Ut Twidde blameert zichzelf tegen Madese Boys 2: De kunstgrasvloek duurt voort

Zondag 7 mei stond er maar één wedstrijd op de planning in de 1e klasse, namelijk de wedstrijd van Madese Boys 2 – Ut Twidde. De wedstrijd is, op aanvraag van Madese Boys 2, verzet naar een week later. Als we naar de ranglijst kijken, was deze wedstrijd zonder grote belangen, Madese Boys is al (bijna) zeker gedegradeerd en Ut Twidde is zeker van handhaving.
De vorige wedstrijd was een simpele overwinning voor Ut Twidde, namelijk 4-0. Destijds stond er veel op het spel, omdat het Ut Twidde toen in de onderste regionen te vinden was. Hier is ditmaal geen sprake van omdat Ut Twidde voornamelijk in de tweede seizoenshelft veel punten heeft weten te pakken.
De mannen van Ut Twidde zijn echter nog wel geprikkeld om de laatste 4 wedstrijden te winnen, want dan zal trainer Remco Broos na de laatste wedstrijd te voet naar huis gaan. Nu we het toch over Remco hebben. Hij heeft vorige week gezien wat het met mensen kan doen als ze naar de Aqua mundo’s van Center Parcs gaan (vorige week namelijk een hattrick van the Burn). Hierdoor heeft hij besloten om eieren voor zijn geld te kiezen en ook zijn geluk te gaan beproeven in het welbekende zwemparadijs.
Deze wedstrijd was tevens ook de laatste kans om van het kunstgras-syndroom af te komen. Madese Boys bleek net als Dubbeldam op de hoogte van de verslagen, aangezien het hoofdveld niet bezet was, maar de wedstrijd toch op een kunstgrasveld werd gespeeld. In de warming-up bleek al dat de omstandigheden niet ideaal waren, het was warm en benauwd en het kunstgras versterkte dit gevoel.
Remco stuurde de volgende namen het veld in: Jeugdmanneke Mart, Jaape, D’n Blauwe Envelop, Tommy (’85 Mouwskuhhh), Krampus (’75 Bertje), Sjarel (’60 Mart A.), Doelpaal, Meijer (’65 D’n Borstel), Jeugdmanneke Sem, the Burn & Luudje. De bank werd bezet door: Mouwskuhhh, Bertje, Mart A. & D’n Borstel.
Ut Twidde bleef zich vasthouden aan de speelstijl, waarmee het handhaving had afgedwongen in 1e klasse. Ook tegen hekkensluiter Madese Boys werd er niet van dit strijdplan afgeweken. In het begin leek het heel onwennig aan de kant van Ut Twidde en stond het niet goed. Zo stond er vaak een middenvelder zonder man en stonden we achterin 1-op-1.
Ut Twidde kwam hierdoor al vroeg op achterstand. Er werd een diepe bal van achteruit gegeven naar de rechtsbuiten. De verdediging stond niet goed opgesteld en was gelijk gezien De aanvaller kon vrij naar de goal lopen. Hij schoot de bal beheerst in de verre hoek, 1-0.
Het bleek geen echte wake-up-call te zijn voor Ut Twidde. Zo kreeg Madese Boys nog een enorme kans via een lage voorzet vanaf de zijkant waar tegenaan werd gelopen. Gelukkig stond Jeugdmanneke Mart goed gepositioneerd en keerde hij deze bal.
Na een half uur spelen kreeg Ut Twidde een cadeautje van de tegenstander. Een steekbal op the Burn was te hard en de keeper kwam uit om de bal op te rapen, maar de verdediger tikte de bal net voor hem weg. Door deze miscommunicatie kon the Burn vanuit een moeilijke hoek de bal in een leeg doel schieten, 1-1!
Nog geen 5 minuten later kwam Ut Twidde ook op voorsprong in Made. Na een onderschepping werd de bal goed naar de andere kant verlegd door Sjarel. Krampus dribbelde hoog op door de as en gaf de bal op maat mee aan the Burn. The Burn liet zien in bloedvorm te zijn en schoot ook deze bal zuiver diagonaal in de korte hoek, 1-2!
Geheel tegen de verhouding in, stond Ut Twidde op voorsprong. Kort voor rust kregen we de kans om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Vanuit de verdediging werd the Burn gezocht en gevonden. Hij liet de bal vallen voor Meijer. Luudje zocht de diepte en werd op maat weggestoken door Meijer. De verdedigers konden hem niet meer achterhalen en hij kon zo vrij op de keeper af. Zijn inzet was echter te slap, waardoor de keeper nog een hand tegen de bal kon krijgen.
Na deze grote kans was het rust. Madese Boys 2 was de betere en fellere ploeg deze eerste helft, maar toch stonden ze 1-2 achter, wat eigenlijk 1-3 had moeten zijn.
Je zou denken dat, wanneer je een slechte eerste helft speelt, maar wel voorstaat, je de tweede helft jezelf herpakt. Dit gebeurde echter niet en zo liep Ut Twidde al snel tegen de gelijkmaker aan, 2-2.
Na de aftrap scoorde Ut Twidde bijna direct. Zo kwamen we er via de rechterkant doorheen en werd via voorzet the Burn bereikt. Zijn inzet ging helaas nipt over de lat en hierdoor bleef de stand gelijk.
Na dit moment bleef de wedstrijd rommelig en waren er niet veel kansen meer. Jeugdmanneke Mart liet zichzelf tweemaal nog goed zien, door een schot knap te keren en een doorgebroken speler van Madese Boys 2 af te stoppen. De tegenstander leek meer de wil om te winnen te hebben dan Ut Twidde en dit resulteerde ook in een achterstand.
Een vrije trap werd niet goed ingeschat. De aanvaller van Madese Boys controleerde de bal op zijn borst en schoot de bal laag langs Mart in het doel. Hierna kwam Ut Twidde nog met een slotoffensief, waarbij Sem nog een flinke schietkans kreeg in de zestien, maar over schoot. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een nederlaag voor Ut Twidde.
Na de wedstrijd werd er gewoon netjes nog een drankje gedaan in de kantine, hier werden de pilsjes geserveerd in de welbekende flodderglaasjes. Net als normaal werd er door veel spelers een lekker vettig broodje besteld, dit was schijnbaar te veel van het goeie voor het keukenpersoneel van Madese Boys, aangezien ze te veel broodjes hadden gemaakt.
Hierdoor kreef Doelpaal een gratis broodje kroket met mosterd en deze deelde hij romantisch met D’n Blauwe envelop. Jammer genoeg is hier geen beeldmateriaal van anders had dit waarschijnlijk op de voorpagina van BN de Stem gestaan.
Na afloop van het drankje, bedankte de spelers van Ut Twidde de barman nog voor zijn goede Service. Uit dit gesprek volgde nog dat er van het leven genoten moeten worden, omdat je niks hebt aan veel geld als je overlijdt. Hier reageerde doelpaal als volgt op, ik citeer: ” Ik heb nog nooit een lijkwagen met aan aanhanger gezien”. Hiermee doelde hij natuurlijk op dat iemand zijn geld niet mee kan nemen in zijn graf/urn.
Volgende week staat de wedstrijd tegen Vlijmense Boys 2 op het programma met aansluitend de afsluitingsdag. Wij zien u daarom graag op het sportpark van V.V. Wernhout verschijnen om hier samen een mooie dag van te maken!
Om 11.30 wordt er afgetrapt. Graag tot dan!

Deel dit bericht op social media