Internos pakt de volle winst tegen Wernhout

4-2-2018  Wernhout 1 – Internos 1 1-3 (1-2)

Wernhout is er niet in geslaagd om in de eerste thuiswedstrijd in 2018 tegen Internos uit Etten-Leur de punten in eigen huis te houden. De bezoekers kwamen feller uit de startblokken dan Wernhout en mede ook door de wind mee hield Internos  Wernhout flink onder druk, zonder dat dit overigens echte grote kansen opleverde. In de 18e minuut namen de bezoekers door een afstandschot van een meter of 25 in de verre hoek een 0-1 voorsprong. Tien minuten voor de rust verdubbelde Internos de voorsprong wederom met een afstandschot via de binnenkant paal, 0-2. Een paar minuten voor de rust scoorde Wernhout de aansluitingstreffer. Davey schoot van afstand en Maikel werkte van dichtbij de rebound binnen, 1-2.

Na de thee had Wernhout pech dat de scheidsrechter in plaats van een corner plots om dubieuze redenen zijn beslissing wijzigde. Chris gleed samen met zijn tegenstander binnen de zestien  naar de bal en deze verdween naast het doel van Wernhout, de leidsman wees naar de cornervlag maar wijzigde zijn besluit binnen luttele seconden met een pingel voor Internos als resultaat. Dit cadeautje werd door de nr 9 van Internos uitgepakt, 1-3. Een paar minuten later was er een goede mogelijkheid om op 2-3 te komen. Een kans voor Maikel werd geblokt door een Internos-verdediger en hierna  belandde de bal  voor de voeten van Bram, wiens inzet door de keeper onschadelijk werd gemaakt.

Wernhout zette Internos steeds meer onder druk maar echte grote kansen werden er niet afgedwongen en uiteindelijk viel het balletje telkens ook net niet goed. Chris kopte van dichtbij nog rakelings naast uit een corner van Davey. Ondanks dat er in de laatste tien minuten ook nog twee spelers van Wernhout van het veld werden gestuurd met 2x geel  bleef Wernhout toch de druk op Internos houden. Uiteindelijk wonnen de mannen uit Etten-Leur wel verdiend op basis van een betere eerste helft.

Komend weekend is er geen competite wegens carnaval, een week later staat de derby uit bij VVR op het programma.