Goede start voor Wernhout in de na-competitie

21-5-2017  Wernhout 1 – TVC Breda 1 3-0 (2-0)

In het tweeluik van de na-competitie is Wernhout thuis goed gestart tegen TVC Breda. Van begin af aan zette Wernhout druk op TVC en dit werd al na 8 minuten beloond. René zette voor vanaf links en Leroy kon achterin voorbij de tweede paal de bal al glijdend binnen pegelen onder de Bredase keeper door, 1-0. Na een klein half uur hield de TVC doelman met een redding Teo van een treffer af. In de 36e minuut viel de 2-0, een corner van Davey werd door René op de binnenkant van de paal gekopt en de bal belandde via een paar TVC-spelers alsnog in het netje.Kort voor de rust kwam TVC goed weg dat het niet met een 3-0 achterstand aan de thee moest. Een schot van Niels werd geblokt en de rebound ging via de lat over.

In de tweede helft ging Wernhout verder op jacht naar meer treffers. Er waren twee kansen voor Leroy waarop de TVC goalie redding bracht en en schot van Teo dat naast ging. In de laatste twintig minuten kwam er wat meer dreiging van TVC  en moest Jasper twee keer van dichtbij redding brengen en hield zo de nul op het bord. In de slotfase waren er nog twee kansen voor Wernhout. Een kans van Thijs strande net voor de doellijn en Bram werkte de bal van dichtbij over uit een voorzet van Jeremy. In de blessuretijd kopte de ingevallen Lars tegendraads de belangrijke 3-0 uit een corner van Davey binnen.

Door dit resultaat heeft Wernhout zich in een mooie positie geplaatst om volgend jaar terug te kunnen keren in de 4e klasse. We zijn er echter nog niet, zondag uit bij TVC Breda wachten nog 90 zware minuten maar de Rood-Witte brigade uit Wernhout, gesteund door de trouwe supportersschare gaat er voor om er een Rood-Wit feest van te maken.