Koploper DSE is een maatje te groot voor Wernhout

14-4-2019  Wernhout 1 – DSE 1 1-3

Koploper DSE startte fel tegen Wernhout en had binnen tien minuten de openingstreffer er in liggen. Via een aanval over rechts werd één van de DSE-spitsen in stelling gebracht, Carlo kon de kopbal nog wel pareren maar de bal bleef voor de goal hangen en werd alsnog van dichtbij binnengeschoten, 0-1. De eerste kans voor Wernhout was voor Mathieu en zijn poging werd gered door de DSE-doelman.

Na ruim een half uur probeerde Marvin uit te halen maar raakte de bal niet vol maar bediende hierdoor wel Maikel die vanaf een meter of 6 de bal laag onder in de hoek binnenschoot.Kort voor rust kwam DSE bijna weer op voorsprong. In eerste instantie redde Carlo en de rebound ging via de paal naast.

Na de thee startte Wernhout te slap en liet het DSE te gemakkelijk voetballen.Net voor het uur gaf de scheidsrechter een penalty aan DSE wegens een overtreding binnen de zestien,  maar Carlo hield Wernhout met een knappe redding in de wedstrijd Een minuut later wederom Carlo die redde op een kopbal.

In de 72e minuut was Carlo wel kansloos toen de DSE-aanvoerder een voorzet binnenkopte, 1-2. Een paar minuten later werd er een kopbal van DSE net voor de doellijn weggehaald.

Zeven minuten voor tijd een goede poging van Maikel maar de DSE-goalie haalde de bal uit de bovenhoek. Vijf minuten voor tijd kreeg Wernhout de definitieve genadeklap.Na een snelle aanval door het midden zetten de gasten de 1-3 eindstand op het scorebord. Op de overwinning van DSE viel weinig af te dingen.

Komende zaterdag speelt Wernhout om 17uur thuis tegen BSC uit Roosendaal. Hopelijk kunnen dan de punten wel in eigen huis worden gehouden.