Ut Twidde delft onderspit in gelijkwaardige wedstrijd tegen RKVVO 3

RKVVO 3 – Wernhout 2  3-2
26 maart stond de verste uitwedstrijd van het seizoen op het programma voor Ut Twidde, namelijk RKVVO 3. Deze voetbalclub ligt in Veldhoven, net voor Eindhoven, dus minimaal 1 uur rijden vanuit Wernhout. Het was slecht weer deze zondag. Iets wat normaliter beter valt bij spelers van Ut Twidde dan bij de tegenstander. Het nadeel van dit weer was wel dat de wedstrijd wederom op kunstgras gespeeld werd.
Net zoals de afgelopen weken is het puzzelen om een volledige wedstrijdselectie op te trommelen. Zeker na een nieuw blessure geval van onze captain Lexie, die er waarschijnlijk voor langere tijd uit de roulatie is. Daarnaast had Meijer familieverplichtingen. Dit hield in van links naar rechts hossem/springen bij Snollebollekes. Wij willen hem via deze weg nog veel plezier wensen namens Ut Twidde. Hiertegenover stond wel de terugkeer van Luudje in de wedstrijdselectie en de aanvulling van jeugdmannekes van de o19.
Doordat het minimaal een uur rijden was, werd er ook vroeg verzameld bij de kantine van V.V. Wernhout. Vooral de aankomst van Bertje en Luudje was opmerkelijk te noemen en dit viel Mouwskuhhh en Krampus op, die nog op de parkeerplaats stonden. Bertje had Luudje opgehaald met de auto, alleen was Luudje vergeten de kofferbak dicht te doen en had Bertje dit schijnbaar ook niet door. Zo reden beide heren met een wijd openstaande kofferbak door het centrum van Wernhout, wat voor verbaasde gezichten zorgde.
Eenmaal onderweg vertelde Breeky nog over zijn vakantie in Dubai (het land, niet te verwarren met Dabaii, wat DJ Hex vaak zegt). Hij liet in de auto nog een souvenir zien, waarop vooral hijzelf heel trots was, namelijk een vape. Wij vanuit Ut Twidde wensen Breeky veel plezier met zijn vape uit Dubai.
Afgelopen week werd er een bericht van BN DeStem op Facebook gevonden, wat bekend voor kwam, namelijk: ”Man poept bij een voordeur in Waalwijk”. Hieronder is een foto te zien van dit bericht. Wij zullen geen namen gaan noemen, maar ik verwacht wel dat menig persoon in de selectie weet wie hiermee geassocieerd zou kunnen worden.
Voordat we over kunnen gaan naar de orde van de dag, oftewel het voetballende gedeelte van het verslag. Kreeg de auteur een verzoek van bestuurslid Toon Hereijgers om een lijstje te maken welke bijnaam bij welk persoon hoort, zodat het voor de lezers van buitenaf ook goed te volgen is. Hieronder is de lijst per rugnummer, bijnaam en volledige naam te zien:
 1. De Schoenlappert = Carlo Marijnissen – Jeugmanneke Mart = Mart Kerstens – Gijs Van Loon =  de Belg
 2. Lexie (C) = Alex Huijbrechts
 3. D’n Blauwe envelop = Sjoerd Willemsen
 4. Doelpaal = Cristian Gommers
 5. Meijer = Dion de Meijer
 6. Breeky = Brady van Dijck
 7. Luudje = Karel van Aert
 8. the Burn = Michel Bernard
 9. Bodybuilder Dennis = Dennis Damen
 10. Krampus = Jesse Mutsters
 11. Mouwskuhhh = Lennard Mouws
 12. Mart A. = Mart Adriaensen
 13. Bertje = Gijs Domen
 14. Gespierde spijker Max = Max Gommers
 15. Jaape = Jasper Willemsen
 16. Tommy = Tom Verheijen
 17. Sharel = Carlo Schrauwen – Brett Bastiaansen
 18. D’n Borstel = Jasper Brenders
Na dit gezegd te hebben kunnen we door naar de wedstrijd. Remco stuurde de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Jaape (’78 Breeky), Mouwskuhhh, D’n Blauwe envelop (’85 Luudje), Krampus (’78 Tommy), Doelpaal, Bertje, Sharel, Jeugdmanneke Sem, the Burn & D’n Borstel. De bank werd bezet door: Tommy, Luudje, Breeky & Jeugdmanneke Chiel, daarnaast was ook de geblesseerde Lexie met krukken aanwezig op de bank.
Voordat de wedstrijd begon kregen we vanuit RKKVO nog een mooi compliment dat wij in de vorige wedstrijd als een zeer prettige tegenstander zijn ervaren. Dat we een heel sociaal elftal waren en dat er weinig gezeik was tijdens de wedstrijd en er gewoon lekker gevoetbald werd. Dit gaf Remco vooraf in de wedstrijdbespreking ook aan, dus wij als Ut Twidde hebben dit hetzelfde ervaren als RKVVO 3, oftewel niet mauwen maar voetballen.
Dit bleek ook al in het begin van de wedstrijd. De spelers waren niet op elkaar gefocust, maar vooral op hun eigen spel. Zo was er voor Ut Twidde veel te halen in de ruimte achter de backs bij RKVVO 3. Deze werd veel weggegeven en niet de snelste spelers stonden hier opgesteld. Zo kwam Ut Twidde ook op voorsprong!
D’n Borstel ontving de bal en stuurde jeugdmanneke Sem diep met een splijtende pass, perfect op maat. De verdediger deed nog een wanhoopspoging om Sem de bal te ontnemen, maar Sem ontweek deze tackle, wat ander waarschijnlijk geresulteerd had in een penalty. Sem kwam schuin voor de goal en iedereen verwachtte dat hij de bal naar the Burn zou spelen, waardoor de verdedigers ook bij onze spits bleven staan en de keeper uitkwam. Sem verraste vriend en vijand door de bal onverwacht in de korte hoek te schieten, 0-1!
Dit was een heerlijk begin van de wedstrijd, een voorsprong binnen 10 minuten. Nog geen 5 minuten later kwam RKVVO 3 op gelijke hoogte, via een buitenspel goal. De buitenspeler gaf een voorzet op de spits die achter de verdediging van Ut Twidde stond. Hij kopte de bal vervolgens fraai binnen. Onze grensrechter (RL7) gaf aan dat dit een duidelijke buitenspel goal was, maar vanaf dat moment werd duidelijk dat de scheidsrechter er zijn eigen wedstrijd van ging maken. Hij weigerde om het gesprek aan te gaan met de grensrechter terwijl hij zelf niet goed gepositioneerd stond om deze situatie zelf te kunnen beoordelen, 1-1.
In de 17e minuut werd wederom de ruimte achter de backs gevonden. Ditmaal was het the Burn met een splijtende pass perfect op maat voor D’n Borstel. Hij kwam naar binnen en nam het vijandelijk doel in de korte hoek onder vuur. De keeper pakte deze bal knap, waardoor alleen een corner resteerde, wat helaas niets opleverde.
In de 33e minuut gebeurde het moment van de wedstrijd. Jeugdmanneke Sem nam een hoge bal knap mee op eigen helft en speelde hiermee direct zijn tegenstander uit, waardoor hij vrij baan had tot de punt van de zestien. Daar werd hij opgevangen door een andere verdediger. Sem besloot vanuit deze lastige hoek te schieten en met succes! Hij schoot de bal over de keeper in de verre kruising. Als er een haak in de goal had gezeten was de bal er doorheen gegaan. De keeper zag al dat hij niet aan de bal kon komen een deed er ook geen poging meer voor, door deze wereldgoal stond het 1-2!
Dit was ook gelijk de ruststand. In de rust werd besproken dat we elkaar tijdens de opbouw vanuit de doeltrappen te veel in de moeilijkheden brengen en dat we dit anders gaan oplossen. Daarnaast werd aangegeven dat de ruimte achter de backs nog meer benut moest worden. Hier waren namelijk al 2 goals uit ontstaan.
Ut Twidde kwam slecht uit de kleedkamer, want door een slechte opbouw vanuit de doeltrap kregen we een corner tegen. Deze corner resulteerde in een penalty tegen. Doelpaal ging het kopduel aan, maar de bal werd tegen zijn arm gekopt, terwijl deze richting doel leek te gaan. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Deze penalty werd beheerst binnengeschoten en hierdoor stond het 2-2.
Hierna kreeg Ut Twidde 2 goede kansen door opnieuw de ruimte achter de backs te benutten. In de eerste situatie werd the Burn gezocht en hij kopte de bal door op Sharel, die een goede wedstrijd speelde. Sharel legde de bal klaar voor D’n Brenders die bal richting de verre hoek schoot, alleen daalde de bal te laat waardoor deze tegen de vangnetten kwam.
De volgende kans was enkele minuten later toen Jaape met een goede bal wederom de ruimte achter de back benutte. Hierdoor kon Brenders middels een 1-op-1 situatie met een verdediger het doel van RKVVO 3 onder vuur nemen. Helaas was zijn doelpoging niet zuiver genoeg om echt gevaar te kunnen stichten.
Hierna kreeg Ut Twidde niet veel echte kansen meer en kwam het tussentijds nog een keer goed weg na een lage voorzet van RKVVO 3 die van een met of 7 tegen de paal werd geschoten. Een kwartier voor tijd scoorde RKVVO 3 alsnog. De rechtsbuiten kreeg de bal en had alle ruimte om richting de goal te lopen. Mouwskuhhh kon hem met een uiterste sliding ook niet meer afstoppen en hij schoof de bal rustig langs Mart, waardoor Ut Twidde 3-2 achter kwam.
Remco probeerde in de laatste minuten door een verdediger te wisselen met een aanvaller nog een gelijkmaker te forceren, maar dit lukt helaas niet meer. Er werden geen kansen meer gecreëerd na de treffer van RKVVO 3. Hierdoor verliest Ut Twidde voor de 2 keer op rij. Ondanks de nederlaag is er een goede wedstrijd op de mat gelegd en door de vele afwezigen maakt het deze prestatie alleen maar knapper.
Volgende week zal de puzzel alleen maar moeilijker worden voor Remco aangezien er dan wederom geschorste spelers en vakantiegangers zijn. Dit seizoen hebben de jeugdspelers al meerdere malen laten zien niet alleen als opvulling te fungeren, maar ook zeker als versterking. Dit is een positief teken richting volgend seizoen waar de nodige selectiespelers een trede lager gaan voetballen.
Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen Beek Vooruit 2. De eerste wedstrijd eindigde in een 6-1 nederlaag (op kunstgras), dus er valt nog wat recht te breien tegen deze tegenstander. Zowel Ut Twidde als Wernhout 1 krijgen de koploper op bezoek. Wij kunnen daarom alle support gebruiken aankomende zondag. Wij hopen u om vanaf 12:00 tot en met 16:30 om het sportpark van V.V. Wernhout te mogen ontvangen, graag tot dan!

Deel dit bericht op social media