Dames Wernhout zetten succes door

Op een zonnige dag stond de thuiswedstrijd tegen de dames van DSE op de planning. De afgelopen twee wedstrijden waren een succes en deze lijn wilden we graag voortzetten. Na de warming-up volgde eerst de teamfoto. De opstelling was als volgt:

In de goal: Lenny
In de verdediging: East (’26 Wildehil), BreakyDaisy, Seebijn en Lot
Op het middenveld: TheBean (’45 Broekie), Boutje en Nien (’48 TheBean)
In de voorhoede: Kriest, TheBeast (’60 Peet) en Fen

We draaiden van kant en zo speelden wij de eerste helft richting de kantine. De wedstrijd gaat van start. De dames van DSE starten fel en weten op onze helft een aantal combinaties te maken. Schoten op goal blijven uit, maar het is duidelijk dat wij alert moeten blijven. Wij beginnen kansen te creëren. In de 12e minuut wordt deze verzilverd met een doelpunt. Fen geeft de bal voor op Kriest. Kriest schiet hard door de benen van de keepster, die de bal net niet voor de lijn weet te houden: 1-0! We komen meer in de wedstrijd. De dames van DSE geven ons meer ruimte en mooie combinaties ontstaan. In de 26e minuut valt East uit en komt Wildehil op de linksback-positie te staan. In de 38e minuut is het weer raak van onze zijde. Een voorzet van Kriest leidt tot verwarring en een ‘rommeltje’ rondom de keepster. TheBeast speelt de bal tegen de keepster, waardoor de bal terugkomt in Boutje haar voeten. Boutje is alert en knalt de bal met overtuiging in de hoek: 2-0! We voetballen rustig de eerste helft uit.

Tijd voor rust. We staan goed. Er ontstaan mooie combinaties en de dames van DSE hebben weinig kansen weten te creëren. Er vindt 1 wissel plaats. TheBean gaat er uit en Broekie komt er in.

De tweede helft gaat van start. Al snel moet Nien het veld met een blessure aan haar knie het veld verlaten. TheBean komt op de rechtshalf-positie te staan. De tweede helft bestaat vooral uit veel kansen, die niet worden afgemaakt. In de 56e minuut weet Lot door te breken en de bal goed voor te geven op Kriest. Kriest kopt en de bal gaat net naast. Er volgen nog een aantal corners, die Lot goed voor weet te krijgen. Helaas zien wij de ballen over, naast of richting de keepster gaan. Met nog een halfuur op de klok gaat TheBeast er uit en komt Peet er nog even in. In de 72e minuut stuurt Boutje Peet weg met een diepe bal. Peet geeft perfect voor op Fen, die de bal kan raken, maar de bal net naast de goal ziet gaan. In de 73e minuut stuurt BreakyDaisy Fen weg met een diepe bal, maar ook deze gaat net naast. Ook Peet heeft nog een grote kans, na een voorzet van Fen, maar hier wordt wederom niet van geprofiteerd. In de 81e minuut had DSE nog kunnen profiteren met een indirecte vrije trap vanwege een terugspeelbal. Deze wordt gelukkig naast geschoten. In de slotfase blijven wij nog druk zetten, maar de stand blijft 2-0. De vele kansen hebben niet net als vorige week in een doelpuntenfestijn geresulteerd, maar hebben wel weer drie punten behaald en dat is het belangrijkste!

1-0 Kriest

2-0 Boutje

Deel dit bericht op social media