Meer nieuws

Eerste drie punten van seizoen voor Dames Wernhout

Vandaag werd eindelijk weer gevoetbald. Na al dat trainen, hadden we wel weer zin in een potje voetbal. Ditmaal tegen de dames van DSE.

We starten met de volgende 11:
In de goal: Lennie
In de verdediging: Mara (’67 Loïs), Iris, Krissie en (’45 Loïs)
Op het middenveld: Niene, Femke en Lynn (’45 Manon)
In de voorhoede: Petra, Irma (’45 Mieke) en Fenna

Iets na 10 gaat de wedstrijd van start. We beginnen sterk. Al in de eerste minuut kan Kris een diepe bal achter de verdediging plaatsen. Fenna loopt door, maar de keepster is er sneller bij. Een paar minuten later vertrekt Femke vanuit onze verdediging met een mooie loopactie over het middenveld, speelt de bal diep op Peet, maar de bal blijft hangen rond de ’16. Kort hierna kan Peet wel een schot lossen, maar een doelpunt blijft wederom uit. We blijven combinaties maken, zorgen voor dreiging en weten elkaar goed te vinden. Toch lukt het niet om te scoren; soms zijn we te klein met koppen (potentie is er wel Peet :-p) en de andere keer wordt er op de keepster, over of naast geschoten.. Dat betekent niet dat Lennie niks hoeft te doen vandaag. In de 25e minuut voorkomt ze met een mooie redding dat een doelpunt valt. Na een klein halfuur gespeeld te hebben, is het dan eindelijk wel raak. Fenna heeft een mooie actie over rechts, passeert op snelheid de verdediging, loopt door naar de eerste paal en schiet op de keepster. De keepster ligt nog op de grond en uit de rebound die volgt, is Irma alert en schiet rustig en beheerst in de linkerhoek: 1-0! Vijf minuten hierna weer een grote kans. Niene legt terug op Mara, die de bal diep op Irma speelt. Irma krijgt de bal na een mooie loopactie bij Peet, de bal komt bij Fenna, ze haalt uit, maar gaat net over. In de slotfase van de eerste helft lijkt dan de 2-0 te komen. Kris geeft een diepe bal op Fenna, die op snelheid de keepster passeert en een 99% kans heeft!! Het schot is net te zacht, waardoor een verdediger de bal van de lijn haalt.

We gaan de rust in met een 1-0 voorsprong en daarmee doen we ons tekort. Drie wissels vinden plaats: Loïs gaat er uit voor Sabine, Mieke komt op de positie van doelpuntenmaker Irma te spelen en Lynn verlaat het veld voor Manon.

De tweede helft gaat van start. We zetten weer meteen druk en weten al gauw de ’16 te bereiken. Helaas strandt de bal en een kans blijft uit. In de ’53 minuut vangt Kris de bal op, maakt een combinatie met Femke, krijgt de bal terug en heeft een schietkans. Helaas lukt het niet om de afstand in doelpunten te vergroten. DSE zorgt voor wat meer dreiging. Komen soms goed op, maar de verdediging is alert en zorgt voor rust achterin. Schoten die de goal bereiken, vangt Lennie op. Net als in de eerste helft weten we meerdere kansen te creëren, maar gaat het scoren erg moeizaam. In de 73e minuut is dan eindelijk het het tweede doelpunt. Iris komt op, maakt een combinatie met Femke, loopt door, krijgt de bal terug en geeft de bal diep op Fenna. Fenna geeft de bal perfect voor op Peet, die rustig blijft en keurig afwerkt: 2-0!! Een kleine 10 minuten later valt dan de tegentreffer. Een schot in de verre hoek verdwijnt achter Lennie in de goal: 2-1. De slotfase is spannend. DSE gaat 1-op-1 spelen en op zoek naar de gelijkmaker. We blijven rustig tot het verlossende eindsignaal. De eerste drie punten van het seizoen zijn binnen!!

1-0 Irma
2-0 Petra
2-1

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws