Selectie V.V. Wernhout trapt af in Leuven

Op vrijdag 10 januari werd iedereen rond de klok van 14:45u verwacht in de kantine. Nadat eenieder zijn drankje op had zijn we om 3 uur vertrokken richting het pittoreske Leuven (BE). De reis werd afgelegd per bus, die ook dit jaar weer was gesponsord door enkele trouwe betrokkenen. Namens de gehele selectie nogmaals dank hiervoor!

In de bus was het voor de meeste gelijk al spannend want traditiegetrouw werd de kamer indeling bekend gemaakt tijdens de busreis. Met name rondom Max, en bij Max zelf, waren er volop emoties te bekennen toen zijn naam maar niet voorbijkwam. Gelukkig was er natuurlijk ook een bed beschikbaar voor Max, die zijn kamer mocht delen met vijf andere geluksvogels. Zelfs de Schoenlapper van dienst in Zundert volgde via WhatsApp de kamerindeling op de voet, dit terwijl hij zelf vanwege zijn werkzaamheden pas een dag later aan zou sluiten… Nadat de altijd spannende en gezellige reis ten einde was kwamen we aan bij onze locatie en was er nog even wat tijd voor ontspanning, in de vorm van een drankje. Na het prima avondeten (wat voor sommige ‘beren’ van onze selectie een beetje weinig was) was het tijd voor de avondactiviteit; ‘The Wernhout Games’. Gedurende de activiteit, waarbij er een hoop hilarische momenten langskwamen, wisten uiteindelijk (zie foto) de volgende mannen zich te kronen tot winnaars. Nadat iedereen kort op adem was gekomen werd de benenwagen gestart om de binnenstad van Leuven onveilig te gaan maken. Hier bleek dat sommige wat moeite hadden met het verwerken van de alcoholische versnaperingen en dat andere in het café toch echt doelgerichter zijn dan op het veld. Tot in de late uurtjes was het dan ook gezellig in de vele gezellige kroegjes op de ‘Oude Markt’ in Leuven.

 

Zaterdagochtend mochten we weer allemaal vroeg te paard want er stond een ochtendtraining op het programma. Nadat de avond goed geëvalueerd werd tijdens het ontbijt (waarbij enkel twee ‘ouderen’ van Wernhout 1 te laat waren) en de wandeling naar het trainingscomplex was het tijd om aan het werk te gaan. Tijdens de training werd de selectie opgedeeld in 3 teams van oud naar jong die de strijd met elkaar aangingen in o.a. partijtjes, een parcours en hooghoudspelletjes. Tijdens, met name, het parcours bleek dat een aantal spelers hun motoriek op vrijdagavond/ nacht in het uitgaansleven van Leuven achter had gelaten. Aan het eind van de training mochten de ‘oudjes’ zichzelf de winnaars noemen en de ‘jonkies’ met 2 teams precies gelijk eindigden. Als straf mochten de verliezers kontje knal staan, waarbij de kanonskogel van Karel beter als een moordpoging gezien kunnen worden. Gelukkig (of helaas?) werden de billen van de ‘jonkies’ nog redelijk gespaard.

Na de ochtendtraining, op het sportcomplex van de KU Leuven, en de stevige wandeling terug naar het hostel was het tijd voor de lunch en een kort moment om wat rust te pakken (Dit werd door de meeste aangedaan om eventjes wat bij te slapen). Het middagprogramma was een bezoekje aan de Huisbrouwerij (Huis + Brouwerij = Huisbrouwerij) Domus. Dit programma bestond uit twee onderdelen, een rondleiding en het proeven van de bekendste Domus bieren. Na de rondleiding werden er nog een aantal rondjes met Domus biertjes besteld om er zeker van te zijn dat alles goed gebrouwen was. Afijn, na het middagprogramma was er een paar uur ontspanning en koos er een deel voor om even bij te slapen of op het terras nog wat te gaan drinken. Andere, een select gezelschap, kozen ervoor om de ontspanning te zoeken en lekker wat te gaan shoppen. Het is na dit weekend dan ook duidelijk wie de liefhebbers van lingerie zijn binnen de selectie. Nadat we allemaal weer verzameld hadden werd er gegeten en werden de nodige voorbereidingen getroffen om Leuven nog een keer onveilig te gaan maken. In Leuven werden de nodige kroegen weer aangedaan en werden er vele pilsjes genuttigd tot in de late uurtjes. Gedurende de avond werd daarbij een grote hoeveelheid beeldmateriaal via de selectieapp met gedeeld waaruit blijkt dat drank soms toch echt rare dingen met je doet.

 

Zondagochtend waren bij vele de oogjes dan ook klein maar was iedereen toch op tijd om de kamers op te gaan ruimen en te ontbijten voordat de terugreis gemaakt kon gaan worden. Eenmaal terug aangekomen in Wernhout, waar in de kantine eerst een lunch op ons stond te wachten, was het tijd om de selectiefoto’s te maken. Sommige moesten daarbij hun best doen om de kleine oogjes te verbergen en waarbij sommige hun haren bijna terug naar Leuven waren gevlogen, is het toch gelukt.

Nadat het maken van de foto’s werd er nog gezamenlijk afgesloten en druppelde iedereen langzaamaan naar huis.

 

Een geslaagd trainingskamp in een mooie en vooral gezellige stad. Laat dit de opmaat zijn voor een geslaagde 2e seizoenshelft!

 

Deel dit bericht op social media