Ut Twidde kan de goede lijn niet doortrekken en verliest ruim van WSC 2

De laatste wedstrijd van november is inmiddels weer aangebroken, wat betekent dat de winterstop al echt dichtbij komt. Voordat echter de winterstop daadwerkelijk begint zijn nog een aantal belangrijke wedstrijden te spelen voor Ut Twidde. De wedstrijd tegen WSC 2 bijvoorbeeld, een team wat vorige week nog in verliespunten gelijk stond met Ut Twidde, maar wel een wedstrijd minder had gespeeld. WSC heeft echter de donderdag voor deze wedstrijd de inhaalwedstrijd tegen Vlijmense Boys 2 verloren, waardoor ze onder Ut Twidde blijven staan. Vandaag is dus een goed moment om afstand te nemen van WSC 2 en daarmee ook de onderste regionen van de stand!
In de voorgaande verslagen is het op tijd verzamelen al meerdere malen onderwerp van gesprek geweest. Zo ook in dit verslag valt wederom wat te melden. Jeugdmanneke Thijn kwam om 9:31 uur de kantine binnen lopen, terwijl het om 9:30 verzamelen was. Gelukkig was dit maar één minuut over de tijd, iets wat nog te overzien valt, maar waar wel de bekende ‘dobbelstraf’ bij hoort. Dit is de eerste keer dit seizoen dat er weer gedobbeld kan gaan worden.
Hieronder nog even kort en bondig toegelicht wat de regels inhouden:– 1 tot 15 minuten te laat is dobbelen:
      1 – Zorgen voor hapjes/snacks na afloop van de eerstkomende thuiswedstrijd
      2 – Eerst volgende kantinedienst draaien voor Ut Twidde
      3 – Kontje knal vanaf 11 meter op training
      4 – Bak bier
      5 – Training geven aan een aangewezen jeugdteam
      6 – Liedje zingen in de kleedkamer
– Meer dan 15 minuten te laat is een bak bier.
Eenmaal aangekomen in Waalwijk twijfelden de spelers van Ut Twidde nog welke kant ze op moesten gaan. Moesten we nu in het Mandermakers Stadion (RKC Waalwijk) voetballen of op Sportpark Eikendonk? Doordat deze twee complexen tegenover elkaar liggen, ontstond wat verwarring, maar nadat meerdere spelers dezelfde (grappige) opmerking hadden gemaakt, besloten we toch maar naar sportpark Eikendonk te lopen.
Nadat er eerst een drankje in de kantine werd genuttigd, werd de kleedkamer opgezocht. De temperatuur in de kleedkamer was nagenoeg hetzelfde als buiten. Ut Twidde kreeg de onaangename boodschap te horen dat de CV-ketel kapot was. De spelers van Ut Twidde waren al bang dat ze na de wedstrijd onder een ijsdouche konden gaan staan. Dit bleek uiteindelijk mee te vallen. Ook werd nagedacht en gebrainstormd over een bedankje aan het adres van de oma van The Burn (zij wast dit seizoen onze shirts). Uiteindelijk is besloten dat de oma van The Burn mee mag met het legendarische Ut Twidde-uitje! De uitnodiging zal spoedig haar kant op worden gestuurd.
Remco begon aan zijn bespreking en gaf hierin aan dat hij pas een warme jas van voetbal krijgt als hij 4 overwinningen met Ut Twidde heeft behaald. Als de wedstrijd tegen WSC 2 wordt gewonnen zal hij deze ontvangen! Dit doel probeerde hij te halen door de volgende namen op te stellen: de Schoenlappert op goal, Mouwskuhhh, Lexie, D’n Blauwe envelop, Jaape, D’n Borstel, Mart A., Meijer, Luudje, the Burn & Bodybuilder Dennis. Op de bank zaten: Tommy, Brett, Breeky, Jordan & Jeugdmanneke Thijn. Doelpaal was de grote afwezige, normaal steevast basisspeler en vice-aanvoerder. Hij was niet afwezig door een blessure of schorsing maar een vakantie naar Kaapverdië. Names Ut Twidde een goede vakantie gewenst!
Ut Twidde begon slordig en afwachtend aan de wedstrijd. Hierdoor kreeg het in de derde minuut gelijk een grote kans tegen, welke op de paal werd geschoten. Het eerste wapenfeit van Ut Twidde kwam van de linkerkant, waar Dennis werd diep gestuurd. Hij raakte jammer genoeg de bal niet goed, waardoor deze naast het doel belandde.
Een minuut later sticht Ut Twidde gevaar vanuit de andere kant, waar Luudje diep wordt gestuurd. Hij trekt de bal strak over de grond voor en bereikt the Burn. Helaas mikt the Burn de bal over het doel en is de kans verkeken. Twee minuten daarna krijgt WSC 2 een grote kans. Gelukkig werd de bal uiteindelijk naast geschoten. De spelers van Ut Twidde vroegen zich af of hier geen overtreding werd gemaakt, er werd in ieder geval niet voor gefloten.
Er ontstaan veel kansen in dit korte tijdsbestek, zo is in de 19de minuut the Burn gevaarlijk. Een hoge bal richting hem wordt verlengd door de verdediger, waardoor the Burn diep wordt gestuurd. Hij schiet de stuiterende bal rakelings naast de goal, waardoor het nog gelijk blijft.
In de tussentijd vroeg Remco aan de jeugdige bankzitters wat zij gisteren hadden gedaan. Hij doelde hiermee op de wedstrijd van de Jo-19, waar Brett mee had gedaan. Echter interpreteerde Thijn de vraag anders en antwoordde met ”Anita’s Polderparty” wat voor het nodige gelach zorgde. De Jo-19 had overigens met 3-1 gewonnen!
In de 21de minuut verlaat Meijer het veld, omdat hij toch te veel last heeft van zijn lies, waarmee hij afgelopen donderdag uitviel. Tommy verving Meijer en hierdoor werd D’n Blauwe envelop doorgeschoven naar het middenveld.
Na een minuut of 10 waarin weinig gebeurde liet Ut Twidde zich weer zien in de 32de minuut. The Burn controleerde een lange bal knap van Tommy. The Burn stuurde vervolgens Luudje de diepte in die de bal voor de pot slingerde. De bal viel voor de voeten van D’n Blauwe envelop op randje 16, maar de afwerking was matig, geen goal.
Ut Twidde kreeg in de 38de minuut een vrije trap op randje zestien, deze werd genomen door D’n Borstel. Hij zocht de verre hoek, maar deze was recht in de handen van de keeper, wederom geen goal, maar Ut Twidde dringt aan!
In de 40de minuut scoorde WSC, tegen de verhouding in en uit het niets de 1-0. Lexie wilde de bal terugspelen op de Schoenlappert, maar er stond nog een aanvaller tussen. Hierdoor was het een onbedoeld een fantastische steekpass, die koeltjes werd afgerond.
2 minuten later kreeg Ut Twidde die ideale mogelijkheid om kort voor rust op gelijke hoogte te komen. Bodybuilder Dennis werd de diepte ub gestuurd en goed bereikt door Jaape. Dennis schoot de bal tegen de handen van de WSC-verdediger en werd beloond met een penalty. The Burn eiste de bal op, maar op het kunstgras kreeg hij zijn welbekende polletje niet gevonden en schoot de bal naast het doel.
In de laatste minuut voor de rust kreeg Luudje nog een kans om op goal te schieten. Bodybuilder Dennis tikte de bal handig door op Luudje die hierdoor de stuiterende bal op goal kon schieten. Dit gebeurde niet, de bal ging een metertje naast, waardoor Ut Twidde met een achterstand de rust in ging.
De tweede helft was er eentje om snel te vergeten. In de 55e minuut valt de bal over de verdediging en deze werd afgemaakt, 2-0. 1 minuut later loopt Luudje richting de zestien en probeert het van afstand, maar zijn schot gaat voorlangs.
In de 5 minuten hierna liep WSC uit naar 4-0 en werden alle foutjes direct afgestraft. In de 62de minuut probeert the Burn het maar eens van een meter of 20. Zijn bal gaat rankeling over het doel van WSC.
In de 65de minuut scoort Ut Twidde dan eindelijk een goal. Een corner waarbij de bal blijft hangen werd door Lexie richting goal getikt. Deze belandde uiteindelijk over de lijn, maar of het nu een eigen doelpunt is of een doelpunt van Lexie is niet zeker. We zullen het maar niet aan hemzelf vragen, want dan weten we het antwoord wel.
Direct na de goal incasseert Ut Twidde weer een tegentreffer, waardoor het 5-1 wordt. Elke bal die achter de verdediging gelegd wordt is gevaarlijk.
In de 68de minuut wordt de tweede Wernhoutse treffer gemaakt. Luudje wordt zo’n 25 meter voor de zestien aangespeeld, omspeeld 2 man en dringt de vijandelijke zestien binnen. Hij schiet de bal vervolgens met links in de korte hoek langs de keeper, 5-2.
10 minuten na deze treffer scoort Ut Twidde bijna weer. Luudje ontvang de bal aan de zijkant en bereikt met een scherpe voorzet the Burn. Door een knappe redding van de keeper weet hij the Burn van scoren af te houden. Hierna volgen ook nog 6-2 en de 7-2 voor WSC 2, waardoor de cijfers nu wel flink hoog oplopen.
In de laatste minuut ontvangt Bodybuilder Dennis de bal aan de rechter kant en stoomt op. Rond de 16 meter speelt hij de bal breedt naar D’n Borstel, teminste, daar lijkt het op. D’n Borstel doet een slim overstapje, waardoor de bal bij Luudje terecht komt, die tijd heeft om te schieten. Hij schiet de bal met binnenkant voet over de keeper in de verre hoek, 7-3. Dit was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd, tevens de eindstand.
Volgende week neemt Ut Twidde het op tegen Madese Boys 2, een ploeg die momenteel onderaan de ranglijst staat. In deze competitie wil dat echter niets zeggen. De uitslag van afgelopen wedstrijd zal revanchegevoelens geven bij de spelers van Ut Twidde. Daarnaast heeft Ut Twidde zichzelf doel gesteld om Remco een warme winterjas van de club te bezorgen vòòr de laatste wedstrijd van het seizoen!
Wij hopen u allen te mogen ontvangen op het sportpark van V.V. Wernhout waar u eerst naar Ut Twidde kan komen kijken om 11.30 (een half uurtje vroeger dan normaal). Vervolgens zal de derby tussen Wernhout 1 en Zundert 1 te bewonderen zijn, met als afsluiting de Sinterklaasparty in de kantine.
Tot dan!

Deel dit bericht op social media