Unitas’30 te sterk voor Wernhout JO17-1

Zaterdag 13 oktober 2018, een herfstdag. Althans, volgens de kalender…
De korte broeken waren uit de kast getrokken en de zon scheen fel. Een zomerse middag in oktober!

Unitas’30 JO17-3 bracht een bezoek aan Wernhout. Eenmaal op het veld bleek dat Unitas’30, evenals zo veel tegenstander, fysiek een enorme voorsprong had op de ‘mannen’ van Wernhout. Een team compleet bestaand uit O17-spelers, aangevuld met O18-spelers als gevolg van personele ongemakken bij de geel-zwarten.
Wernhout, bestaand uit grotendeels O16-spelers, had zich voorgenomen om aan de bal zoveel mogelijk duels te mijden en zonder bal als team te knokken voor elke meter.

Wernhout begon aardig aan de wedstrijd en kreeg het een aantal keer goed voor elkaar om de bal te onderscheppen. Helaas voor de rood-witten was het vervolg niet best en kreeg men het nauwelijks voor elkaar om uitgespeelde kansen te creëren.
Aan de andere kant werd Unitas’30 een aantal keer gevaarlijk doordat de keeper met een goede lange trap hun 2 spitsen wilde bereiken.

In minuut 29 kwam Wernhout JO17-1 op achterstand. Een ingooi aan de rechterkant werd niet verdedigd door de Wernhout-defensie. En bij de voorzet die daar op volgde liet men zich verrassen door een Etten-Leurse aanvaller die, als een duveltje uit een doosje, uit de rug van de Wernhout-verdediger kwam.
Een 0-1 ruststand was misschien niet verkeerd geweest op dat moment. Echter verdubbelde de gasten hun voorsprong nog voor rust. Met nog 10 seconden officiële speeltijd werd een knal van 35 meter de eigen winkelhaak in geslagen. Ruststand, 0-2.

Met twee fitte aanvallers in het veld moest Wernhout op zoek naar de aansluitingstreffer, de gelijkmaker en de winnende goal. Kleine spoiler-alert, geen van deze drie zou vallen op deze warme middag.

Wernhout speelde de tweede helft alleraardigst, was heer en meester op het eigen veld. Helaas was het veld 20 meter te lang. Zodra Wernhout namelijk rond de goal van Unitas’30 kwam, ging het mis. Acties mislukten, combinaties liepen spaak en kansen kwamen er niet.
En ja, als je geen kansen krijgt, kan je ook niet scoren en dus niet winnen…

Een moegestreden elftal zocht na 80 minuten de kleedkamer op met een 0-2 nederlaag op zak, een klote resultaat. Een leerzame middag, dat wel…

Volgende week mag Wernhout op bezoek in Etten-Leur. Tegen de JO17-1 van De Sportvriend Etten mag Wernhout het opnieuw proberen!

Deel dit bericht op social media