Oud-voorzitter en erelid Rinus Schouwenaars overleden

Afgelopen week bereikte ons het verdrietige nieuws dat op donderdag 30 augustus clubicoon, oud-voorzitter en erelid Rinus Schouwernaars is overleden.

Veel van onze leden hebben hem gekend.

 

In 1967 werd Rinus door zijn boezemvriend Jac Lodders benaderd om lid te worden van V.V. Wernhout en zitting te nemen in het bestuur. In 1973 nam Rinus de voorzittershamer over van Toon Bogers, om deze vervolgens in 1988 terug over te dragen aan Toon.

In 1989 werd Rinus tot erelid benoemd.

 

Rinus was een bijzondere, oprechte en integere bestuurder, een actieve, sportieve voetballer en clubscheidsrechter, maar vooral een man die altijd in was voor een geintje. Zonder humor kon Rinus niet leven.

 

Rinus’ organisatorische kwaliteiten bleken groter te zijn dan zijn voetbaltalent. Hij speelde dan ook met veel plezier bij de recreatieve teams, waar hij op eigen wijze zijn wedstrijden voorbereidde. Je moest niet raar staan te kijken als Rinus je ten dans vroeg bij de warming-up.

 

Rinus hield van de club en was fanatiek. Hij omschreef V.V. Wernhout in 1978 als het beste team van de Gemeente Zundert nadat de shirtjes van Nelemans gewonnen werden. Een prijs voor de winnaar van een onderlinge competitie met Zundertse verenigingen.

Ook maakte hij bij verschillende jubilea deel uit van verschillende commissies, jubilea waar we met plezier op terug kijken.

Rinus had als voorzitter moeite met delegeren, iets wat hij zelf onlangs nog bevestigde in een gesprek met de Zundertse Bode. Hij stak dan ook dikwijls de handen uit de mouwen.

 

Rinus heeft veel betekend voor onze vereniging van toen, maar ook voor de vereniging vandaag de dag. V.V. Wernhout verliest met Rinus een clubicoon met veel liefde voor onze vereniging.

Wij bedanken Rinus voor alles wat hij voor ons betekend heeft.

 

We zullen hem ontzettend missen maar nooit vergeten.

Deel dit bericht op social media