Meer nieuws

Doelpuntrijke middag bij eerste bekerwedstrijd

Op een warme zondagmorgen stond de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen gepland. Inmiddels een bekende tegenstander: de dames van de Moer.

In de goal: Kelly
In de verdediging: Eva (’75 Mara), Daisy, Sabine en Mara (’22 Sanne)
Op het middenveld: Hilde, Iris (’60 Lynn) en Linda
In de voorhoede: Krissie, Fenna en Petra

We begonnen iets later dan gepland. Toen dan het vertrouwde fluitsignaal klonk, startten we fel. Na een aantal kansen, van onder andere Krissie en Fenna, valt in de 12e minuut het eerste doelpunt. Petra is alert en ziet Hilde komen. Een strakke pass wordt gegeven en Hilde kan de 1-0 binnentikken. Kort hierna komen de Moerse Boys met een tegenaanval. Door een fout achterin maken zij de gelijkmaker: 1-1. De vreugde is van korte duur. Krissie geeft een diepe bal op Petra, die door een goede loopactie de bal binnen kan schuiven: 2-1. In de 22e minuut wordt Mara gewisseld voor Sanne, die zich in de verdediging positioneert. De eerste helft gaat richting het einde. Velen kansen doen zich voort, maar worden niet afgemaakt. Totdat Daisy van zich laat horen. Fenna geeft de bal af en Daisy maakt de 3-1! Tijd voor rust.

Van de ranja wordt zichtbaar genoten en natuurlijk wordt er even over het tropische weer geklaagd. Er wordt niet gewisseld en we gaan verder waar we gebleven waren.

Een warme tweede helft volgt. In de 65e minuut bewaart Krissie het overzicht en weet ze Petra voor een open goal te zetten. Petra maakt hier dankbaar gebruik van en scoort de 4-1! Een paar minuten later weet Krissie zelf de verdediging te passeren en de bal in de touwen te werken: 5-1! Met nog 20 minuten op het scorebord, laat Krissie zich weer zien en maakt de 6-1! Een snelle counter van de Moer zorgt voor de 6-2. Daarna komt nogmaals Krissie met een prachtig afstandsschot, wat de keepster kansloos maakt en Wernhout op een 7-2 voorsprong brengt. Tussen de doelpunten door is Iris inmiddels gewisseld voor Lynn en komt Mara er nog even in voor Eva. In het laatste kwartier maakt Petra nog de 8-2 en legt de Moer er nog 2 doelpunten bij. In de laatste minuut is het Fenna die voor de genadeslag zorgt. De 9-4 is dan ook de uitslag.

1-0 Hilde
1-1
2-1 Petra
3-1 Daisy
4-1 Petraa
5-1 Krissie
6-1 Krissie
6-2
7-2 Krissie
8-2 Petra
8-3
8-4
9-4 Fenna

Deel dit bericht op social media

Meer nieuws