MO19 strijdend ten onder in derby tegen Zundert

13 oktober stond de inmiddels jaarlijkse derby tegen Zundert weer op het programma. Al vroeg in het seizoen hebben we te maken gekregen met veel blessures. Vorige week waren we met 7 speelsters van ons eigen elftal en hebben we ondersteuning gehad van de MO17 en MO15, waarvoor dank! Deze week wisten we precies 11 speelsters bij elkaar te krijgen. De MO17 en MO15 moesten op hetzelfde moment voetballen dus moesten we zonder wissels aantreden tegen Zundert. Een klein geluk was dat Zundert met hetzelfde probleem kampte, ook geen wissels.

We moesten even wachten omdat er wat verwarring was geweest waar we nou moesten voetballen (shirtjes stonden in Wernhout in plaats van in Zundert). Toen we omgekleed waren konden we onder het genot van een fel zonnetje beginnen aan de warming up. Tijdens de warming up kreeg Irma K last van haar hamstring. Ze wilde nog een bijdrage leveren aan de wedstrijd en het team niet in de steek laten en besloot daarom 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd het keeperstenue aan te trekken, waardoor Kelly ging voetballen.

 

We voetbalden met een 4-4-2 opstelling, die was als volgt:

Irma K stond in de goal

Loïs, Fleur, Irma B en Joyce verdediging

Sofie, Laura, Kyra en Manon op het middenveld

Noa en Kelly voorin.

 

We begonnen aan de wedstrijd vol goede moed. De eerste kans was in de vierde minuut voor Zundert, maar Irma kon de bal pakken. Een minuut later krijgen wij de eerste corner maar deze gaat helaas naast voor de bal de goal kan bereiken. De kansen gaan op en neer. Zundert krijgt een paar kansen en een paar corners, maar telkens kan de bal weggewerkt worden. Daarna krijgen wij weer meerdere kansen; eerst een corner, vervolgens een diepe bal op Noa van Kelly, en Manon een paar schoten op goal maar helaas weten we niet te scoren. Halverwege de eerste helft kunnen Sofie en Noa door een heerlijke combinatie doorbreken, maar Zundert kan de bal onderscheppen voor het strafschopgebied. In de 26e minuut is daar helaas de 1-0 voor Zundert. Een hoge bal over Irma heen. Hierna volgde gelijk een drinkpauze. We waren het er over eens dat we goed stonden te voetballen. Iedereen werkte met en voor elkaar, we moesten zo verder gaan. Na de drinkpauze bleef het spel op en neer gaan, maar er kwamen geen goals meer uit. Net voor rust maakte Irma nog een belangrijke redding waardoor we met 1-0 de rust in gingen.

 

In de rust gaf Sofie aan dat ze last begon te krijgen, ze wilde nog doorgaan zo lang ze kon, maar gaf aan dat ze waarschijnlijk de wedstrijd niet meer uit kon voetballen. De nodige aanwijzingen werden gegeven, maar voor de rest was alles positief want we waren het erover eens dat we goed stonden te voetballen.

 

Helaas viel kort na rust als de 2-0 voor Zundert. Toch bleven wij meedoen en bleven we de kansen houden die helaas niet benut werden. Na ongeveer een kwartiertje in de tweede helft, komt Sofie eraf en gaan we met 10 verder. In de 66e minuut krijgt Manon een bal hard in haar gezicht. De schrik zit er even goed in ook bij degene die de bal schoot. Tijdens de blessurebehandeling van Manon is er weer even tijd voor een drinkpauze. Na de drinkpauze krijgen we nog een paar kansen op de aansluitingstreffer maar het mag niet baten. 10 minuten voor tijd komt Zundert door en kan Irma de bal tegenhouden. Niet veel later ligt de bal er dan toch in, 3-0. We blijven nog 10 minuten er met z’n allen voor gaan. De eindstand blijft staan op 3-0. Geen punten maar een wedstrijd waar we trots op kunnen zijn.

 

Na de wedstrijd was iedereen op. We hadden met z’n allen gedaan wat we konden, maar helaas zonder resultaat. Iedereen was het er mee eens dat we goed hebben staan voetballen. Aankomende week zijn we een weekje vrij. Hopelijk kunnen we daarna de stijgende lijn doortrekken.

Deel dit bericht op social media