JO-14 Bekerwedstrijd 3 tegen Rucphen

We beginnen met de opstelling in de kleedkamer in Rucphen, de koppies staan strak, gespannen. De ontmoeting vorig jaar met Rucphen zijn ze blijkbaar nog niet vergeten. Bovendien zijn er her en der pijntjes waar we mee moeten rekening houden. Gelukkig krijgen we vandaag hulp van Kris Schalk die eerst zijn wedstrijd bij de JO-12 een dorp verder op moet spelen.De opstelling vandaag: Raf in de goal. Verdediging Jos, Giel, Youri en Jaro, middenveld Tuur en Sem. Aanval Jurre Siem en Lucas en als spits Thijs. Op de bank beginnen Max, Willem, Julian en Stef. Onze grensrechter is vandaag Ralph Bogers

Wernhout begint aan de aftrap, Rucphen neemt al snel het spel over en onze verdediging heeft het zwaar te verduren. Het duurt niet lang of de eerste bal verdwijnt in het net, via de rug van Giel. Raf heeft het ontzettend druk om de ballen tegen te houden, wat hij ontzettend knap doet. Het is nog moeilijk om ons eigen spel te spelen. Er is te veel bal verlies en Rucphen zit er dicht op. Jaro gaat er af en Stef komt het veld op. Binnen het veld wordt nog van positie gewisseld, het spel gaat verder en de 2-0 volgt. Coach Hein geeft wat aanwijzingen waar de mannen mee aan de slag gaan.  Met nog een kwartiertje in de eerste helft te spelen, komt Wernhout voor het eerst richting de goal van Rucphen. Deze aanval wordt brut verstoord, en Wernhout krijgt een vrije trap. Tuur neemt de vrije trap, Stef legt de bal terug en Tuur schiet net over. Kort daarna is Siem weg met de bal en speelt de bal naar Tuur, die met een mooi boogballetje de 2-1 binnen schiet. Jurre gaat eruit, en Julian er in. Net voor de rust wordt het 3-1 voor Rucphen.

Het is duidelijk dat we niet met overtuigen spelen, het lijkt wel of sommige bang zijn van hun tegenspeler, terwijl dit zeker niet hoeft. Hein legt uit wat hij verwacht van zijn spelers. Ga het duel aan, laat ze niet lopen en schieten. Voetballend zijn ze echt niet beter dan wij. Dus tandje bij in de tweede helft. Als we verliezen, dan wel strijdend!! Max neemt weer plaats in de goal, Siem gaat even op de bank en Kris mag beginnen. Kort na de aftrap krijgt Julian een bal van dichtbij hard in zijn nek geschoten en gaat er uit. Siem gaat terug het veld in en zorgt voor een mooie voorzet naar Stef, die helaas niet de goal vind, maar wel Tuur aanspeelt die 3-2 scoort.  Thijs geeft aan te willen wisselen en Jurre gaat er in. Jos die een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld is uit gestreden en Willem wil het wel gaan proberen. Met de wissel achterin gaat het toch weer fout 4-2. Maar met nog 10 minuten te spelen kan het nog. Want eigenlijk zijn we nu wel de betere partij. Stef gaat er uit en Raf gaat in de spits. Met nog 2 minuten te spelen is het Kris die zijn speler uitkapt, en scoort 4-3. Vlug het balletje mee uit de goal, en Youri gaat mee in de aanval, hij maakt de gelijkmaker, maar helaas vanuit een buitenspel positie. Dus is de einduitslag 4-3.

De tweede helft was weer als vanouds, over 14 dagen mogen we terug naar Rucphen voor de competitie. Maar dan zullen onze rode mannetjes met een ander gevoel deze kant op gaan als vandaag. We kunnen ze hebben!!!

We eindige in de groepswedstrijden voor de beker op de tweede plaats.

Deel dit bericht op social media