Ut Twidde blijft op roze wolk en bindt ook Gilze 2 aan de zegekar

Zondag 5 maart mocht Ut Twidde weer opdraven op het thuisfront. Gilze 2 was de tegenstander en tegen deze ploeg hebben ze nog wat goed te maken. In de uitwedstrijden (oefen- en vriendschappelijk) werd het daar namelijk compleet weggespeeld op het kunstgras (tweemaal 3-0). Ut twidde is aan een goede reeks bezig en wilt deze graag vervolgen.
Tijdens het verzamelen op het sportpark werd bekend dat D’n Borstel zichzelf ziek had afgemeld. Sommige spelers zetten hier hun vraagtekens bij, doordat hij de avond/nacht van te voren wel op stap was geweest. D’n Borstel gaf echt aan ziek te zijn, dus kwam er een plekje vrij in de basis voor iemand anders.
Tijdens de bespreking gaf Remco wederom aan dat we zowel de warming-up als de wedstrijd scherp moesten beginnen, iets wat al weken niet was gebeurd. Daarnaast gaf hij ook direct de opstelling: Jeugdmanneke Mart, Jaape, Mouwskuhhh, Lexie, Krampus (’70 Tommy), D’n Blauwe envelop, Doelpaal, Mart A. (’65 Charel), Luudje, the Burn (’85 Bertje) & Gespierde spijker Max (’65 Bodybuilder Dennis). Op de bank zaten: Bert, Tommy, Charel & Bodybuilder Dennis.
Na de bespreking kwam een merkwaardig verhaal naar voren. De mannen die in Zundert wonen gingen zoals gewoonlijk langs de Boerenbond om Bodybuilder Dennis op te halen. Toen ze aankwamen zagen ze echter iets heel speciaals: Dennis was een kip die op straat liep aan het lokken met geluiden en brood. We hebben alleen nog geen naam voor de ‘W2-kip’, dus hier komen we volgende week op terug als deze nog niet in de pan is beland (en met ”de pan” bedoelen we ditmaal niet Emiel Molenschot, vaste toeschouwer bij W1). Foto hieronder:
Na dit verhaal zag gespierde spijker Max iets uit de tas van Luudje steken wat in zijn ogen op een hamer leek. Het was echter maar een borstel (ook hier niet te verwarren met Jasper Brenders, oftewel D’n Borstel). Hierna was ook nog sprake van een lichte verwarring, toen er werd gesproken over Johan Broos en Remco zich in eerste instantie aangesproken voelde. Hij vertelde dat Johannes ook in zijn volledige naam zit, om de verwarring nog een beetje groter te maken.
Maar ik zal het even duidelijk maken: de trainer van Ut Twidde is Remco (Johannes) Broos, dus niet te verwarren met Johan Broos de supporter van Wernhout 1, die de familie Willemsen er weleens van heeft beticht over het feit dat zij weleens stiekem geld uit de kas haalde (wat onzin is natuurlijk).
Nadat alle merkwaardige verhalen en de onzin opmerkingen van Doelpaal weer voorbij waren, konden we rustig gaan omkleden. Tenminste dat had iedereen verwacht. Charel was terug van Curaçao en had naar alle waarschijnlijkheid met de hond meegegeten thuis. Hij bakende even zijn territorium af met een pittig zure stinklucht, waardoor het glazuur gewoon van je tanden afgleed.
Nadat alles weer was besproken en de spelers elkaar weer goed belachelijk hebben gemaakt, was het tijd voor de wedstrijd. Zoals verwacht was Gilze wederom de betere partij aan de bal, maar zij kregen geen kansen gecreëerd. Er was veel beweging in de ploeg bij Gilze, iets wat Ut Twidde de laatste weken wel vaker tegengekomen is. Zolang de linies kort genoeg op elkaar bleven, kwam Gilze er niet doorheen.
Ook Ut Twidde zelf creëerde heel weinig, doordat de afstand naar het doel te groot was en er in balbezit veel te gehaast gespeeld werd. Dit zorgde voor een wedstrijd waar veel arbeid in zat, maar niet perse het meest aantrekkelijk voor de toeschouwers.
Gilze was in de eerste helft een keer heel dichtbij een doelpunt uit een vrije trap aan de zijkant. Deze werd gevaarlijk ingedraaid richting de 2de paal. Het leek erop of niemand de bal toucheerde, maar hierdoor stond Mart aan de grond genageld. Gelukkig belandde de bal op de buitenkant van de paal en kon deze worden weggewerkt.
Kort hierna kwam Ut Twidde gevaarlijk richting de goal bij Gilze. Max werd weggestuurd, maar werd door zijn directe tegenstander heel opzichtig tegen de grond geduwd. De scheidsrechter wees terecht naar de penaltystip, maar leefde de regels niet juist na. De back van Gilze kreeg een gele kaart in plaats van een rode kaart. Hieronder is de regel omtrent deze situatie nog te zien:
Echter was dit de uitgelezen mogelijk om op voorsprong te komen. Luudje eiste de bal op en schoot de bal hard in de bovenhoek, buiten het bereik van de keeper, 1-0! Dit was tevens ook direct de ruststand, waar voornamelijk de voorhoede spelers aan toe waren na de vele meters.
Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, alleen was er meer dreiging van de kant van Ut Twidde. Waar in de eerste helft de ruimtes voorin niet gevonden werden, ging dit in de tweede helft al een stuk beter. Achterin bleef het potdicht staan en op het middenveld werd veel duels gevonden.
Na een goed uur spelen, kwam de verlossende treffer voor Ut Twidde. Er werd opnieuw een duel gewonnen op het middenveld en de restverdediging van Gilze stond op dat moment niet goed. Mart A. of the Burn, 1 van de 2 in ieder geval, zag de ruimte liggen bij Luudje en gaf de bal op maat in de ruimte.
Ook D’n Blauwe envelop besloot (zoals wel vaker) een flinke sprint te trekken over het veld. Iets wat hij de laatste weken minimaal 1x per wedstrijd doet. Voorheen kwam er niets uit deze sprintjes, doordat de voorzetten het lieten afweten. Nu creëerde hij ruimte, waardoor Luudje naar binnen kon snijden en schuin voor de goal uitkwam, een meter of 10 voor de keeper. Hij besloot de bal vol richting goal te schieten en met succes! Deze pegel eindigde diagonaal tegen de netten, 2-0! Dus het blijkt wel dat we deze sprintjes van D’n Blauwe envelop beter als afleiding kunnen gebruiken dan als eindbestemming.
Na deze goal was het einde wedstrijd voor Mart A. & gespierde spijker Max die hierna hun kunsten nog bij Wernhout 1 mochten gaan vertonen. Voor hun kwamen Bodybuilder Dennis en de rentree van Charel, na 6 maanden zuipvakantie achter de rug te hebben. Dit was ook wel zichtbaar, dat hij nog niet zo makkelijk vooruit kwam als voor dit tripje.
Bodybuilder Dennis viel goed in, maar had alleen pech bij dat hij een aantal keer de bal niet helemaal lekker meekreeg (mede door het veld), waardoor hij niet door kon naar de keeper. The Burn kreeg nog een kleine kopkans, nadat Luudje opkwam aan de rechterkant en de bal op het hoofd van the Burn legde. Helaas zat er te weinig vaart achter de voorzet, waardoor het moeilijk inkoppen was voor onze spits.
5 minuten voor tijd leek Gilze de aansluitingstreffer te scoren, nadat zij man op man zijn gaan spelen achterin. Echter ging de vlag omhoog voor buitenspel en wilde de scheidsrechter hier niet aan geloven, totdat hij verhaal ging halen en de situatie haarfijn uitgelegd kreeg. Uiteindelijk besloot de scheidsrechter om de goal zeer terecht af te keuren. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 2-0 voor Ut Twidde!
Dit betekend dat Ut Twidde al 7 wedstrijden ongeslagen is, met 4 clean sheets op rij. Hierdoor is er zelfs nog een minieme kans op het winnen van de tweede periode, maar hiervoor is Ut Twidde afhankelijk van verschillende uitslagen. De volgende wedstrijd is de tweede derby tegen de Moerse Boys 2. Nadat de thuiswedstrijd gewonnen werd, zal dit zeker naar meer smaken bij de spelers.
Bodybuilder Dennis heeft buiten het veld naar alle waarschijnlijkheid ook indruk gemaakt bij de W2-kip (wiens naam nog verzonnen moet worden). Mouwskuhhh reed na de wedstrijd langs de Boerenbond en zag dat de Kip nog steeds stond te wachten op zijn grote vriend. Was hij/zij geïmponeerd door het gekakel van Bodybuilder Dennis of heeft het brood zeer goed gesmaakt? We zullen het wellicht nooit weten. Hieronder een foto van de wachtende W2 kip.
Wij hopen u volgende week te mogen zien op sportpark Akkermolen in Zundert. Om 11.45 wordt er afgetrapt, graag tot dan!

Deel dit bericht op social media