Ut Twidde maakt kennis met de 1e klasse

Het is weer tijd voor het eerste verslag van het seizoen 2022-2023. Door omstandigheden zijn er helaas geen verslagen van de eerste 2 competitiewedstrijden tegen Virtus 2 en RKDVC 3. Een nieuwe uitdaging voor Ut Twidde, want voor het eerst in de clubhistorie mag het aantreden in de 1e klasse.
Daarnaast is er een trainerswissel doorgevoerd. Jan Sr., die vorig jaar Ut Twidde naar promotie hielp, heeft het stokje overgedragen aan Remco Broos. Ook heeft Wernhout 2 afscheid genomen van Rene von Hees, onze Casanova & (oud-auteur) Lolly. Om dit gat op te vullen maakten 3 (oud-) jeugdspelers de overstap naar de selectie vanuit de Jo-19, namelijk: Mart A, Brett & Brady. Zij zijn voorgoed af van de betiteling jeugdmanneke. De bijnamen voor deze spelers zal in komende tijd bekend worden en worden opgenomen in de verslagen.
Virtus 2 – Wernhout 2   1-2
De eerste wedstrijd van het seizoen was uit bij Virtus 2, de ploeg die vorig jaar kampioen werd in de 2e klasse. In deze wedstrijd speelde Ut Twidde een sterke eerste helft met doelpunten van D’n Borstel & Meijer. In de tweede helft werd het chaotisch en scoorde Virtus de aansluitingstreffer, 1-2. Wernhout 2 hield stand en bracht zo 3 punten mee naar huis. Een knappe prestatie aangezien er veel spelers afwezig waren door blessures en dat D’n blauwe envelop ook nog eens geblesseerd uitviel in deze wedstrijd.
Wernhout 2 – RKDVC 3   0-2
De eerste thuiswedstrijd was tegen RKDVC 3. Dit was grotendeels dezelfde ploeg als de ploeg waar Ut Twidde tegen promoveerde. De ziekenboeg voor deze wedstrijd was nog verder uitgebreid, waardoor Remco moest puzzelen in zijn opstelling. RKDVC was de betere ploeg gedurende de gehele wedstrijd. Dankzij een penalty kwam Ut Twidde op achterstand. Kort daarna kreeg Wernhout de kans om de achterstand om te buigen. Dennis bediende Jaape, die als rechtsbuiten mocht starten. Iets nieuws voor hem aangezien hij voorgaande jaren zijn wedstrijden als rechtsback vervulde.  Jaape raakte de bal niet goed en hierdoor verdween de bal naast het doel. Tot slot van rekening moest Jaape enkele minuten naderhand gewisseld worden vanwege een blessure. Weer een extra geblesseerde voor in de ziekenboeg. In de tweede helft bleef RKDVC te betere ploeg en 10 minuten voor tijd scoorde ze ook de 0-2 uit een vrije trap, waardoor de wedstrijd gespeeld was.
Gilze 2 – Wernhout 2   3-0
Na deze beknopte samenvattingen is het tijd om terug te blikken op afgelopen zondag, toen de wedstrijd tegen Gilze 2 op het programma stond. De dag begon voor vrijwel iedereen verrassend toen ze zagen dat Max Verstappen nog steeds aan het racen was. Tijdens het verzamelen op het sportpark nam iedereen daardoor plaats voor de TV in de kantine. De meeste waren liever een kwartier later vertrokken, zodat ze de race konden afkijken.
Nadat uiteindelijk toch iedereen bereid was gevonden om de TV te verlaten, vertrokken we met z’n allen vertrokken. Het bleek uiteindelijk nog 10 minuten lopen te zijn vanaf de parkeerplaats naar de kleedkamers! Remco koos voor de volgende 11 namen: Jeugdmanneke Mart K. op doel, Bert, Lexie, Mouwskuhhh, Tommy, Doelpaal, D’n Borstel, Meijer, Bodybuilder Dennis, The Burn & jeugdmanneke Sem. De bankzitters van deze zondag waren Brady, Brett, Mart A. & Luudje. Mart A. en Luudje keerden terug van een blessure, wat een goed teken is. Toch waren er nog meer dan genoeg geblesseerden aanwezig langs de kant.
Zoals verwacht bleek Gilze voetballend een goede ploeg te zijn. Op elke positie stond een speler die goed met een bal overweg kon gaan. Toch creëerde Gilze niet heel veel kansen. Ut Twidde kwam een keer goed weg toen de linksbuiten van Gilze zo richting Mart K. kon lopen. Bert was in de achtervolging, struikelde en viel op de benen van zijn tegenstander, waardoor hij ook onderuit ging. De scheidsrechter zag er echter geen strafschop in en gaf een corner.
De enige kans voor Wernhout was een schot vanaf de zestien van jeugdmanneke Sem wat over ging. Kort daarna was het raak voor Gilze. Een voorzet vanaf de zijkant werd binnengekopt door de aanvoerder van Gilze. Hij kon vrij inkoppen vanaf een meter of 10 voor de goal, waardoor Mart K. ook kansloos was. Zo ging Ut Twidde met een achterstand de rust in. In de rust was iedereen het met elkaar eens dat we zeker niet kansloos waren, maar dan moest het veldspel wel beter. Te veel ballen werden slecht aangenomen en de eindfase van een aanval werd niet goed uitgespeeld, waardoor Ut Twidde amper tot kansen kwam.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, het was eerder wachten op de 2-0 dan op de 1-1. Dit gebeurde een kwartier voor het einde dan ook. Een aanval via de zijkant, waar de bal werd teruggetrokken en binnengelopen. Na die 2-0 kreeg Gilze de kans om uit te lopen tot 4, 5 of zelfs 6-0 door geschutter aan Wernhoutse zijde. Gilze miste veel aangeboden kansen, maar net voor tijd prikte ze er nog eentje bij wat gelijk de eindstand was, 3-0. Wernhout kreeg een goede kans om een goal te maken in de tweede helft. D’n Borstel legde de bal goed bij de tweede paal waar Dennis de bal, via de lat, over volleerde.
Om niet in het negatieve te blijven hangen, is er ook wat positiefs te melden. Zo hebben Mart A., Luudje & Brady weer minuten kunnen maken na hun blessures. Hopelijk blijft de ziekenboeg uitdunnen de komende weken.
Volgende week staat een derby met Moerse Boys 2 op het programma. Ut Twidde wil revanche nemen op de nederlaag van eerder dit seizoen in het bekertoernooi. Hopelijk laat het jaarlijkse Oktoberfest niet te veel sporen na bij de spelers.
Wij ontvangen u graag om 12:00 uur op sportpark V.V. Wernhout, tot dan!

Deel dit bericht op social media