Overtuigende zege voor dames Wernhout

Vandaag werd eindelijk weer een keer gevoetbald! Een inhaalwedstrijd van voor de winterstop tegen de dames van Schijf. Een echte derby! Vanwege de nodige blessures kregen we vandaag versterking van een ‘oud’ vertrouwd gezicht: Wildehilde!! Ook hadden we deze zondag een primeurtje. We krijgen nu wekelijks een speelster van de week. Ditmaal Fieke van Aert. De opstelling was als volgt:

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Linda, Iris, Krissie en Loïs
Op het middenveld (vlnr): Niene (’67 Hilde), Femke en Lynn
In de voorhoede (vlnr): Fenna, Irma en Bregje

De wedstrijd gaat van start. We beginnen wind op. De beginfase is goed en het eerste doelpunt volgt al snel. In de vierde minuut bereikt Kris Fenna. Fen passeert met een mooie loopactie op links 2 verdedigers, is de keepster te slim af en speelt beheerst in de rechterhoek: 1-0! Een kleine 10 minuten later is het wederom Fenna die met een mooie loopactie komt. Op snelheid loopt ze twee speelsters uit. Irma is helemaal vrij, krijgt de bal, loopt door en plaatst de bal in de rechterhoek: 2-0! Meerdere kansen volgen, zoals een afstandsschot van Niene, een afgekeurde goal Fenna (volgens vlagger buitenspel) en schietkansen voor Bregje. Een kwartier voor rust valt het derde doelpunt. Een crosspass van Loïs belandt achter de verdediging. Wederom speelt Fenna enkele speelsters uit en schiet de bal tussen de palen: 3-0! In de slotfase van de eerste helft heeft Bregje nog enkele kansen, maar die worden niet verzilverd. We gaan met een nette voorsprong de rust in.

We beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Al snel krijgen we een corner. Krissie wordt perfect bereikt door Niene, maar kopt net over. Enkele minuten later volgt nog een corner; Kris kaatst de bal terug op Bregje, Bregje geeft voor, Niene staat helemaal vrij en kopt de bal eenvoudig binnen: 4-0! In de 56e minuut heeft Kris ruimte om door te lopen. Ze speelt de verdediging uit op links en schiet rustig op goal. De keepster zit er nog bij, maar het is niet genoeg: 5-0! Enkele acties van Femke volgen, maar de goal wordt niet bereikt. In de 65e minuut wordt haar inzet wel beloond. Het lukt Bregje om een diepe bal op rechts binnen te houden. Ze geeft de bal voor en Femke kan hem binnentikken: 6-0! Kort hierna wordt Niene gewisseld voor Hilde. In de 78e minuut maakt Kris nog de 7-0. In de slotfase heeft Irma nog twee kansen om ons doelsaldo verder op te krikken, maar die worden niet benut. De eindstand is 7-0.

1-0 Fenna
2-0 Irma
3-0 Fenna
4-0 Niene
5-0 Krissie
6-0 Femke
7-0 Krissie

Deel dit bericht op social media