JO11 verliest de wedstrijd in de tweede helft van Gastel

De tweede wedstrijd van de competitie speelden we vandaag tegen de jongens van Gastel JO11-2. Vorige week in de eerste competitiewedstrijd tegen Boeimeer ontbrak een beetje de beleving bij onze jongens waardoor we nog  veel kansen weg gaven. Maar bij de start van deze wedstrijd was het weer dik in orde met die beleving.

Vooral Thijs ging in de eerste helft als een beest tekeer en de rechterkant van Gastel kwam duidelijk niet in het spel door zijn strijdlust. Hoewel de jongens van Gastel (volgens hun website) al een stukje ouder zijn, konden een aantal Wernhoutspelers met hun techniek het fysieke deel nog aardig compenseren. Samen met Thijs kon Brent nog wat gevaar stichten en Brent kreeg een goede mogelijkheid die maar net hard naast het doel ging. Na 3 minuten maakte toch Gastel de 0-1. Een bal die iets te gemakkelijk binnenvloog en waar best nog een Wernhoutbeen tegenaan had kunnen zitten.

Vandaag hadden we in de kleedkamer afspraken gemaakt hoe we de corners gingen nemen. Heel mooi dat we hiermee in de wedstrijd meteen succes hadden. Thijs nam de eerste corner lekker scherp zodat de bal tegen de handen van de doelman aan kwam die op zijn doellijn stond. De bal stuiterde binnen en na zeven minuten stond het weer gelijk. Gastel maakte kort hierna weer de 2-1. Bij een overtreding aan het eind van de eerste helft op het middenveld kreeg Gastel de bal sportief terug gespeeld van Wernhout. Maar het duurde lang voordat de bal weer rond ging. De scheidsrechter Stef gaf aan dat we weer bezig waren en omdat niemand oplette, besloot Brent om dan maar heel snel druk te zetten. Hij snoepte de bal af en trakteerde Gastel op de gelijkmaker. De 2-2 was tevens de ruststand.

Na heel tevreden te zijn over de eerste helft ging het in de tweede helft al meteen niet goed. Wernhout speelde veel te loom en de verdedigers Sem en Thijs kregen veel te veel te doen. Onze aanvallers hebben duidelijk moeite met het positie kiezen als de tegenstander aan de bal is. Willem was vlak voor de rust geblesseerd geraakt en zo moesten we de tweede helft zonder reserves verder. Gastel liep snel uit naar een 2-6. Met behulp van Finn had Brent al een aantal keer geprobeerd te ontsnappen aan zijn belagers maar de verdedigers en doelman konden telkens nog net redding brengen. In de 17e minuut ging Brent er nog een keer op uit. Eerst omspeelde hij in een 1 tegen 1 duel zijn tegenstander en stoof vervolgens richting het doel met het rood-zwart van enkele Gastelspelers in de nek. Deze keer kon de keeper geen redding meer brengen, de 3-6 vloog tegen de touwen. Gastel maakte kort hierna nog op fraaie wijze de 3-7, de bal paste precies in de kruising en zelfs onze formidabel keepende Max kon hier niets aan doen. Het spel kwam weer in evenwicht en buiten wat plaagstootjes aan beide zijden, floot Stef de wedstrijd bij een 3-7 af. Een leuke pot.

Deel dit bericht op social media