Meer nieuws

Minisnacks voor de dames van Wernhout

Vandaag werd er gevoetbald in Achtmaal. Een wedstrijd die altijd lastig wordt bevonden. Nadat we gesetteld waren in de “kleedkamer”, werd er nogmaals benadrukt dat de winst noodzakelijk is vandaag. Niet alleen vanwege het kampioenschap, maar ook vanwege de periodetitel met de bijbehorende (en erg gewilde) 100 minisnacks. “Yell, yell, yell, wij willen frikandel” en “Retteketet, geef mij die kroket” scandeerde onderweg naar het veld. De opstelling was als volgt:

In de verdediging: Eva (’45 Linda), Lotteke, Daisy en Mara (’45 Kim).
Op het middenveld: Hilde (’60 Lynn), Iris en Nienke (’45 Sanne).
In de voorhoede: Krissie, Niene en Petra (’70 Sabine).
Op de bank: Kim, Sanne, Linda, Lynn en Sabine.

Nadat er een scheidsrechter gevonden was, werd het spel gestart om 12:08. Achtmaal begon erg fel en kon meteen de verdediging van Wernhout bereiken. Op het laatste moment kon de bal weg gewerkt worden en bleef een doelpunt uit. In de 4e minuut komt de eerste kans van Wernhoutse zijde. Krissie speelt de bal diep op Petra. De bal wordt meegenomen en het eerste schot wordt geblokt door de keepster. Bij een tweede poging voorkomt een speelster van Achtmaal een doelpunt en het derde schot loopt op niks uit. Twee minuten hierna lukt het wederom Petra om de verdediging van Achtmaal te bereiken, maar de bal komt tegen het zijnet. Het spel gaat gelijk op en oogt erg rommelig. Er zijn veel hoge en diepe ballen. In de 17e minuut speelt Lotteke de bal diep op Krissie. De bal wordt over de verdediging van Achtmaal gespeeld en gaat maar net over het doel heen. Kort hierna heeft Niene een grote kans. De keepster laat de bal los na een schot, maar ze wordt gered door een medespeelster. In de 20e minuut is het dan wel raak. Niene speelt diep op Krissie, die vervolgens de bal vanaf rechts langs de keepster heen speelt: 0-1! Halverwege de eerste helft krijgen we een corner mee, na een actie van Petra. Iris neemt de corner en de bal gaat langs de verdediging naar Krissie, die hem vervolgens afgeeft op Niene. Niene lost een schot en de bal verdwijnt tussen de palen: 0-2! In de slotfase van de eerste helft komen er nog een paar kansen van Wernhoutse zijde. Krissie schiet, na aanspelen van Petra, op goal., maar de bal wordt geblokt. Niene probeert het vervolgens uit de rebound, maar ook dit loopt op niks uit. Tot slot komt Krissie in de laatste minuut 1 op 1 tegen de keepster te staan, maar de bal gaat net naast.

We gaan met een voorsprong de rust in. Er vinden een paar wijzigingen plaats: Mara verlaat het veld voor Kim, Sanne komt er in voor Nienke en Eva maakt plaats voor Linda.

De tweede helft gaat van start. Wederom hebben de dames van Achtmaal een goede start. De verdediging van Wernhout wordt onder druk gezet, maar weten het netjes op te lossen. In de 52e minuut heeft Petra een mooie loopactie. Ze geeft de bal voor op Niene, die de bal beheerst binnen kan schieten: 0-3! Een aantal minuten hierna wordt er wederom goed overgespeeld door de voorhoede van Wernhout. Petra schiet de bal naar Krissie, die vervolgens een 1-2’tje met Niene aangaat. De bal belandt uiteindelijk opnieuw bij Krissie, maar komt na haar schot terecht in de handen van de keepster. Na een kwartier gespeeld te hebben, komen de dames van Achtmaal met een goede kans. Het schot gaat net naast en een tegendoelpunt blijft uit. Hierna vindt er een wijziging plaats in het elftal van Wernhout. Hilde wordt gewisseld voor Lynn. In de 65e minuut kan Petra een schot lossen. De bal lijkt in de kruising te verdwijnen, maar Achtmaal wordt gered door de lat. Hierna lukt het de dames van Achtmaal om de verdediging van Wernhout te passeren. Door een mooie redding van Renate wordt er niet gescoord. Twintig minuten voor tijd vindt er een laatste wijziging plaats binnen het elftal van Wernhout. Petra gaat er uit voor Sabine. Hierdoor schuift Sanne door naar de voorhoede en komt Sabine het middenveld versterken. Na deze wijziging lukt het Sanne al snel om de verdediging van Achtmaal te passeren. De keepster voorkomt een doelpunt. Kort hierna volgt er wederom een mooie loopactie van Sanne. Ze haalt hard uit en een prachtig doelpunt volgt: 0-4! In de slotfase heeft Krissie nog een mooie kans, maar een 0-5 komt er niet. In de laatste minuut lukt het de dames van Achtmaal om toch nog te scoren. Eindstand is 1-4.