Dames winnen ook de tweede bekerwedstrijd

Vandaag stond de tweede derby op het programma: een uitwedstrijd tegen de dames van VVR. Op voorhand wisten wij al dat dit een lastige wedstrijd ging worden. Des te beter dat we goed konden uitgeslapen én ruim op tijd waren voor de warming-up (lees: een uur voor aanvang wedstrijd..). Er werd warmgelopen, er werd geklaagd (“Het is koud”; “Het is warm”; “Het veld is nat”; etc.) en het balletje ging rond. De opstelling was als volgt:

In de goal: Renate
In de verdediging: Eva (’60 Mara), Lotteke, Daisy (’60 Iris), Mara (’30 Lynn)
Op het middenveld: Hilde (’45 Linda), Iris (’30 Sabine) en Sanne (’60 Petra)
In de voorhoede: Krissie, Niene en Petra (’30 Nienke)

Nadat alle sieraden verwijderd of afgeplakt waren, klonk het fluitsignaal. De dames van VVR zetten meteen druk en weten de verdediging te doorbreken. Een kans blijft uit, maar wij zijn meteen wakker. Er wordt voldoende druk gezet en kansen worden gecreëerd. Zo weet Petra een paar keer slim haar tegenstander te passeren en op goal te schieten of de bal voor te geven. Niene komt ook met twee grote kansen. Eerst voorkomt de keepster een doelpunt, waarna Niene uit de rebound op de paal schiet. Krissie lukt het ook om de verdediging te passeren, maar al met al blijft een doelpunt van onze zijde uit. In de twintigste minuut lukt het de thuisploeg dan wel om op voorsprong te komen dankzij een schot van de aanvoerster: 1-0. Een kleine 10 minuten hierna volgen 3 wissels. Mara, Iris en Petra mogen even rusten en worden vervangen door Lynn, Sabine en Nienke. Daisy schuift door naar het middenveld en Sanne naar de voorhoede. Sabine komt laatste vrouw te staan, Lynn rechtsback en Nienke rechtshalf. In de veertigste minuut weet Eva goed in te gooien op Daisy, die de bal vervolgens bij Krissie brengt. Krissie kapt uit en maakt de gelijkmaker: 1-1! Hierna weten wij nog goed druk te zetten, maar blijft de tussenstand op een gelijkspel bij rust.

Nadat de thee door sommige genuttigd is ( “ranja is beter..” ) en Hilde gewisseld wordt voor Linda, gaat de wedstrijd verder.

Er wordt druk gezet aan beide kanten en het belooft nog een spannende wedstrijd te worden. Na een kwartier vinden er weer 3 wissels plaats. Eva, Daisy en Sanne mogen plaats nemen in de dug-out en Mara, Iris en Petra komen weer terug op hun vertrouwde plek. Er wordt hard gewerkt en kansen worden gecreëerd, maar niet afgewerkt. Niene glijdt blijkbaar iets te vrolijk naar de enkeltjes van de aanvoerster, waardoor ze met een gele kaart 10 minuten aan de kant moet wachten. Hierna staan wij even met 10 man, maar lukt het de dames van VVR niet om hier van te profiteren. In de 75e minuut mag Niene weer deelnemen aan het spel en zorgt, met nog 10 minuten op de klok, voor een voorsprong. Ze passeert de verdediging, komt alleen voor de keepster en twijfelt niet: 1-2! Er wordt afgefloten en de dames van Wernhout winnen ook de tweede bekerwedstrijd.

1-0
1-1 Krissie
1-2 Niene

Deel dit bericht op social media