’t Fierde – Unitas ’30 5

Op 25 september ging het fierde richting Etten-Leur om daar aan te treden tegen het lokale Unitas. Het weer was nog warm, de veldkorrels nog ongevaarlijk, kortom de omstandigheden waren goed. De eerste helft ging vrijwel gelijk op, al waren de betere kansen wel voor ’t fierde. Tegenstander Unitas was ongeveer van hetzelfde  niveau; deden goed hun best, wat moeten ze anders verder.

Na de rust besloot ’t fierde het over een andere boeg te gooien. Kort na elkaar werden eerst Vriends, daarna Bogers en daarna van Hasselt ingebracht. Dit was voor Unitas iets teveel van het goede. De dreiging nam toe, en na een vrije trap van Leenaerts, die door de keeper nog werd gepareerd, kon Romme in de rebound de 0-1 aantekenen. Laatstgenoemde speelde een prima wedstrijd, maar had soms moeite met het juist afstellen van het  vizier.

De punten leken naar ’t fierde te gaan, maar een zondagsschot van Unitas, boven in de kruising, besliste anders.  Al probeert ie dit nog 100 keer, zo lukt het niet meer. De laatste 10 minuten was Unitas nog een paar keer gevaarlijk. Doelman Mathijssen, enigszins afgeleid door een vrouwelijke toeschouwer, bleef echter alert, en verrichte enkele goede reddingen.

Eindstand: 1-1.  

Deel dit bericht op social media