Jo-14 Begint met winst tegen Boeimeer voor de beker

Eindelijk mochten ze weer een wedstrijd voetballen en wat hadden ze er zin in. Een beetje  aangepast. Want bij Boeimeer waren de kleedkamers gesloten i.v.m. Covid-19. Dus werd de bespreking in Wernhout gedaan. Shirtjes gepast, auto’s in en hup naar Breda.  Dat hup naar Breda ging echter iets te snel. Van alles vergeten, maar gelukkig hadden we alle spelers bij. Bij Boeimeer aangekomen, betekende dit voetbalschoenen aandoen bij de auto, Wernhoutjackje aan, bidon mee, de warming-up kon beginnen. De opstelling: Max in de goal. Verdediging Lucas, Sem, Giel en Jaro. Middenveld Jurre, Thijs en Tuur. Aanval Siem, Stef en Raf. Op de bank: Youri, Jos, Julian en Willem.

 

Om half 11 was de aftrap voor Boeimeer, die het gaspedaal onderin drukte. Onze verdediging kon direct aan de bak en de keepkills van Max werden op de proef gesteld. Maar voetballend kwamen we er goed uit. Siem zorgde voor de eerste aanval die eindige in een corner. Deze werd prima genomen door Tuur en mooi afgewerkt door een speler van Boeimeer. En daarmee na 3 minuten 0-1. Maar Boeimeer, bleef gevaarlijk met een aantal snelle handige jongens.  Jurre en Lucas hadden ze aardig in de tang, maar toch was er een Boeimeer speler hun te slim af. Pech voor hem dat hij Sem tegen kwam. Sem bewaard de rust en geeft het balletje mee aan Siem, die samen met Jurre richting het doel van Boeimeer vertrok. Jurre geeft voor, Siem schiet op goal, maar wordt geblokt door de keeper. Voor de voeten van Thijs, Thijs legt heel beheerst de bal in het net. 0-2 en nog maar 9 minuten gespeeld. Toch gaat de wedstrijd eigenlijk gelijk op. Boeimeer krijgt veel kansen. Max staat goed te keepen en Boeimeer komt nog niet aan scoren toe. Jaro mag op een paar meter 3x ingooien terwijl Alex ( grensrechter ) kunstjes met zijn vlag doet.  Raf vangt de bal mooi op en geeft Stef de bal mee. In de rebound is Boeimeer weer voor de goal van Wernhout, gelukkig bied Giel weer redding. Raf geeft aan gaat te willen wisselen en Julian mag het veld betreden. Wernhout krijgt nog een paar mooie kansen. Siem met een super voorzet, maar wordt gemist. Tuur met een mooi schot op goal maar de paal brengt redding voor Boeimeer. Ook Jaro geeft aan te willen wisselen, en Willem mag van start. Toch valt er net voor de rust nog een tegen goal. 1-2.  30 minuten gespeeld ipv 35. ( even een babbeltje met de scheids)

 

Omdat we niet naar de kleedkamers gaan, blijven we op het veld even wat drinken en wordt de wedstrijd naar 10 minuten hervat.  Lucas en Tuur blijven bij Raf en Jaro op de bank. Youri en Jos nemen plaats in de verdediging en Sem gaat naar het middenveld.

Stef neemt de aftrap voor zijn rekening en geeft Siem de bal mee. Die schiet als een pijl uit een boog over het veld en geeft bijna iedereen het nakijken, zijn schot gaat helaas naast. Wernhout blijft goed druk zetten. Via een ingooi van Julian naar Thijs, Thijs verlengt naar Siem, schiet Siem op de paal. De bal komt bij Julian die weer Thijs vindt, Thijs schiet nu zelf de 1-3 binnen.  Na de aftrap is Boeimeer toch weer gevaarlijk, maar Max bied redding. Echter maakt hij het nog even heel spannend door dat de uitgooi niet goed gaat. Gelukkig word het goed opgelost door Youri en Max en wordt de aanval weer ingezet. Sem schiet op afstand op goal, net naast. Thijs geeft aan dat hij gewisseld wil worden en Tuur kan het veld weer in om een vrije trap te nemen. 1-4 de tweede helft is 12 minuten oud. Toch is het weer Boeimeer die het de verdediging moeilijk maakt. Willem is er echter als de kippen bij en blokt de bal tijdig. Aan de andere kant is ook Jos is moeilijk te passeren, maar het piept en kraakt op sommige momenten omdat de Boeimeermannen echt snel zijn. Maar de echte kans is toch weer voor Wernhout, Tuur schiet helaas op de paal. Siem heeft direct controle en geeft een mooie voorzet op Stef die eenvoudig de 1-5 maakt.  Met nog 15 minuten te spelen wordt er gewisseld, Jurre en Giel gaan eruit en Lucas en Thijs gaan terug het veld in. Het wordt billenknijpen voor de Wernhoutsebankzitters. Zeker als er binnen drie minuten 2 tegengoals vallen. Maar met nog 8 minuten op de klok voetbalt Wernhout lekker en komt er niemand meer aan scoren toe 3-5 is de einduitslag. De coach heeft enkele aandachtspuntjes, maar vooral complimenten voor de ploeg!

De kop is er af, winnend het seizoen beginnen is een pluspuntje voor de wedstrijden die komen gaan. Hopelijk kunnen we met veel speelplezier het seizoen afmaken.

Deel dit bericht op social media