Jo-14 Wint ook tweede bekerwedstrijd tegen Roosendaal

5Vandaag de tweede bekerwedstrijd, we ontvangen Roosendaal op de Wernhouts velden, niet in ons eigen rood, maar in groene shirts.  Voor de warming-up maakt Hein de op opstelling bekent, met een andere indeling, we gaan in een soort driehoekspelen zodat spelers makkelijker kunnen doorschuiven of terugzakken: Max in de goal. Verdediging Lucas, Youri, Giel en Jaro. Middenveld Sem en Tuur. Aanval Julian, Stef en Jos en als spits Thijs. Op de bank: Lucas, Raf, Stef en Willem. En onze grensrechter is vandaag Jeroen Huijsmans.

Thijs begint vandaag voor vv Wernhout met de aftrap, en we gaan een lekker potje voetballen!! Wernhout speelt de bal rond en vinden elkaar in de nieuwe opstelling, het middenveld kan kun makkelijk schakelen vanuit de verdediging naar de aanval. Siem demonstreert weer eens hoe hard hij kan lopen met de bal aan zijn voet, tegenstander 2 koppen groter, boeien. Hij is veel vlugger. En met 6 minuten gespeeld schiet hij de bal achter de keeper het net in 1-0.  Na de aftrap volgt kort daarna een hoekschop voor Wernhout deze wordt kort genomen naar Tuur. Tuur kapt handig 2 tegenstanders uit, maar mist net de goal. Dan is het aan Roosendaal, ze zijn sterk vertegenwoordigd voor de goal van Wernhout, maar Giel voetbal mooi onder de druk uit. Lucas geeft aan, last te hebben van zijn bovenbeen, dus wordt hij gewisseld en mag Willem de verdediging gaan versterken. Roosendaal heeft het taai, en wordt een beetje gefrustreerd van onze hardloper, maar al bij al lossen ze het daar goed op. Jaro gaat er uit en Raf gaat kijken hoelang zijn voet het volhoud. Jos neemt de plaats in van Jaro en Raf gaat in de aanval naar de plaats van Jos. Roosendaal speelt een bal ver over de verdediging van Wernhout, Max komt zijn goal uit, maar is net te laat. Gelukkig is Youri doorgelopen en haalt de bal van de lijn. Thijs geeft aan dat het genoeg is voor zijn hiel en Jurre vervangt hem als spits. Raf heeft te veel last en Stef gaat het veld binnen. In de laatste minuut voor de rust krijgt Jurre de bal mee uit de kluts van Tuur en de verdediging van Roosendaal is zoek 2-0.

In de rust worden nog even een paar puntjes doorgenomen, maar vooral de complimenten, ze staan goed te voetballen. Raf en Thijs geven aan niet meer te kunnen spelen. Roosendaal neemt de aftrap en Wernhout zoekt direct de aanval en spelen veel op de helft van Roosendaal. Willem probeert van op afstand, maar schiet in het zijnet. Siem pikt het balletje van Roosendaal op en is weer vlug weg , legt de bal terug op Tuur, die nu zijn tijd neemt en daar is 3-0.  Binnen een paar minuten is Siem weer weg met de bal, een schot op goal maar de bal raakt binnenkant paal en springt er uit. Roosendaal komt met een boogballetje, maar Max staat goed te keepen en pakt hem zo uit de lucht. Sem en Julian gaan naar de bank en Lucas en Jaro gaan weer het veld in. Als het spel hervat wordt, gaat Siem voor een pr vanaf de middenlijn regelrecht het goal in. 4-0 Met nog een minuut of tien te spelen gaat Siem naar de kant, en Sem gaat nog even terug het veld in. Lucas weet een Roosendaal speler van de bal te spelen en stuurt Tuur weg. Behendige slalommend is er een pracht goal in de maak. Tuur krult de bal in de linkerbovenhoek.  5-0  met nog 5 minuten op de klok komt er een corner voor Roosendaal waaruit de 5-1 valt. Want dan ook de einduitslag is.

Een mooie wedstrijd gespeeld, vooral de eerste helft was goed. 2de bekerwedstrijd is in de pocket. Op naar volgende week tegen Rucphen. Hopelijk vallen de blessures mee en kunnen we met het voltallige 11-tal die kant op.  Met Rucphen hebben vorig seizoen al kennis gemaakt, we weten dat we daar een tandje bij zullen moeten steken willen we daar goed uit de verf komen.

Deel dit bericht op social media