Rood-Wit deelt harde dreun en wake-up call uit aan Wernhout

10-3-2024 Rood-Wit 1 – Wernhout 1 4-1 (3-0)

In de kelderkraker uit bij Rood-Wit werd Wernhout de eerste helft volledig afgetroefd op inzet en beleving. Rood-Wit liet de intenties wel zien die nodig zijn om dit soort wedstrijden tot een goed eind te brengen.

Na een goed half uur was Rood-Wit al uitgelopen naar een 3-0 voorsprong en mocht Wernhout blij zijn dan het met de rust al geen 5 of 6-0 was. De enigste wapenfeiten van Wernhout in de eerste helft waren 2 kopballen van Marvin en Max , de eerste ging over de tweede werd gered door de Rood-Wit-keeper.

Na de thee kwam Wernhout ietsje beter voor de dag. De eerste kans na rust werd door Rood-Wit naast geschoten. In de 50e minuut kwam Wernhout op 3-1 door een benutte penalty van Maikel.

Zeven minuten later leek Wernhout zowaar terug in de wedstrijd te komen, maar de goal van Chris werd wegens buitenspel afgekeurd. Hierna bleef de wedstrijd open en op en neer gaan en was het wachten die nog het eerst zou scoren, Rood-Wit om de ‘wedstrijd te killen’ of Wernhout om de spanning terug te brengen en misschien nog voor een sensatie te zorgen.

Het werd Rood-Wit dat 5 minuten voor tijd een voorzet van dichtbij laag langs Gijs binnenschoot, 4-1. De gastheren boekte een dikverdiende overwinning mede door hun goede spel en instelling maar ook gedeeltelijk doordat Wernhout deze middag vooral in de eerste helft heel slecht voor de dag kwam.

In deze klasse kun je geen wedstrijden winnen zonder inzet en beleving, dat geldt voor de nr. 1 tot de nr 13. Hopelijk is het kwartje nu echt gevallen na 2 nederlagen en richt Wernhout zich op tegen Hontenisse(waar het in de heenwedstrijd ook een belabberde pot speelde met een 3-1 nederlaag als resultaat).

Zo heeft Wernhout dus redenen genoeg om wel de ware aard en drive te laten zien komende zondag tegen Hontenisse om weer terug te knokken naar een ‘veilige plaats’  op de ranglijst.

Deel dit bericht op social media