Overtuigende overwinning van Wernhout VR. 1

Op een zonnige zondagmorgen reizen wij naar het sportpark van SCO om tegen de dames van Oosterhout te voetballen. De wedstrijd wordt gespeeld op een afgelegen veld met erg lang gras en veel kuilen. Volgens onze aanvoerder is “Ostaaijen is er niks bij”. De opstelling is als volgt:
In de goal: Renate
In de verdediging: Mara, Lotteke, Sabine, Kim (’45 Petra).
Op het middenveld: Hilde, Iris (’45 Daisy), Nienke.
In de voorhoede: Krissie, Fenna, Sanne.

Om 11 uur klinkt het fluitsignaal en er wordt meteen druk uitgeoefend. Al snel vindt Krissie het goal en een corner volgt. De dames van Oosterhout proberen de bal weg te werken, maar Sanne is erg alert en kan het eerste doelpunt van vandaag op haar naam schrijven: 0-1! De dames van Wernhout zetten opnieuw druk, waardoor er kansen uitvloeien. Krissie schiet over de goal heen, Nienke’s schot belandt op de paal en Fenna’s doelpoging wordt geblokt door de knieën van de keepster. In de 8e minuut is het Iris die het tweede doelpunt maakt: 0-2! Daarna hebben zowel Sanne als Fenna een kans tot scoren, maar in de 11e minuut is het Krissie die het afmaakt. Nienke geeft de bal voor, de keepster laat de bal gaan en Krissie schiet vervolgens binnen: 0-3! Een paar minuten hierna is het wederom onze linksbuiten die scoort. Krissie biedt zich aan buiten de ’16 en laat de bal tussen de palen verdwijnen: 0-4! Na iets meer dan 20 minuten gespeeld te hebben, kan Krissie een zuivere hattrick op haar naam schrijven: 0-5! De dames van Wernhout gaan door en de verdediging heeft het aardig rustig. In de 26e minuut komt de bal bij Fenna terecht aan de hand van een mooie hakbal van Krissie. Fenna haalt uit en scoort: 0-6! Twee minuten hierna scoort ze weer: 0-7! In het laatste kwartier van de eerste helft komt Renate nog in actie. Oosterhout kan een schot lossen, maar onze keepster voorkomt een doelpunt. In de 37e minuut vindt het laatste goal van de eerste helft plaats. Sanne kan de bal meenemen en met een mooi schot scoort ze haar 2e doelpunt van vandaag: 0-8!

Tijd voor rust. De zoete ranja vloeit rijkelijk, terwijl Frank de wijzigingen vertelt. Iris wordt gewisseld voor Daisy en Kim gaat er uit voor Petra. Nienke komt rechtsback te staan, Sanne rechtshalf, en Petra rechtsbuiten.

De tweede helft gaat van start en de dames van Wernhout jagen door. In de 46e minuut speelt Krissie de verdediging uit en schiet de bal rustig binnen: 0-9! Een paar minuten hierna vangt Daisy een uittrap op, maar haar schot belandt op de keepster. Er wordt overgespeeld en er worden meerdere kansen gecreëerd. Meerdere malen weet de keepster de 0-10 te voorkomen. In de 65e minuut is het dan wel raak. De bal komt na een schot van Krissie eerst op de paal, daarna op de keepster en daarna in het goal: 0-10! In de 68e minuut laat Petra zich zien. Ze passeert de verdediging en werkt knap in de korte hoek af: 0-11! Meteen hierna herhaalt Krissie het kunstje van Petra en scoort de 0-12! In de 70e minuut schiet Petra de bal via de rug van de keepster in het goal. De bal is over de lijn, maar de keepster haalt de bal terug. Het goal wordt in de wedstrijd afgekeurd, maar op het wedstrijdformulier staat iets anders vermeld. We tellen dus door en de 0-13 is gemaakt. Omdat het spel hervat werd na het ‘afgekeurde’ doelpunt, mag de keepster uit trappen. Krissie vangt de bal op en straft af met een panna: 0-14! Hierna passeert Petra opnieuw de verdediging en maakt de 0-15! In de 72e minuut legt Petra af op Krissie, die vervolgens een schot lost. De keepster voorkomt een doelpunt. In de slotfase van de wedstrijd wordt er rustig uit gevoetbald. De 0-16 wordt gemaakt door Krissie in de 81e minuut. Lotteke heeft nog een afstandsschot, maar deze komt in de handen van de keepster. Hierna speelt Krissie opnieuw de verdediging uit en de bal komt in de rechterhoek van de goal terecht: 0-17! Tot slot verdwijnt de bal voor de laatste keer tussen de palen: 0-18! Krissie maakt haar tiende doelpunt van vandaag en kan een tweede zuivere hattrick op haar naam schrijven. De scheidsrechter besluit de wedstrijd een paar minuten voor tijd te beëindigen. Er wordt afgefloten en de dames van Wernhout winnen overtuigend met 0-18. Hopelijk kunnen we deze trend doorzetten. Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen Unitas ’30.

0-1 Sanne
0-2 Iris
0-3 Krissie
0-4 Krissie
0-5 Krissie
0-6 Fenna
0-7 Fenna
0-8 Sanne
0-9 Krissie
0-10 Krissie
0-11 Petra
0-12 Krissie
0-13 Petra
0-14 Krissie
0-15 Petra
0-16 Krissie
0-17 Krissie
0-18 Krissie

Deel dit bericht op social media