Dapper Wernhout krijgt masterclass in Terneuzen

13-11-2022 Terneuzen 1 – Wernhout 1 8-0 (4-0)

In de zevende wedstrijd van dit seizoen trof Wernhout vv Terneuzen als de laatste Zeeuwse tegenstander voor de winterstop. Wernhout kon nu eens kijken waar het staat ten opzichte van één van de topploegen in 3A.  Echter verliep de wedstrijd totaal anders dan vooraf gehoopt. Terneuzen bleek deze middag dodelijk efficiënt om te gaan met de kansen, terwijl Wernhout eigenlijk ook best lekker meevoetbalde, maar wel op details en in de snelle omschakeling werd afgestraft. Zo leverde dit buiten een nederlaag ook veel leermomentjes op.

Wernhout zette druk naar voor, waar Terneuzen regelmatig onder uit voetbalde,  en zorgde ook voor opbouw van achteruit,  maar de technisch vaardige en snelle spelers van Terneuzen strafte in de beginfase letterlijk elke verkeerde bal met een vlijmscherpe omschakeling af en zo stond het in de 2e minuut al 1-0. Een minuut later de kans voor Hein op aangeven van Maikel maar Hein’s schot ging over.

Binnen een kwartier werd door de gastheren de score al uitgebouwd naar 3-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Toch valt Wernhout te prijzen dat het wel bleef voetballen en niet verkrampt ging spelen door de tussenstand.

In de 25e minuut een goede aanval via Mathieu en Jurre die Maikel in stelling brengt, zijn poging gaat helaas over. Net voor het half uur weer een snelle aanval van Terneuzen met als gevolg de 4-0.

Kort voor rust geeft Thijs Damen voor op Mathieu, zijn kopbal wordt gepakt door de Terneuzense doelman.

Na de thee begint Wernhout goed en zijn er weer 2 kansen. In de 48e minuut een schietkans vanaf de rand zestien voor Davey, het schot gaat over. Vier minuten later de beste kans van de wedstrijd voor Wernhout, Jurre krijgt de bal in de zestien, de voorzet wordt weggewerkt door Terneuzen en valt bij Maikel voor zijn voeten, zijn poging gaat via de lat over.

Hierna loopt Terneuzen met drie doelpunten uit tot 7-0, waarbij er bij 2 een ‘buitenspel-luchtje’ aanzat.

Negen minuten voor tijd de laatste kans voor Wernhout om de eer te redden, maar de Terneuzense doelman pakt het schot van Davey en houdt zijn doel schoon. Een minuut voor tijd mag Terneuzen ook nog vanaf 11 meter aanleggen en komt de 8-0 op het scorebord.

Het mooie van voetbal is dat men na een zeperd altijd weer in de volgende wedstrijd de kans krijgt op revanche.  Komende zondag komt vv Hoeven op bezoek in Wernhout.  De Hoevenaren waren matig gestart aan dit seizoen met 3 nederlagen en 3 gelijke spelen, echter won het in de laatste wedstrijd wel verrassend en ruim thuis tegen Zundert. Hopelijk kan Wernhout de draad weer oppikken en deze kater wegspelen.

Deel dit bericht op social media