Individuele klasse Groen Wit te machtig voor Wernhout

11-12-2022  Groen Wit 1 – Wernhout 1 7-3 (2-1)

De laatste uitwedstrijd ging Wernhout op bezoek bij koploper Groen Wit waar tot nu toe in hun thuiswedstrijden geen maat op stond. Elke wedstrijd werd tot nu toe op het Haags Sportpark ruim gewonnen door de gastheren.

In de beginfase was het even aftasten, een kopbal en een schot van Groen Wit gingen voor Wernhout langs de goede kant van de paal en uit een vrije trap van Thijs Damen knikte Thijs vd Buijs met een kopbal een meter over.

Hierna stond de organisatie stond goed bij Wernhout en kwam het steeds beter in de wedstrijd te zitten. In de 25e minuut schoot Thijs vd Buijs fraai raak met een boogbal vanaf de linker kant over de Groen Wit- keeper, 0-1.

Dit zinde de gastheren niet erg en hierdoor raakten ze wat geprikkeld en het tempo werd opgeschroefd. Tien minuten na de openingstreffer knikte Groen Wit uit een corner de 1-1 binnen. Vijf minuten voor rust werd een treffer van Groen Wit afgekeurd wegens buitenspel, maar de gastheren gingen toch met een voorsprong rusten.Twee minuten voor de rust strafte Groen Wit balverlies in de laatste linie af en zette hiermee de 2-1 op het scorebord.

Na de thee hield Gijs van Loon Wernhout op de been met een goede redding. Wernhout had geloof in een goed resultaat en gooide er nog een schepje boven op.In de 50e minuut neemt Davey vanaf de linkerkant een vrije trap, Leroy Gommers legt terug op Mathieu die van dichtbij in de korte hoek raak schiet, 2-2.

Lang kan Wernhout niet juichen want vijf minuten later is het weer uit een corner met een kopbal raak voor Groen Wit, 3-2. Net voor het uur verstreken is, is er een echte scrimmage voor de goal bij Groen Wit die hierbij het geluk van de koploper heeft en dus valt de bal voor Wernhout niet goed. Uit de tegenstoot gaat nota bene nog de bal op de stip na een overtreding van Gijs binnen de zestien op één van de Bredase spitsen. De gegeven pingel wordt door de aanvoerder van Groen Wit goed binnengeschoten en de marge is nu 2 geworden in het voordeel van de gastheren, 4-2.

Toch geeft Wernhout zich nog niet gewonnen en in de 65e minuut schiet Hein van dichtbij de aansluitingstreffer binnen, nadat de Groen Wit-keeper een schot van Jurre niet goed had verwerkt, 4-3.

Groen Wit en Wernhout misten allebei een kans en Wernhout ging meer en meer risico nemen om op gelijke hoogte te komen. De pijlsnelle linksbuiten van Groen Wit etaleerde zijn kwaliteiten in de 73e minuut en maakte 5-3. Twee minuten later stond dezelfde speler een paar meter van de doellijn vandaan,  toen Wernhout de bal ongelukkig voor de eigen goal knikte en de Groen Wit-speler maar het laatste zetje hoefde te geven en hiermee de wedstrijd besliste, 6-3. In de laatste minuut was het slotaccoord voor een Groen Wit-invaller die de eindstand bepaalde op 7-3.

Op de overwinning is zeker niks af te dingen en dikverdiend voor Groen Wit. Wernhout kan sowieso terug kijken op een mooie eerste seizoenshelft in de 3e klasse en al weer uitzien naar de eerste derby in 2023. Als de weergoden het toelaten dan komt Schijf op bezoek op zondag 5 februari.

Iedereen alvast Prettige Feestdagen toegewenst en een goed, gezond en sportief 2023.

Deel dit bericht op social media