Jeugdkamp JO19 Maasbree 2023

Binnen V.V. Wernhout heerst de traditie dat het oudste jeugdelftal (jo-19) begin augustus naar Maasbree gaat. Voor sommige spelers is dit de afsluiting van het jeugdvoetbal en voor andere de start van het seizoen met de nieuwe j0-19.

Normaal gesproken valt dit kamp altijd samen met de welbekende Ossenfeesten, die plaatsvindt in Maasbree. Normaliter gaan de spelers samen met de begeleiding een of meerdere dagen op bezoek bij de Ossenfeesten. Helaas was het dit jaar anders. De Ossenfeesten waren dit jaar namelijk in juli i.p.v. augustus, door omstandigheden is dit verkeerd gegaan met het vastleggen van de blokhut

Desondanks mag dit de pret natuurlijk niet bedrukken. Op Dinsdag 1 augustus vertrokken de spelers en begeleiding richting de blokhut. Nadat alle spullen zijn uitgeladen en de alles op de juiste plaats in de keuken was weggelegd, kon de middag activiteit beginnen.

Tijdens het gehele kamp zijn er teams gemaakt met leider die het tegen elkaar gingen opnemen om zich uiteindelijk als winnaar te kunnen kronen.

De teams waren als volgt:

Moerse Boys
Leider: Bram Domen
– Thijn Zagers
– Bart Anthonissen
– Mart Kerstens
– Chiel Hereijgers
– Faas Oostvogels

 

 

 

V.V. Zundert
Leider: Romano Snepvangers
– Vince van Loon
– Stef Bastiaansen
– Xander Pemen
– Willem Qrijnen
– Thijs Hereijgers

VVR
Leider: Karel van Aert
– Rik Lauwrijsen
– Emmanuel Ochieng
– Robin Huijbrechts
– Axel van de Sande
– Youri van Beek

V.V. Achtmaal
Leider: Dirk van Aert
– Sem Zagers
– Senna Mathijssen
– Willem van Oorschot
– Raf Futterer
– Tuur Jansen

De eerste activiteit was zaalvoetballen in Panningen. Deze activiteit werd gewonnen door Moerse Boys, gevolgd door het leiderloze VVR (aangezien hun leider pas in de avond zich in Maasbree meldde). Achtmaal was terug te vinden op de derde plaats en V.V. Zundert moest genoegen nemen met de laatste plaats.

Op de eerste avond stond de Quiz op de planning. Een voetbalquiz wel te verstaan, welke is opgezet door Bram Domen. Uiteindelijk bleek achtmaal over de meeste voetbalkennis te beschikken en er met de overwinning van door te gaan. Moerse Boys eindigde op plaats 2, VVR plaats 3 & V.V. Zundert wederom op plaats 4.

Na een eerste succesvolle dag, werd iedereen om 8 uur weer uit bed getrommeld door de begeleiding. Al was Bart Anthonissen al eerder wakker en vroeg aan de begeleiding of ze een flesje WD-40 bij hadden, aangezien de deur een piepend geluid maakte. Tot teleurstelling van Bart was dit niet meegenomen, waarna hij zelf aangaf thuis allemaal kleine flesje te hebben.

De eerste training stond op de planning bij het voetbalveld van S.V. Panningen. De weersvoorspellingen waren niet ideaal, maar dat hield ons niet tegen om toch te gaan trainen. Tuur Jansen bleek gegroeid te zijn in de zomerstop, aangezien zijn voetbalschoenen te klein waren, net voor het begin van de training.

Ook de training was een onderdeel van de competitie en zo werden er sprint vormen gebruikt als activiteit. Zundert bleek te beschikken over het snelste team en Moerse Boys eindigde als laatste. Achtmaal werd knap 2de na het afhaken van 2 spelers, waardoor het conditioneel een stuk zwaarder was. VVR was terug te vinden op plek 3. Door deze intensieve activiteit, konden sommige spelers de training niet volledig afmaken. De leiders besloten hierdoor zelf aan te sluiten op de leider van achtmaal na.

Nadat er een berg tosti’s naar binnen gewerkt waren als lunch kon middag programma beginnen. Al is dat door de weersomstandigheden iets uitgesteld, doordat het een buitenactiviteit is. Er stond een Crazy 75 op het programma, waarbij ieder team 2,5 uur de tijd kreeg om door het gehele dorp Maasbree zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren. Hierbij was het belangrijk om je schaamte opzij te zetten, om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Uiteindelijk bleek VVR ruimschoots te hebben gewonnen, terwijl de andere teams kort op elkaar zaten. VVR had het slim aangepakt, door bijna alle opdrachten te doen die veel punten waard waren. De begeleiding had zich op een centraal punt in Maasbree gepositioneerd en heeft de hele middag zich kunnen amuseren met de opdrachten van de verschillende teams.

In de avond kon iedereen genieten van een heerlijke pasta gemaakt door chef-kok Romano. Ditmaal bleef hij met zijn handen van de kaas af, wat hem de eerste avond nog een allergische reactie bezorgde, waardoor zijn hoofd zichtbaar opzwol. Gelukkig had hij hier niet al te veel last van en was dit de volgende dag al bijna volledig weg.

Na het avondmaal was het tijd voor het veilingspel, waarbij elk team zich als technisch directeur moest opstellen. Uiteindelijk bleek Achtmaal hier het beste in en was Moerse Boys duidelijk het minst goed in. Voornamelijk de laatste Transfer die Thijn maakte was op z’n zachts gezegd niet bepaald slim.

De volgende dag stond de welbekende bosloop op het programma. Al had het weer wel zijn sporen achtergelaten op de bospaden, die niet als ideaal bestempeld konden worden. Nadat het parcours eerst een keer gewandeld werd, kon de wedstrijd beginnen. Uiteindelijk bleek Sem Zagers de snelste te zijn, kort gevold door Rik en op gepaste afstand kwam Thijn als 3de over de streep. Als team bleek VVR de snelste en Achtmaal de langzaamste, ondanks dat Sem als eerste over de streep kwam.

Iedereen had natuurlijk enorme honger na deze bosloop, maar eerst moest iedereen zichzelf  schoonmaken voor het betreden van de blokhut. De middagactiviteit was wederom oudgediende, namelijk het voetvolley. Ondanks het mindere weer en een pauze van bijna 2 uur, is deze activiteit volledig afgerond, waarbij Zundert zichzelf als winnaar bekroonde en VVR de rode lantaarn kreeg.

Nadat iedereen zichzelf weer had opgefrist, kon de barbecue worden aangestoken. Naast vlees was er ook voldoende groente gehaald, al hadden de spelers hier zichtbaar minder trek in. Na het eten stond het het bordspel Party & Co op het programma.

Tijdens dit spel werden er dingen en personen uitgebeeld & getekend. Ook werd de algemene kennis en denkwijze van de teams getest. Achtmaal bleek over de meeste capaciteit te beschikken om er met de overwinning aan de haal te gaan. VVR was ongelukkig bij dit spel en moest genoegen nemen met de laatste plaats.

Vrijdagochtend stond een training van hoofdtrainer Joost Anthonissen op het programma. Naast het bezoek van de hoofdtrainer kwamen ook nog 2 andere selectiespelers op bezoek, namelijk Sjoerd Willemsen & Gijs van Loon.

De training van Joost stond in het teken van opstarten van de voorbereiding. Er werden verschillende stabiliteitsoefeningen gedaan, waarna een conditionele prikkel volgde. Om vervolgens wat bal gevoel te krijgen in een bewegelijke trap & pass oefening. De begeleiding die in de selectie voetbalde trainde tot het eindpartij mee met de jo-19.

In de middag stand er Eieren met spek op het menu. Dit was ook wel nodig met de estafette die op de planning stond in de middag. Zelfs de zon brak door voor het eerst dit jeugdkamp, ook de bezoekers konden hier hier zeker van genieten.

Na verschillende spellen te hebben gedaan zoals: zaklopen, bal doorgeven in een treintje, ton schieten, dobbelsteen schieten & touwtrekken. Was het (voor de begeleiding) bekend wie de overal winnaar was van het kamp, dit werd echter de zaterdag voor vertrek pas bekend gemaakt bij de spelers.

Vooral het touwtrekken viel goed in de smaak bij de spelers, ook de begeleiding deed mee om hun eigen team te helpen. Nadat de estafette gedaan was, werden er nog verschillende potjes gedaan tegen elkaar om te kijken wie de sterkste was. Bij het zaklopen was niet elk team even gecoördineerd, wat voor gelach aan de kant bezorgde.

De vrijdagavond was ingepland als ontspanning en gingen de spelers samen met de begeleiding naar café de Pool voor een leuke avond. Dit was bedoelt als vervanging van de Ossenfeesten, die hopelijk volgend jaar wel op de planning staan.

Na een leuke avond was het tijd om de spullen te pakken en naar huis te gaan. Net voor vertrek werd de uitslag bekend gemaakt: 1. Achtmaal   2. VVR    3. V.V. Zundert    4. Moerse Boys.

Met zo’n geslaagd kamp achter de rug, kan de Jo-19 zich weer focussen op de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Daarnaast kunnen sommige spelers hun jeugdtijd ook goed afsluiten en doorstromen naar de selectie of overige senioren.

Deel dit bericht op social media