Matig Wernhout 2 wint eenvoudig van zwak HVV’24

Matig Wernhout 2 wint eenvoudig van zwak HVV’24

 Zondag 14 oktober 2018 stond er voor Wernhout 2 een flinke reis op het programma, namelijk de uitwedstrijd naar het tweede elftal van HVV’24 te Hulst. Circa een uur rijden. Lange dèrm Lars en zijn companen ondervonden dat een goede navigatie van levensbelang kan zijn, want navigator en shotgun opeiser RL7 navigeerde de mannen over de tolweg, om vervolgens de rekening ook nog eens te declareren bij de leiders, dit ging uiteraard niet op. RL7 was overigens ook jarig op deze heugelijke dag en had voor lekkere slagroomsoesjes gezorgd. Aangekomen in Hulst bleek het overgrote deel van ‘Ut Twidde’ een nogal heftige zaterdagavond te hebben gehad, dit beloofde niet veel goeds voor deze zondag. Om bij te komen wordt er door vrijwel het hele team een lekker warm, maar ook vettig saucijzenbroodje besteld. Tja, wellicht niet de voorbereiding die een koploper zou moeten uitstralen..

HVV’24 is een tegenstander die slecht aan de competitie was begonnen, met één punt uit de eerste drie wedstrijden. Dit punt werd echter wel vorige week behaald tegen het altijd stugge RSV 2. Daarnaast speelde HVV’24 vorig jaar nog in de tweede klasse. Een niveau waar onder andere de recente tegenstanders Zundert 2 en Roosendaal 3 vorig seizoen ook speelde. Dit zou dus niet per definitie een eenvoudige wedstrijd worden. De volgende namen mochten hun kunsten op het kunstgrasveld vertonen: De Belg, Jappie, Lexie (‘7 Lange dèrm Lars), Tommy, Vertomme, Sjoerd, Brede kast Max, Casanova, Faasie (’60 Jaroslav), Luudje (’73 Ro) en Bodybuilder Dennis (’60 RL7).

 

De sfeer van deze zondag, namelijk een erg gezapige, werd vanaf minuut één doorgezet. Op het oog was er weinig scherpte en beleving. Wernhout had met name geluk dat de tegenstander deze zondag geen vuist kon maken. Wernhout bleek in de openingsfase niet in staat om goed te voetballen en tot overmaat van ramp moest captain Lexie zich na 7 minuten al laten vervangen door een blessure. Hierna werd hij onderhanden genomen door alleskunner en coach Deefje, die zorgde voor een gepaste massage. Omdat ‘Ut Twidde’ voetballend niet of weinig in staat was om kansen te creëren leek het afhankelijk te zijn van een individuele opvlieger. Gelukkig kwam deze van de breedste man van het veld, Max. Hij omspeelde een aantal verdedigers handig en vanaf de rand van het zestien meter gebied zorgde hij met een prachtige stift voor het eerste doelpunt van deze middag, een absolute wereldgoal, 0-1! Dit doelpunt leek Wernhout te helpen. Er wordt voorzichtig aan wat beter gevoetbald, en daarnaast moet er toch gezegd worden dat de tegenstander niet in staat was om kansen te creëren. Niet lang na de 1-0 kwam Max opnieuw door, er werd een overtreding op hem begaan, maar de bal rolde toch het doel in en de scheidsrechter wees naar de middenstip, 0-2 na ruim een kwartier spelen! Na 37 minuten was er het eerste kansje voor HVV, echter de bal werd ruimschoots over geschoten. De Belg, die deze dag lang op vertrouwd Belgisch grondgebied mocht doorbrengen, heeft de eerste helft geen enkele keer in actie hoeven komen.

 Nadat er in de rust voornamelijk gesproken was over het nieuwe kunstgras van de buurman van coach Deefje, wat hem toch zeker weer een paar ‘duuzend’ euro gekost moet hebben en over de nieuwe douche van de trainer stapten de manschappen het veld weer op, voornemens om er wat beters van te maken. In deze wedstrijd kon er immers aan het doelsaldo gewerkt worden. Dit leverde al snel een grote kans op, Jappie gaf een keurige voorzet op Luudje, maar die schoot vervolgens wild en ver over. De volgende mogelijkheid was voor Faasie, maar hij schoot uit een corner over het vangnet. Met name voorin ontbrak het aan scherpte en dit leverde na een uur spelen twee wissels op. Jaroslav en RL7 kwamen voor Bodybuilder Dennis en Faasie. RL7 was na zijn wissel meteen belangrijk, na grabbelen van de doelman viel de bal voor zijn voeten, waarna hij eenvoudig de derde voor Wernhout deze middag binnen kon tikken, 0-3! Na 73 minuten werd ook de derde aanvaller, Luudje, uit zijn lijden verlost. Hij werd vervangen door Ro. Hij jaagde na 83 minuten voetballen door op de wat onzekere sluitpost en dit leverde een ware comedyshow op. Tot 3 à 4 keer toe grabbelde de doelman naast de bal, of tegen de bal aan, waarna Ro als winnaar uit de strijd kwam en de bal vanaf een meter of twee van het doel binnen kon tikken, 0-4 en een cadeautje voor Wernhout! Bij deze 0-4 zou het blijven. Uiteindelijk dus een ruime overwinning en puur naar de uitslag kijkend een goed resultaat. Echter, als koploper mag en moet je kritisch zijn en dan moeten we toch stellen dat we hier met een veel grotere uitslag hadden moeten winnen.

 De conclusie is dat ‘Ut Twidde’ na vier wedstrijden het maximale puntentotaal van 12 punten bij elkaar heeft gevoetbald, en hiermee is het nog altijd koploper. Volgende week staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma, namelijk de thuiswedstrijd tegen Victoria’03 2. Victoria staat momenteel vierde, maar heeft al een aantal lastige wedstrijden gespeeld. Wint Wernhout, dan wordt er een gat geslagen met de subtop en kan de eerste periode een échte doelstelling worden, verliest Wernhout dan sluit de subtop weer aan en kan Wernhout zomaar terugvallen naar de derde plaats. Er staat dus veel op het spel, en het moet écht beter dan afgelopen zondag. Om 12:00 uur trappen wij af op ons eigen sportpark, graag tot dan!

 

Deel dit bericht op social media