DEVO een maatje te groot voor Wernhout JO19-1

Op zaterdag 27 oktober stond de wedstrijd tegen v.v. DEVO JO19-1 op het programma. DEVO wist voor aanvang van deze wedstrijd de 2e plaats op de ranglijst te bezetten. Uit de uitslagen van eerdere wedstrijden van DEVO viel op te maken dat ze makkelijk wisten te scoren, maar dat er zeker achterin kansen lagen voor onze aanval. Daarnaast verloor DEVO een speelronde eerder van Zwaluwe JO19-1, waar Wernhout toch vrij overtuigend van wist te winnen. Kansen lagen er dus zeker voor de mannen van Wernhout. Met de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week op zak, werd er om half 1 met veel goede moed vertrokken naar Bosschenhoofd.

Om half 2 werd er afgetrapt op een veld dat er uitstekend bij lag. Al snel bleek dat het wel eens een lastige middag zou kunnen worden. DEVO zette meteen na de aftrap een aanval op waarbij een van hun buitenspelers weg werd gestuurd, een grootte kans volgde, maar werd gemist. Wernhout werd dus even goed wakker geschut, en wist dat het de rest van de wedstrijd scherp moest blijven verdedigen. Wernhout liet bij vlagen aardig voetbal zien, maar DEVO bleef de bovenliggende partij. Wel was de eerste echte kans voor Wernhout na een aantal goede combinaties rond de 16, werd de mee opgekomen Gijs rond de penaltystip vrijgespeeld. Een verdediger wist er op het laatste moment voor te glijden, waardoor de 0-1 voorkomen werd. 5 minuten later viel de goal helaas wel aan de andere kant, 1-0 achter. Wernhout liet zich door deze tegengoal niet uit het veld slaan en kwam zowaar wat beter in de wedstrijd. Na een half uur voetballen deed de volgende grote kans zich voor Gijs voor. Een vrije trap vanaf de zijkant werd het zestienmetergebied in geslingerd en Gijs wist de bal goed richting goal te koppen, helaas was het goal net niet groot genoeg en werd de paal geraakt. De wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan en er werd van beide kanten aardig voetbal gespeeld. Voor Wernhout resulteerde dit een aantal minuten voor rust in een goal. De bal werd vanaf de linkerkant goed geopend naar rechts, hierna volgde een mooie korte combinatie in de 16 meter, Hein werd gevonden en maakte beheerst af. 1-1!

In de rust werd aangehaald dat DEVO vooral in de voorhoede en op het middenveld erg veel kwaliteit had. Er moest dus geconcentreerd gevoetbald blijven worden om hier een goed resultaat te behalen. Deze concentratie bleek aan het begin van de 2e helft toch niet helemaal aanwezig. Een identieke aanval als die in de eerste 10 seconden werd dit keer wel afgemaakt. Wernhout stond met 2-1 achter en dus werd het een moeilijke klus om dit weer om te draaien. Waar Wernhout in de eerste helft nog redelijk mee wist te voetballen, werd het in de 2e helft overklast. DEVO liep uit naar 5-1. Carlo maakte nog een goal, maar de spanning kwam geen seconde terug in de wedstrijd. 7-2 stond na 90 minuten op het scorebord.

Wernhout liet in de eerste helft zien dat het aardig mee kon voetballen tegen een erg sterke tegenstander. In de 2e helft bleken de individuele kwaliteiten van DEVO toch te sterk. Het is zuur, maar zeker geen schande dat er verloren werd van wat naar onze mening de grootste titelkandidaat zal zijn. Volgende week wordt er weer gevoetbald, thuis tegen JEKA JO19-4. De mannen mogen deze grote nederlaag dan weer proberen goed te maken.

 

Deel dit bericht op social media