Snel doelpunt resulteert in ruime overwinning

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd op het programma. De dames van Unitas kwamen op bezoek. De opstelling was als volgt:
In de verdediging: Eva, Sabine, Kim (’45 Lotteke), Linda
Op het middenveld: Lynn, Iris (’45 Daisy), Nienke
In de voorhoede: Krissie (’45 Mara), Niene (Fenna ’45), Petra
Op de bank: Mara, Lotteke, Hilde, Fenna

Er wordt afgetrapt door de dames van Unitas. Deze maken bij de aftrap al een fout die meteen wordt afgestraft. Lynn onderschept de bal en kan doorlopen tot de achterlijn. Haar schot lijkt voorlangs te gaan, maar Petra geeft het laatste zetje waardoor de stand na een paar seconden al op 1-0 staat! De euforie duurt voort, want de bal wordt weer verovert. Niene geeft de bal diep op Krissie, die de bal beheerst binnen kan schieten: 2-0. Enkele minuten hierna is Petra weer aan de beurt. Het lukt haar om de 3-0 binnen te tikken, na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben. Hierna lukt het ook andere speelsters van Wernhout om de bal aan te raken en wordt er rustig en beheerst over gespeeld. Het spel vindt vooral plaats op de helft van Unitas. Niene krijgt nog een grote kans uit een corner, maar de bal gaat net naast de goal. Af en toe lukt het Unitas om op onze helft te komen, maar een serieuze dreiging blijft uit. Daisy heeft het erg rustig en er worden geen schoten op goal gelost. Hierdoor besluit ze om met elk doelpunt naar de middellijn te lopen, zodat ze nog wat beweging krijgt. Een kwartier voor rust is er een mooie combinatie tussen Niene en Krissie. Niene kan uiteindelijk doorlopen tot de goal en de keepster passeren. De 4-0 wordt gemaakt. Een paar minuten voor rust vloeit er nog een mooie kans uit voor Wernhout. De bal komt terug en Linda weet hier goed gebruik van te maken. Haar schot zorgt er voor dat de bal precies op het hoofd van Krissie terecht komt. Dez kopbal van Krissie gaat helaas net naast. Wanneer we denken dat het tijd is voor rust, zorgen Petra en Niene in de slotfase nog dat het doelsaldo van Wernhout omhoog gaat. Petra schiet de bal genadeloos rechtsboven in de kruising: 5-0. Niene doet hier nog een schepje bovenop en maakt de 6-0.

Tijd voor ranja! De eerste helft wordt besproken en er vinden een paar wissels plaats. Eva en Lynn schuiven beide een plekje naar voren en Mara komt linksback te staan. Fenna neemt de plek over van Niene en Daisy van Iris. Lotteke komt voorstopper te staan en Kim gaat het doel verdedigen. Hilde blijft op de bank, omdat ze zich niet helemaal fit voelt. De nieuwe wissels zijn uiteindelijk: Iris, Krissie en Niene.

De tweede helft gaat van start en Unitas komt beter uit de startblokken dan de eerste helft. Er wordt wat meer gespeeld op onze helft, maar een serieuze kans blijft alsnog uit. De verdedigers van Wernhout komen iets meer in beweging, maar hebben het onder controle. Er wordt wederom goed over gespeeld en de kansen blijven komen. Kim heeft gedurende de tweede helft weinig te doen, waardoor het maar goed is dat onze muts een muts opgezet heeft tegen de kou. De voorhoede van Wernhout zet de verdedigers van Unitas onder druk en het middenveld kan ook mee opkomen. Lynn is wederom erg fel, waardoor ze veel ballen verovert. Na ongeveer 65 minuten gespeeld te hebben lukt het Fenna om de bal langs de keepster te spelen. De 7-0 volgt! Hierna komen er nog een paar grote kansen, bijvoorbeeld van Daisy die net geen goal weet te maken. Lotteke, die inmiddels helemaal wakker is, schiet ook paar keer op goal, maar deze ballen resulteren niet in een doelpunt. Een kwartier voor tijd is er een goede combinatie tussen Lynn en Daisy. De bal komt vervolgens mij Fenna terecht, die de 8-0 kan maken! Hierna krijgt Fenna nog de kans om tot een hattrick te komen, maar de keepster voorkomt een doelpunt. De stand eindigt in een 8-0 en een ruime overwinning van de dames van Wernhout.