Gemakzuchtig Wernhout 2 verliest van Steenbergen

Gemakzuchtig Wernhout 2 verliest van Steenbergen

 Zondag 8 december. Een dag die voor eenieder die ‘Ut Twidde’ een warm hart toedraagt herinnert zal worden als een gitzwarte dag in het seizoen. Hekkensluiter Steenbergen kwam, zag en overwon namelijk op ons eigen sportpark. Uitgerekend de plaats waar we nog niet verloren hadden en waar van topploegen in de competitie gewonnen werd.

 De dag begon al wat rumoerig, omdat zowel Jeugdmanneke Nouws als Bartje te laat waren. Jeugdmanneke Nouws bleef hierbij binnen de grens van 5 minuten, moest dobbelen, en moet samen met een ander Jeugdmanneke, Parol, de volgende kantinedienst van Wernhout 2 draaien. Daar zijn we in ieder geval mooi vanaf. Bartje maakte het bonter, kwam veertien minuten te laat en moest een bak bier aftikken. Puur kijkende naar de regels zou hij nog minuten mogen maken, maar omdat hij vorige week ook al te laat was bleef hij negentig minuten op de bank. Hij dupeerde hiermee wel het hele elftal, want er moest nogal wat omgezet worden.

 De volgende spelers begonnen aan de wedstrijd:

 Lappert, Faasie, Lexie, Tommy (’61 Jeugdmanneke Nouws), TVDP, van Hees, Sjoerd (’49 Jeugdmanneke Jurre), Meijer, Bodybuilder Dennis, Luudje en Burn.

 Wernhout begon nog heel aardig en met overtuiging aan de wedstrijd. In de eerste minuten was Wernhout maar liefst vier keer gevaarlijk. Eerst schoot Bodybuilder Dennis met links op de keeper, vervolgens schoot Burn na een goede voorzet van Bodybuilder Dennis hard van dichtbij op de goalie, daarna werd een schot van diezelfde Bodybuilder Dennis uitstekend gekeerd en vervolgens was het dan wél raak toen Luudje een bal in de opbouw van Steenbergen onderschepte en Burn aanspeelde. Burn behield vervolgens het overzicht en schoot rustig binnen, 1-0! Vrijwel direct na de 1-0 schoot Bodybuilder Dennis naast en kwam Steenbergen goed weg. Na een kwartier op de klok werd Luudje gevonden door wederom Bodybuilder Dennis, die erg actief was in de openingsfase van de wedstrijd. Luudje omspeelde vervolgens handig een verdediger en schoot beheerst (!) binnen, 2-0! Geen vuiltje aan de lucht dus voor Wernhout. Steenbergen oogde zeer kwetsbaar en Wernhout was veel, maar dan ook veel beter dan de opponent. Niet veel later was captain Lexie dichtbij de 3-0, maar zijn kopbal na een corner ging naast. Pas na ruim twintig minuten was er het eerste wapenfeit van Steenbergen. Na een geweldige aanname, die deed denken aan het doelpunt van Dele Alli tegen Manchester United schoot de aanvaller vervolgens ver over. Een waarschuwing voor Wernhout? Dit werd in ieder geval niet als zodanig opgepakt. Vanaf dit moment oogde Wernhout gemakzuchtig. Steenbergen werd zo nu en dan gevaarlijk en een schot kon nog ternauwernood van richting veranderd worden, waardoor het schot net naast het doel van de Lappert eindigde. Ondanks dat Wernhout verslapte kreeg het nog een legio aan kansen en is het eigenlijk ongelofelijk dat de wedstrijd in de eerste helft nog niet volledig beslist was. Allereerst raakte Luudje met een ongekende kanonskogel de paal en vervolgens werd een grote kans voor Bodybuilder Dennis in de korte hoek gepakt door de doelman. Zonder te overdrijven had Wernhout op dit moment al wel 5 doelpunten kunnen en misschien wel moeten maken. En als je hem zelf niet maakt… Inderdaad, dan doet de tegenstander het wel. Na redelijk slap verdedigen kon een voorzet gegeven worden en vrij worden binnengelopen, 2-1. Bijna kwam Steenbergen direct op gelijke hoogte. Een polletje verraste de Lappert, waarna de aanvaller van dichtbij naast schoot. Aan de andere kant was er een goede kans voor Luudje, maar hij schoot hard naast. Na 39 minuten slalomde Burn langs de defensie, vervolgens werd zijn inzet gekeerd, maar was Luudje er bij de rebound als de kippen bij om binnen te tikken, 3-1! De marge was dus weer gemaakt en de voorsprong oogde comfortabel. Steenbergen kreeg voor rust nog een goede kans na gepruts in de Wernhoutse defensie, maar deze inzet ging ver over.

 3-1 met rust dus. Puur naar de tussenstand kijkend natuurlijk prima. Want, in de rust met twee doelpunten verschil voorstaan is voor ‘Ut Twidde’ een ongekende luxe. Iets wat we in deze competitie nauwelijks meemaken. Toch was de trainer niet tevreden, en terecht. Enerzijds werden er veel te veel kansen omzeep geholpen en had de wedstrijd al lang beslist moeten zijn. Anderzijds waren we achterin gemakzuchtig in de duels, waardoor Steenbergen kansen kreeg. Steenbergen is, met alle respect, veruit de minste tegenstander die we dit seizoen zijn tegengekomen, vandaar dat de toespraak in de rust kritisch was, om de boel op scherp te houden. Dit bleek aan dovemansoren gericht want wat er de tweede helft gebeurde was ronduit schandalig.

 Vrijwel direct na rust viel Sjoerd uit met een hamstring blessure, waardoor er nog meer omgezet moest worden en de balans op het middenveld weg was. Na goed vijf minuten voetballen in de tweede helft was er vanuit een corner een goede kans voor TVDP, maar zijn inzet eindigde naast. Vanaf minuut 57 ging het écht mis voor Wernhout. Er werd achterin een grove inschattingsfout gemaakt, waardoor de Steenbergse aanvaller vrij door kon. Hij rondde dit buitenkansje uitstekend af en plots stond het 3-2. Het vertrouwen bij Steenbergen was terug en dit straalde ze in alles uit. Bij Wernhout leek dit doelpunt als een mokerslag aan te komen. Er ontstond paniek en onrust en eigenlijk zijn we vanaf dit moment niet meer in ons spel gekomen. Tot overmaat van ramp viel twee minuten na de aansluitingstreffer ook nog de volgende, 3-3. Vanaf de 65e minuut trok Steenbergen de wedstrijd vervolgens volledig naar zich toe. Eerst werd er (wederom) een inschattingsfout gemaakt achterin, daarna werd een vrije trap (fantastisch) binnenschoten, en tot slot kan de spits vrij wegdraaien en inschieten. 3-6…. Aan beide kanten waren er nog kansen om te scoren, maar het zou bij 3-6 blijven.

 Frustratie, ongeloof en verslagenheid zijn de termen die het eerste te binnen schieten om het gevoel na de wedstrijd te beschrijven. Hoe we dit hebben kunnen weggegeven tegen, nogmaals met alle respect, deze tegenstander. Allemaal in de spiegel kijken en voor jezelf bepalen wat er beter kan en moet. We hebben onszelf een slechte dienst bewezen, want dit was de uitgelezen mogelijkheid om een gat te slaan naar de degradatiezone. Maar ja, wat is gebeurd is gebeurd. Hier van leren en vanaf nu weer vooruit kijken. De koppies niet laten hangen en de neuzen weer dezelfde kant op laten wijzen. Want, we sluiten de eerste seizoenshelft wel ‘gewoon’ af als 8e. En dat is gewoon knap voor een eerste seizoen in de tweede klasse. Maar, het gat met de onderste plaatsen is minimaal en wat er vandaag is gebeurd moet een wijze les zijn. Wij mogen niet gemakzuchtig en misplaatst arrogant zijn, want dan verlies je ook gewoon van dit Steenbergen. Voor nu uitrusten, herstellen en vooral ook even genieten van de winterstop. Zondag 2 februari spelen wij de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, dan gaan we op bezoek bij subtopper Virtus. Een stugge, fysiek sterke ploeg waar we thuis gelijk tegen speelde (2-2). We hebben lang genoeg om naar deze wedstrijd toe te werken en we hebben na het resultaat van vandaag ook écht wat recht te zetten. Om 11:30 trappen we af. Graag tot dan!

 

Deel dit bericht op social media