Tfierde toont veerkracht


Tfierde – VVR – 3-2 (0-1)


Op een mooie zondag in maart stond de burentwist met VVR op het programma. Uit bleek dit al een taaie opponent en ook deze zondag was dit niet anders. Al zag het er lange tijd niet naar uit, toch slaagde tfierde erin de drie punten door tfierde in eigen huis te houden.

Tfierde kwam goed uit de startblokken. Gesteunde door de aanwezige wind werden er kansjes gecreëerd en de tegenstander onder druk gezet. Door beide teams werd er hard gewerkt en overal op het veld werden mooie duels uitgevochten. Het middenveld zat elkaar flink op de huid, en verdedigers en aanvallers gaven elkaar geen meter kado. Toch had tfierde in deze fase de pech (of het onvermogen) dat de eindpass vaak niet goed was, of de afwerking het af liet weten. In een tegenstoot kwam plotsklaps VVR door een mazzeltje op voorsprong toen een schot via een rug over Theeke in ons doel verdween, 0-1. We lieten ons echter niet kennen en gingen door met druk zetten, maar weer zat het niet echt mee (of onkunde). Ali was het dichtst bij een treffer, maar hun doelman tikte een pegel van 25 meter via de lat uit de kruising. Kortom, het resultaat van 45 minuten wind af voetballen was een 0-1 achterstand.

Na de rust probeerde we op dezelfde voet door te gaan. De duels onderling waren weer als voor de rust waarbij vooral Arno positief opviel door hun spits in zunnun zak te hebben zitten. Na een kwartier was het wederom geheel onverwachts VVR dat een doelpunt maakte. Een mislukt schot werd bewust goed binnengekopt. Een uur lang licht over(ge)wicht resulteerde in een 0-2 achterstand, dat was wel ff balen. Noodgedwongen moesten we ook nog eens wisselen en zette we aan voor een Barca achtige houdini-act. Net als de gasten kwamen viel via een gelukje de aansluitingstreffer. Romme gaf voor en Wouters knikte via een Rijsbergenaar in het doel. De assistentie was zeker welkom want de bal was anders naast gegaan. Even later nog 2x hetzelfde recept. Romme verzorgde de assist, en Roger was deze keren zonder Rijsbergse hulp de afmaker, 3-2. Het slotoffensief van VVR doorstonden we prima en zo werd deze sportieve opponent voor de 2x dit seizoen verslagen.

Na afloop kan dus weer eens worden geconcludeerd dat wind af helemaal geen voordeel hoeft te zijn. Een enkeling beweert zelfs dat het voor voetballende ploegen juist een voordeel is om wind op te spelen. Dat deze bewering voor tfierde geen enkel raakvlak heeft moge duidelijk zijn…

Deel dit bericht op social media