Ut Twidde blijft voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen, op een plek waar het historie heeft geschreven

RKDVC 3 – Wernhout 2   0-3
12 februari, de dag dat Ut Twidde terugkeert op de locatie waar het vorig seizoen promoveerde naar de 1e klasse. Dus u, als oplettende kijker, weet natuurlijk dat dit in Drunen is bij RKDVC 3. De dag dat bekend wordt of we de doelstelling gaan behalen van 6 punten uit 3 wedstrijden. De teller staat inmiddels op 4 punten uit 2 wedstrijden.
Ut Twidde heeft nog een appeltje te schillen met RKDVC. Ut Twidde verloor thuis kansloos in de eerste wedstrijd. De enige wedstrijd die Ut Twidde thuis heeft verloren en ook de enige wedstrijd op natuurlijk gras die werd verloren. Hierdoor was er genoeg reden voor Ut Twidde om zich te revancheren.
Eenmaal aangekomen in Drunen werd direct de kleedkamer opgezocht. Remco had ditmaal geen papieren uitgeschreven voor de wedstrijdbespreking, omdat er niks is veranderd ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Virtus 2. De laatste 4 wedstrijden werd er niet verloren, dus geen reden voor verandering. Remco liet de volgende 11 starten: Jeugdmanneke Mart, Mouwskuhhh, D’n Blauwe envelop, Lexie (70′ Bertje), Jeugmanneke Thijn, Doelpaal, D’n Borstel, Mart A., Luudje, the Burn (’70 Lolly) & gespierde spijker Max. De bank bestond uit: Lolly (W3), Krampus, Tommy, Bertje & Meijer.
Tijdens het klaarmaken voor de warming-up bleek dat Luudje het pispaaltje was. Met z’n alle tegen een kunnen ze wel natuurlijk en dan nog wel bij iemand die nooit wat over een ander zegt, maar goed hij accepteerde het en legde de focus op de wedstrijd.
Voor lolly was het ook een speciale dag, hij is namelijk weer van de partij bij Ut Twidde. Afgelopen jaren vaste speler van de selectie, maar vorig jaar besloten om dit seizoen een stapje lager te gaan voetballen met de komst van zoontje Mees. Toevallig speelde hij zijn laatste wedstrijd ook tegen RKDVC 3 en tegen deze ploeg kan hij zijn rentree gaan maken.
Het verslag zal wederom aan de korte kant zijn aangezien de vaste notulist RL7 wederom moest vlaggen en er voor de rest niemand in staat was aantekeningen te maken.
Terug naar de orde van de dag, namelijk de wedstrijd. Het was een rommelige wedstrijd aan de kant van Ut Twidde. Hierdoor kwam er in het begin van de wedstrijd amper een omschakelmoment. RKDVC 3 stond heel hoog, dus er was genoeg ruimte om in de omschakeling gevaarlijk te worden.
RKDVC was de betere ploeg en creëerde een aantal mogelijkheden door veel lopende mensen te hebben. Gelukkig keepte Mart een goede wedstrijd. Daarnaast had Ut Twidde op sommige momenten ook een beetje mazzel.
Na 20 minuten kreeg Ut Twidde de eerste kans via de omschakeling. De bal werd achterin veroverd en the Burn werd direct gezocht en gevonden. Hij verlengde de bal goed in de ruimte voor Luudje die de verdedigers eruit rende. Zijn voorzet was echter niet op maat en kon onderschept worden.
Kort hierna werd Max van achteruit diep gestuurd . Hij was ook een stuk sneller dan zijn tegenstander en kon direct naar de goal lopen. Hij schoot de bal beheerst via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1! Hierna volgde weer een aantal mogelijkheden voor RKDVC waar Mart moest optreden en dit uitmuntend deed.
De laatste kans voor Ut Twidde was een moment waarbij the Burn de bal goed vast hield en deze mee gaf aan Luudje. Hij zocht naar ruimte voor een schot. De ruimte ontstond niet. Om deze reden liep hij door naar de achterlijn, aan de linker kant van het veld en legde de bal terug. Mouwskuhhh kon zo tegen de bal aanlopen leek het, maar Max toucheerde de bal in een poging op doel te schieten, waardoor Mouwskuhhh niet meer bij de bal kon, kans verkeken.
Hierdoor stond het met rust 0-1, wel tegen de verhouding in moet gezegd worden. Maar Remco gaf aan dat alleen de punten tellen. De doelstelling moet behaald worden, het maakt niet uit hoe. Daarnaast gaf hij aan meer de rechtsback op te zoeken, aangezien dat niet de beste speler van het elftal bleek te zijn. Helaas had RKDVC 3 dat ook gezien en was hij gewisseld in de rust.
Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Ut Twidde hield de linies kort op elkaar en zocht naar de omschakeling. De omschakeling ging in de tweede helft stukken beter dan in de eerste helft in dit resulteerde direct in een grote kans.
Luudje zag Mart A. in de diepte lopen en bediende hem op maat. Hij kon zo richting de goal lopen. Mart A. kapte zijn tegenstander uit die nog een laatste inzet deed hem van scoren te houden. In plaats van zelf op goal te schieten legde hij de bal af op the Burn, zo’n 6 meter voor de goal. Maar the Burn schoot de bal op de keeper, waardoor het 0-1 bleef.
Kort daarna werd Ut Twidde geholpen door RKDVC 3/ De centrale verdediger speelde de bal te kort terug op de keeper, waardoor Max kon onderscheppen en de bal langs de keeper binnen schoot, 0-2! Max bekroonde zijn goede spel met 2 doelpunten.
D’n Borstel veroverde de bal op het middenveld en kon doorstromen tot de helft van de tegenstanders. De verdedigers volgde allemaal hun man, waardoor er een schotkans kwam. Helaas raakte hij de bal niet vol en was het een rollertje voor de keeper.
Niet veel later gooide Ut Twidde de wedstrijd op slot. The Burn ontving de bal en kon opdraven richting het vijandelijke doel. D’n Borstel liep mee en ging diep. Hierdoor creëerde hij ruimte voor the Burn, die nu een vrije schietkans had van een meter of 18. Hij liet deze kans niet onbenut en schoot zuiver in de lange binnen, 0-3!
Het is nog niet vaak gebeurd dat Ut Twidde in zo’n luxepositie stond met nog een halfuur te spelen. RKDVC 3 kreeg in de tussentijd ook een aantal kansen, maar voor hen was het zo’n dag dat de bal er niet in wilde gaan.
Luudje kreeg ook nog een dot van een kans. Hij tikte een stuiterende bal langs de laatste man op de middenlijn en won het sprintduel, waardoor hij in een 1-op-1 situatie terecht kwam. Hij wilde de bal afleggen op Mart A. die was meegelopen, maar hier kreeg een verdediger zijn voet nog tussen de bal. Hij had egoïstischer moeten zijn, iets wat na de wedstrijd nog even bevestigd werd.
RKDVC 3 kreeg nog enkele kopkansen aan het einde van de wedstrijd en nog een enorme kans van dichtbij, maar geen van deze pogingen resulteerde in een doelpunt, waardoor uiteindelijk de 0-3 op het scorebord bleef staan.
Lolly maakte deze wedstrijd zijn rentree, hij werd de laatste 20 minuten in het veld gebracht voor the Burn!
Door deze overwinning is Ut Twidde inmiddels 5 wedstrijden ongeslagen in de competitie. Daarnaast is de doelstelling bereikt van minimaal 6 punten uit 3 wedstrijden, het zijn er zelfs 7 geworden. Hierdoor heeft Ut Twidde een gaatje geslagen met de onderste plaatsen en staan ze inmiddels zelfs op de 5de plaats, een knappe prestatie!
Verder staat er momenteel een vacature open als parttime notulist van Ut Twidde. Dit zal gaan om de wedstrijden waarbij RL7 moet vlaggen. Wanneer u interesse heeft kunt u contact opnemen met Luudje (auteur) of RL7 (notulist).
Volgende week is er geen competitie voetbal, maar wel het bekende Carnabal-toernooi op V.V. Wernhout. Wij hopen u te mogen ontvangen bij dit gezellige en sportieve toernooi.
Mocht Carnaval niks voor u zijn, dan zien we u uiteraard graag in Loon op Zand voor de wedstrijd tegen Uno Animo 2 op 26 februari, tot dan!