Tfierde parkeert de bus


Tfierde – Nieuw Borgvliet 1-0 (0-0)


De bus parkeren…het is nog al een hot item deze tijd in het hedendaagse voetbal. Je kunt nauwelijks nog een interview vinden waarin er niet word gerept over een geparkeerde bus. Tfierde is de beroerdste niet en dacht deze zondag dus ook maar eens van deze hype gebruik te maken. Voor ons een totaal nieuwe ervaring maar goed, je moet eerst iets proberen voordat je er een oordeel over kunt vellen. Kijken of het. En of het beviel! Het ongeslagen en deze middag onfortuinlijke Nieuw Borgvliet had geen passend antwoord op onze ouwe taaie bus. Eindoordeel van de door tfierde geparkeerde bus een sportieve match en een 1-0 overwinning.

Aanvankelijk zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit. De ziekenboeg is enurm! Zaterdag ging de technische staf slapen in de wetenschap dat er krap 12 man zou opdagen waarvan 2 twijfelgevalletjes………02:52…..trrrrr, trrrr…..een app…..Wouter, onze man in vorm had met zijn oog een hoek van een tafeltje getoucheerd en mocht (of kon) volgens de dokter niet voetballen. Reggie en Maarten van 3 brachten soelaas door zich ’s morgens beschikbaar te stellen en speelde beide een geweldige pot.

Om 10:00 werd er voor het eerst gefloten door een geheel in het nieuw gestoken scheidsrechter en merkte we al spoedig dat het taai ging worden vandaag. Borgvliet speelde met veel druk naar voren en trok fanatiek ten aanval. Echt gevaarlijk werden ze niet echt omdat ook wij ons kranig verweerde, maar zelf aan aanvallen kwamen we maar zeer sporadisch toe. Mochten ze een keer door onze stugge verdediging onder leiding van Ali door komen dan was daar altijd onze rots in de branding Tim. Een keer kreeg hij hulp van de paal en bovenkant lat, maar voor de rest maakte hij alles onschadelijk. Tom had in een tegenstoot misschien wel moeten scoren uit een corner van Mattie maar helaas vergat hij van dichtbij het laatste tikje te geven. En Marco liet het bij hun goalie dun door de broek lopen toen hij een vrije trap een meter of 20 naast mikte.

Na rust hetzelfde laken een pak. Borgvliet probeerde het steeds weer maar beet zich vast op onze hechte defensie. En als je niet scoort, tja…. Afin, een diepe bal werd door Reggie op waarde geschat, langs de doelman gespeeld en tergend langzaam over de doellijn getikt, 1-0. Hierna werd de dadendrang van NB er niet minder op, en binnen de minuut had het alweer 1-1 kunnen staan. Het enige foutje van Tim liep via de binnenkant van de paal goed af voor ons. Het geluk van een goede doelman. Even later weer een tegenvaller voor tfierde toen na Roger ook Mark met een spierblessure uit viel. Het werd een zenuwslopende strijd om de 3 punten over de streep te trekken. We kwamen er nauwelijks meer uit en keihard werken en dan maar hopen dat hij niet toevallig een keer goed viel. Zelfs de 7 minuten blessuretijd brachten de dappere krijgers van tfierde niet van de wijs en zo geschiedde het wonder.

Een dikke pluim voor allemaal voor deze knappe prestatie. De bus parkeren…ook tfierde kan er nu over meepraten. Het was zeker niet de mooiste bus maar op basis van de getoonde wilskracht tegen deze betere tegenstander was een beloning zeker op zijn plaats.

Deel dit bericht op social media