Ut Twidde knokt zich naar gelijkspel tegen Groen-Wit 1/2

Wernhout 2 – Groen-Wit 2   1-1
29-1-2023
Na een geslaagd trainingskamp in Epe (zie het vorige verslag), 5 trainingen, een oefenwedstrijd tegen Terheijden & een afgelaste competitiewedstrijd, mocht Ut Twidde de competitie weer hervatten. Groen-Wit 2 was de tegenstander, een selectie die ook bij Wernhout 1 in de competitie zit en daar koploper is. Groen-Wit 2 zit gepositioneerd aan de bovenkant van de grote middenmoot in de 1e klasse A, dus een mooie uitdaging voor Ut Twidde.
Normaal gezien is RL7 vaste notulist van de verslagen. Hij was deze wedstrijd aangewezen als vlagger, waardoor hij geen aantekeningen kon maken. Iets wat de auteur over het hoofd had gezien, dus dit verslag zal minder uitgebreid en gedetailleerd zijn dan de voorgaande verslagen, Alvast mijn excuses daarvoor!
Het was weer eens een frisse zondagochtend, natuurlijk niet gek voor de tijd van het jaar. Gelukkig beschikt Ut Twidde niet over mooi weer voetballers, maar over werkers. Na de bespreking van Remco, hadden we nog een half uur voor we aan de warming-up moesten beginnen. Meijer en the Burn dachten hetzelfde en begonnen synchroon een banaan te eten. Tijdens warming-up bleek dat Groen-Wit 2 maar liefst 7 spelers van het eerste elftal op de lijst had staan, wat neer kwam op de helft van de wedstrijdlijst. Een pittige klus voor Ut Twidde dus.
De hele aanval die bij die normaal speelt bij Groen-Wit 2 en tijdens de bespreking behandeld was speelde niet. Ut Twidde speelde tegen dezelfde aanval als waar Wernhout 1 voor de winterstop tegen speelde, een mooie uitdaging voor onze verdediging. Gelukkig zit het bij de instelling van de spelers van Ut Twidde wel goed en kijken we niet snel tegen teams op, dus ook deze wedstrijd werd vol overtuiging en motivatie aangevlogen.
Remco stuurde de volgende 11 het veld in: Jeugdmanneke Mart K., Doelpaal, Mouwskuhhh, D’n Blauwe envelop, Tommy (’75 Krampus), D’n Borstel, Mart A., Meijer (’65 Bertje), Luudje, the Burn & Bodybuilder/gespierde spijker Max. De bank werd opgevuld met Lexie, Krampus & Bertje. Onze Jaape werd gisteravond opgeroepen voor Wernhout 1 waar een afmelding was. Ditmaal als rechtsback en niet als reservekeeper, waar hij inmiddels ook al om bekend staat bij Ut Twidde.
De wedstrijd begon als verwacht, Groen-Wit 2/1 had veel de bal en Wernhout hield de linies zo compact mogelijk, speelde op duelkracht & omschakeling. Groen-Wit drong aan, maar creëerde vrijwel geen kansen, doordat Ut Twidde goed georganiseerd stond te voetballen. Wernhout kreeg de grote kansen in de omschakeling. Zo kwam Luudje tweemaal gevaarlijk door via rechts, maar zijn schoten gingen voorlangs en vol op de keeper.
Groen-Wit leek gewaarschuwd, maar niks bleek minder waar. Max kreeg de bal aangespeeld, dribbelde langs de zijlijn en gaf de bal mee aan Meijer, die met zijn aanname zijn tegenstander kwijt was. Zo leek het tenminste. De verdediger liet namelijk zijn been staan, waardoor Meijer daarover viel. Ut Twidde werd terecht beloont met een penalty. Luudje ging achter de bal staan voor deze penalty. De keeper toucheerde de bal nog lichtjes, maar het schot was hard genoeg waardoor deze tegen de touwen kwam, 1-0!
Groen-Wit was nog een aantal keer gevaarlijk via de rechtsbuiten, die Doelpaal heel de wedstrijd goed onschadelijk had gemaakt. De aanvaller had een aantal gevaarlijke indraaiende voorzetten, maar zijn mede aanvallers deden er weinig mee. Een keer lukte het de linksbuiten om los te komen van onze Doelpaal en kon hij vrij schieten vanaf de zestienmeter, maar Jeugdmanneke Mart K. keerde zijn inzet goed. Hierdoor ging Ut Twidde tegen de verwachting in met een voorsprong de kleedkamer in.
Eenmaal aangekomen in de kleedkamer was iedereen zeer tevreden over de eerste helft. Wel werd het elftal gewaarschuwd door Remco dat we niet konden verzwakken, anders had deze goede eerste helft weinig nut. Iedereen was nog fit en hierdoor werd er niet gewisseld in de rust door Remco.
Na de rust kwam het eersten wapenfeit ook direct van Wernhoutse zijde. De bal ging over de zijlijn en Luudje gooide snel in, waardoor Meijer vrij het strafschopgebied binnen kwam, maar hij raakte de bal slecht, waardoor de kans verkeken was. Uiteindelijk was er een momentje van onoplettendheid bij Ut Twidde en dit resulteerde in de 1-1. Een voorzet vanaf rechts werd met de borst binnengelopen door een aanvaller van Groen-Wit die ongedekt stond, sonde!
Hierna liet Ut Twidde karakter zien, door niet met de kop naar beneden te gaan voetballen, maar nog steeds met de borst vooruit. Dit resulteerde snel na die goal alweer bijna in een voorsprong voor Ut Twidde. Meijer werd weggestuurd en probeerde de bal over de keeper te wippen, maar dat lukte niet. De bal belandde bij hem terug en Meijer legde de bal af op Max, waar Luudje er eigenlijk beter voorstond. Max kreeg de bal niet goed onder controle waardoor deze grote kans verkeken was.
Hieropvolgend was wederom een grote kans voor Ut Twidde, terwijl Groen-Wit aan de andere kant weinig kansen creëerde. Luudje onderschepte een slechte bal van een verdediger van Groen-Wit en stuurde vervolgens gelijk the Burn weg, die 1 op 1 met de keeper leek te komen. De verdedigers waren echter een stuk sneller dan the Burn, maar hij hield goed zijn lichaam tussen de bal en zijn man, waardoor hij nog kon afwerken. Helaas hield de keeper de bal tegen met zijn voeten, waardoor het nog gelijk bleef.
Waar de vermoeidheid bij verschillende spelers al goed zichtbaar was, trok D’n Blauwe envelop in de omschakeling nog een sprint van 80 meter in de hoop een goede voorzet te ontvangen. Helaas lukte het Luudje niet om deze zeldzame sprint op waarde te schatten en ging zijn voorzet zelfs over het vangnet. Er kan wel bij gezegd worden dat de 80 meter terug een stuk minder hard ging bij D’n Blauwe envelop. Ondanks de vermoeidheid bleef Ut Twidde compact verdedigen, waardoor Groen-Wit er niet doorheen kwam.
Verdedigend gezien stond Ut Twidde deze zondag echt als een huis, alle duels werden gewonnen en de frustratie was te zien bij de aanvallers van Groen-Wit. Hoe veel ze ook probeerden, ze kregen de onvermoeide eenheid niet kapot gespeeld, iets wat heel frustrerend is. Groen-Wit was voetballend gezien namelijk wel de betere van de twee, maar de grote kansen waren voornamelijk voor Wernhout.
In de laatste minuut voorkwam de keeper van Groen-Wit met een wereldredding het winnende doelpunt van de ingevallen Bertje. Doelpaal kwam een keer mee op als rechtsback een legde met een perfecte voorzet de bal panklaar om het hoofd van Bertje. Hij kopte de bal hard richting goal, maar op een of ander manier kreeg de keeper de bal over de goal getikt. Hierna leek de wedstrijd klaar te zijn. Echter werd er een kopduel gewonnen op het middenveld die terecht kwam bij Mart A. en toen stonden Mart A., Max & Michel met z’n drieën tegenover 1 verdediger, dit was dus een grote kans. Maar de scheidsrechter floot ineens af, heel merkwaardig. Dit was toch een smetje op de wedstrijd van de scheidsrechter die voor de rest een uitstekend floot.
Normaal gezien gaan we na de wedstrijd met z’n alle de kantine in om een drankje te drinken en de wedstrijd na te bespreken. Echter was Doelpaal de grote afwezige. Opmerkelijk, aangezien hij normaal niet vies is van een koude Freddy. Hij bleek na de wedstrijd naar de carwash te zijn gereden omdat hij hier doordeweeks geen tijd voor had, iets waar Mouwskuhhh een voorbeeld aan nam en hetzelfde deed.
Door dit knappe gelijkspel van Ut Twidde beginnen ze ongeslagen aan 2023. Volgende week staat de wedstrijd met Virtus 2 op het programma. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op het sportpark van V.V. Wernhout. Let hierbij wel op dat de wedstrijd al om 11:30 begint, doordat er een voorwedstrijd is voor de derby van Wernhout 1 – Schijf 1. Na deze derby zal het Camping Ford Rood-Wit Party losbarsten in de kantine, genoeg redenen om uw volle zondag door te brengen op het sportpark van V.V. Wernhout.
Wij ontvangen u graag op deze feestelijke zondag!

Deel dit bericht op social media