Derby eindigt puntenloos voor Dames Wernhout

Vandaag een derby bij de dames van de Moer. Na een frisse hagelbui werd de opstelling bekend gemaakt. Door een ‘back-probleem’ werd de verdediging opgevangen door de gebruikelijke middenvelders en kregen we (dankbaar) versterking vanuit de meiden.

In de goal: Lennie
In de verdediging (vlnr): Nien (’68 Wildehil), Breakydaisy, Irish en Wildehil (’45 Broekie)
Op het middenveld (vlnr): Femke (’45 Thebeast), Boutje (’72 Seebijn) en Fen
In de voorhoede( vlnr): Kriest, Irma en Bregje

De wedstrijd gaat van start. Al snel wordt duidelijk dat we weinig ruimte krijgen. Het spel speelt zich voornamelijk op de helft van de Moer af, maar door het verdedigende spel lukt het ons nauwelijks om door te breken. Met als gevolg dat onze schoten op goal voornamelijk bestaan uit ‘afstandsschoten’, die de keepster ‘eenvoudig’ uit haar goal kan houden. Een enkele keer bereiken wij de goal van dichtbij. Een mooie loopactie van Femke resulteert in een reële kans als ze uiteindelijk de bal bij de keepster krijgt. Uit de rebound die volgt is Irma alert, maar de bal wordt van dichtbij op de keepster geschoten. De dames van de Moer kunnen een paar schoten op onze goal lossen, maar vormen geen serieuze dreiging voor onze verdediging en Lenny.

Tijd voor rust. Femke en Wildehil gaan er uit en Thebeast en Broekie betreden het veld. Irma en Bregje schuiven een positie terug. Thebeast komt in de spits te staan en Fen schuift door naar haar rechtsbuitenpositie.

De tweede helft begint. We starten weer sterk, maar kunnen wederom weinig creëren. In de 67e minuut volgt dan een afstandsschot van de Moer net buiten de ’16. De bal wordt goed geplaatst en draait boven Lenny de goal in: 1-0. Hierna valt Nien uit en komt Wildehil terug in het veld. Niet veel later moet ook Boutje het veld verlaten, waardoor Seebijn laatste vrouw komt te staan en Irish doorschuift naar het middenveld. In de slotfase komen de dames van de Moer meer op en verschuift het spelbeeld iets meer naar onze helft. Het lukt hen niet om hun voorsprong te vergroten en ons niet om de gelijkmaker te maken. De stand blijft 1-0 en wij gaan zonder punten en doelpuntloos naar huis.