamer. We hebben de ambities van Rudo waar gemaakt en wat zal hij met een trots gevoel op ons neerkijken.

De voetbalvereniging Wernhout telt na V.V. Achtmaal het minst aantal leden van alle voetbalverenigingen uit de gemeente Zundert. Door de huidige klasseringen zal V.V. Wernhout nu de tweede club van de gemeente Zundert zijn, achter Moerse Boys, wat natuurlijk een prestatie van formaat is. Ook de heer J. De Bil van Zundert 2 zal nog wel eens flink achter zijn oren krabben, na zijn Instagram post in het begin van het seizoen.

De promotie van Ut Twidde werd goed gevierd. Zo kregen de spelers en stafleden een erehaag van de supporters bij terugkomst op het eigen sportpark. Daarna werd een flink feest gebouwd in de kantine, wat werd doorgevierd bij Victoria.

Ook leuk om even te vermelden is dat The Burn onderweg naar Victoria even een paal tussen de COOP en de Bolle Buiken over het hoofd zag en hier tegenaan fietste. Volgens The Burn kwam net op dat momenten heel Wernhout voorbij en zag iedereen hem liggen, wat met flink wat gelach werd ontvangen. The Burn kwam er overigens zonder kleerscheuren vanaf.

De dag erop gingen de spelers en staf lunchen bij de Eetkamer in Wernhout, waarna aan het einde van de middag de gehele selectie op de platte kar ging door Zundert. Om vervolgens het fantastische seizoen af te sluiten op het terras bij Victoria.

Nu het seizoen ten einde is kunnen de statistieken worden opgemaakt en kijken welke spelers mooie individuele prestaties hebben gehaald.

Debuut bij Ut Twidde:
– Mart Kerstens (Jo-19)
– Mart Adriaensen (Jo-19)
– Sem Zagers (Jo-19)
– Thijn Zagers (Jo-19)
– Thijs Damen (W1)
– Jasper Brenders (D’n Borstel)

Meeste speelminuten:
1. Mouwskuhhh – 1820 min
2. Doelpaal – 1695 min
3. The Burn – 1630 min
4. D’n blauwe Envelop – 1625 min
5. Luudje – 1452

Meeste doelpunten:
1. Luudje – 16
2. The Burn – 13
3. Bodybuilder Dennis – 9
4. Hein – 8
5. Lolly – 5

De spelersgroep wil Jan Sr. bedanken voor de tijd en energie dus hij in Ut Twidde heeft gestopt afgelopen seizoen. Ondanks dat het niet zijn voorkeur had trainer te zijn afgelopen seizoen heeft hij een fantastische prestatie neergezet, Ook wanneer promotie niet behaald werd was dit een goed seizoen geweest. Dat het uiteindelijk is gelukt om promotie te bewerkstelligen is alleen maar een extra compliment waardig.

Inmiddels is bekend geworden dat Remco Broos Ut Twidde in het seizoen 2022-2023 in de 1e klasse gaat trainen. Uit gesprekken met zowel het bestuur, een aantal spelers van Ut Twidde en hoofdtrainer Joost bleken de ambities op een lijn te liggen, waardoor er snel een akkoord werd bereikt. Volgend seizoen zal een uitdaging worden voor de gehele selectie, doordat zowel Wernhout 1 als 2 een niveau hoger gaat voetballen. Iedereen binnen Wernhout is ervan overtuigd dat komend seizoen wederom succesvol zal verlopen met deze huidige groep.

Wij willen iedereen bedanken die zowel Wernhout 1 als 2 heeft aangemoedigd afgelopen seizoen en wij hopen u volgend seizoen weer terug te zien, ditmaal in de 3e en 1e klasse. Voor nu een fijne zomerstop toegewenst!

Zoals al bekend gaat Lolly bij Wernhout 3 voetballen, hij was jarenlang de auteur van de meesterlijke verslagen van Ut Twidde. In de loop van dit seizoen heeft Luudje dit tijdelijk overgenomen, doordat Lolly het druk had met verbouwen van zijn nieuwe huis. Luudje zal definitief doorgaan met het schrijven van de verslagen (welke worden gecontroleerd door De Belg & Lexie), wanneer dit op goedkeuring van de lezers kan rekenen.

Deel dit bericht op social media