‘Lucky PCP’ wint tegen de verhouding in van Wernhout

4-12-2016  PCP 1 – Wernhout 1  2-1 (1-0)

 

In de uitwedstrijd tegen PCP in Breda liep Wernhout tegen de derde onnodige nederlaag aan dit seizoen. Het eerste gevaar kwam binnen een paar minuten  van PCP en de kans werd rakelings naast gewerkt. Hierna trok Wernhout meer en meer het initiatief naar zich toe. De PCP-doelman bracht redding op een kopbal van Leroy en de rebound van Bram werd ook nog voor de lijn weg gehaald. Uit het niets viel na een kwartier de openingstreffer. De Bredase spits kreeg te veel ruimte om vanaf 25 meter aan te leggen en klopte  Jasper, die er nog met de vingertoppen aan zat,  met een geplaatst schot in de kruising, 1-0. Wernhout was allerminst van slag en ging op jacht naar de gelijkmaker. Via Rene en Kamil belandde de bal bij Nuwan die helaas tussen twee tegenstanders op een paar meter van het doel weggleed en zodoende de bal niet meer op de goal kon schieten. Even later liet PCP nog eens van zich horen en tikte Jasper de lob over het doel.Kort voor de rust nog een vrije trap en een open kans voor René die door de PCP-doelman onschadelijk werden gemaakt.

Na de thee zette Wernhout PCP weer gelijk onder druk en pakte de Bredase keeper een schot van Leroy. Enkele minuten later was het wel raak. Jeremy gaf voor op René die de bal onder in de hoek schoot, 1-1. Na ruim een uur spelen nog eens gevaar van PCP middels een vrije trap van de Bredanaars die door Jasper in twee keer werd gepakt met hulp van de paal. Even later kwam PCP goed weg toen een bal via de onderkant van de lat terug naar beneden kwam en schijnbaar niet over de doellijn was. Tegen de verhouding in kwamen de Bredanaars wederom op voorsprong. Een voorzet kon te gemakkelijk worden gegeven en bij de tweede paal kon de buitenspeler van PCP ongehinderd binnen knikken, 2-1.

Wernhout probeerde de rug te rechten en ging op zoek naar een treffer,  maar de Bredanaars hadden een engeltje op de lat zitten en een keeper  die op zeker 6-7 kansen een passend antwoord had. Sjoerd knalde  en Leroy kopte nog op de lat.  De PCP-keeper redde nog op een inzet van René  en de rebound werd geblokt door één van PCP-verdedigers. Zo was het Wernhout deze middag niet gegund en trok PCP tegen de verhouding in aan het langste eind.

Geluk bij een ongeluk was dat koploper OMC niet verder kwam dan een gelijkspel tegen SC Welberg en zodoende de schade nog enigszins beperkt bleef voor Wernhout. Voor de winterstop staan voor Wernhout nog zondag a.s. de thuiswedstrijd tegen Oranje Blauw’14 en op 18 december de uitwedstrijd tegen Moerstraten op het programma.

 

Deel dit bericht op social media