De Wernhoutse Selectie neemt afscheid van 2 iconen

Het eerste weekend van juli stond dit jaar niet in het teken van een promotie of degradatie wedstrijd. Dit jaar werd er stil gestaan bij 2 spelers die beide meer dan 20 jaar zichzelf hebben ingezet voor de Wernhoutse Selectie.

Ik hoef de namen eigenlijk niet op te noemen, want iedereen weet over wie het gaat. Dion de Meijer en Alex Huijbregts houden het voor gezien in de selectie.

Dion de Meijer stond vanaf het seizoen 2000-2001 vast in de selectie. Alex Huijbregts stond vanaf het seizoen 2002-2003 vast in de selectie. Ze hebben laatste jaren met spelers samengespeeld die nog niet geboren waren, toen zij al vast in de selectie stonden.

Beide heren hebben rond de leeftijd van 15 jaar hun debuut gemaakt in het eerste elftal. Deze jaren zijn er nog niet bij opgeteld. Het schijnt dat hier nog beeldmateriaal van is, maar helaas wel zwart-wit, want kleurenbeeld was er in die tijd nog niet.

Bij deze prestatie hoort natuurlijk wel een stuk erkenning. Hierdoor hebben een paar gasten van de selectie een afscheidswedstrijd voor beide mannen geregeld. Een wedstrijd tussen het oude eerste (Kampioenselftal 2005 + aanvulling) & de huidige selectiespelers.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een lunch geregeld, voordat beide teams zichzelf konden gaan klaarmaken voor de wedstrijd. Het was heerlijk weer (om te kijken).

De wedstrijd ging om 13:00 uur van start. Het bleek wel dat het oude team het voetballen nog niet verleerd was. Ze lieten de bal aardig rond gaan.

Toch kwam de huidige selectie op voorsprong en hoe… Davey Domen schiet een stuiterende bal vol over Rob Damen in de verre hoek, echt een wereldgoal!

Dit was ook gelijk de ruststand van een wedstrijd, die in totaal maar 1 uur duurde.

Na de rust werd er aan beide kanten veel gewisseld, waardoor er nog enkele spelers instonden, die de eerste helft ook speelde.

Na rust ging het snel en liep de huidige selectie uit naar een 3-0 voorsprong, door een intikker van Michel Bernard & een solo van Jasper Brenders.

Hierna gebeurde er een merkwaardig moment, waarbij Mart Adriaensen de bal met zijn handen oppakt (geheel bewust), waardoor het team van Alex & Dion een penalty kreeg.

Dion pakte zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. Alex kon door zijn blessure helaas niet deelnemen aan de wedstrijd, maar was aanwezig als assistent. Dion schoot de bal keurig binnen, waardoor de stand 3-1 werd.

Mathieu Rombouts wist het net nog een keer te vinden uit een voorzet, waardoor het 4-1 werd.

Uiteindelijk werd de eindstand bepaalt door het oude team. Dion stuurde Roger Wouters diep en Roger kwam op zijn linkerbeen uit. Veel mensen die Roger vroeger hebben zien voetballen zagen de kapbeweging al aankomen. Jonge selectie speler Mart Adriaensen was kennelijk nog niet op de hoogte van de kenmerkende beweging en werd hierdoor uitgekapt. Roger schoot vervolgens de bal zeer beheerst binnen, waardoor de wedstrijd in 4-2 voor de huidige selectie eindigde.

Om de wedstrijd te eindigen kregen Dion & Alex nog een erehaag van beide elftallen en een zeer verdiend applaus van alle toeschouwers. Het einde van een tijdperk was nu officieel.

Wij willen vanuit de gehele verenging Dion & Alex bedanken voor hun inzet in al die jaren. Zij zijn een voorbeeld voor alle jeugdspelers en huidige selectiespelers.

Na afloop kregen beide heren nog meerdere afscheidscadeaus. Al zijn de herinneringen van de afgelopen jaren misschien wel het mooiste cadeau. Deze herinneringen werden na afloop allemaal nog een keer opgehaald, met zowel hun oude als huidige teamgenoten.

Dion & Alex bedankt voor al deze jaren!

 

Deel dit bericht op social media